Fetás spenót rucolacsírával

Különlegesen hangzik, pedig maradékokból dobtam össze. A rucolacsíra pedig azon nagyon egyszerű oknál fogva került rá, hogy egyelni kellett a rucolámat. Egy zacskó rucolamagot ültettünk el majdnem két hete, szerintem kb. 1000 aprócska szem lehetett benne, na mind kinőtt. Most … Tovább Tovább

Most pedig ritkítom őket. Közvetlenül kiültettem, nem nevelgettem palántának a lakásban, izgatottam várom mi lesz belőle. Sokszor jártam már úgy virágmagokkal, hogy ha gyönyörűen kihajt az összes, egyszer csak valamiért tönkremennek. Bízom benne, ennek legalább az egy tizede megmarad és egész nyáron ehetjük a friss rucolát. Ami jóval intenzívebb ízű, mint a nap nélkül, tápoldatban nevelkedett fajták. Ezt a fetás-spenótos szószt egészen feldobta. Szeretem a csírákban, hogy annyira intenzíven hozzák az adott növény ízét, pedig olyan aprócskák.
Az ebédemet igazán egy kis pirított fenyőmag dobta volna még fel. Aki nekiáll elkészíteni a spenótot, és esetleg van otthon fenyőmagja, ne hagyja ki belőle!

Hozzávalók: 50 dkg friss spenót, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg feta, olívaolaj, só, bors, citrom, rucolacsíra, tészta

1. A megmosott lecsöpögtetett spenótot olívaolajon fonnyasszuk meg, éppen csak pár pillanat alatt, sózzuk, borsozzuk
2. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, csepegtessünk rá kevés citromot
3. Morzsoljuk rá a fetát (akár így is hagyhatjuk), turmixoljuk le
4. Forró tésztával tálaljuk, tálaláskor locsoljunk rá olajat, szórjuk rá a csírát

 
 
 
 
Megosztom
 

42 megjegyzés

  1. Ilyen spenótos-fetás tésztát én is sokszor készítek. Ami varázslatos benne az egyszerűsége mellett: hogy olyanok is lelkesen ették mindig nálam, akik elvileg utálják a spenótot. Gyakorlatilag meg repetáztak ebből az ételből. 🙂 És medőlt egy egy régi hiedelmük. Rájöttek, hogy a spenót jé… ehető és finom. 🙂

    2011. 04. 20.
  2. Duende!

    Igen, ez egy jó spenót beetető : ))) Így turmixolva inkább ricottából szoktam készíteni. Fetával eddig köretnek ettük, csak fonnyasztva

    2011. 04. 20.
  3. Nagyon tetszik! Pont ilyenekre vágyom, egyszerű és tavaszi:)
    És nagyon tetszenek a az áprilisi NL Konyhában lévő receptek is.

    2011. 04. 20.
  4. Szia!

    Nem fog tönkremenni a ruccola-d!Az kiírthatatlan növény:)
    Sőt jövőre is kikel magától(csak akkor nem ,ha extrém hideg lesz télen.)
    Viva la cucina italiana!

    Üdv:Viki

    2011. 04. 20.
  5. Visszajelzés: Branded cialis

  6. Visszajelzés: cialis price costco

  7. Visszajelzés: cialis super active

  8. Visszajelzés: cialis generic

  9. Visszajelzés: cialis from india

  10. Visszajelzés: cialis canadian pharmacy

  11. Visszajelzés: buy cialis

  12. Visszajelzés: cialis online canada

  13. Visszajelzés: cialis price walgreens

  14. Visszajelzés: ed pills gnc

  15. Visszajelzés: otc ed pills

  16. Visszajelzés: medicine for erectile

  17. Visszajelzés: pharmacy online

  18. Visszajelzés: vardenafil 10 mg

  19. Visszajelzés: vardenafil cost

  20. Visszajelzés: virgin casino online nj login

  21. Visszajelzés: casinos

  22. Visszajelzés: best online casinos that payout

  23. Visszajelzés: online casino games

  24. Visszajelzés: bimatoprost 0.01 eye drops generic

  25. Visszajelzés: cialis generic

  26. Visszajelzés: no credit check loans

  27. Visszajelzés: cash advance

  28. Visszajelzés: instant loans

  29. Visszajelzés: generic cialis

  30. Visszajelzés: cialis internet

  31. Visszajelzés: new cialis

  32. Visszajelzés: cialis 20

  33. Visszajelzés: cialis 5 mg

  34. Visszajelzés: slot machine

  35. Visszajelzés: casino slot games

  36. Visszajelzés: rivers casino

  37. Visszajelzés: rivers casino

  38. Visszajelzés: tadalafil 5 mg

  39. Visszajelzés: generic cialis online

  40. Visszajelzés: sildenafil alternatives cvs

  41. Visszajelzés: droga5.net

  42. Visszajelzés: cialistodo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések