Paradicsompesto

Karakteres tésztafeltét villámgyors hétköznapi ebédnek (de vacsorának sem rossz). Csak a tésztát kell kifőzni, közben elkészül a friss pesto, amely hidegen kerül a fogásra. Annyit készítsünk belőle, amennyi egyszerre elfogy (a receptben megadott mennyiség 2 főre bőven elegendő), mert a … Tovább Tovább

Annyit készítsünk belőle, amennyi egyszerre elfogy (a receptben megadott mennyiség 2 főre bőven elegendő), mert a fokhagyma frissen van benne, hőkezelés nélkül és a botmixeres turmixolás miatt idővel, az oxidációtól fémes illata lesz. Ezzel a szaggal lehet engem kikergetni a világból.
Igaz, ez a paradicsomos pesto nem olyan látványos, mint egy frissen készített, smaragdzöld, bazsalikomos változat, de az íze kárpótol mindenért. Tálaláskor dobjuk fel egy kis parmezánnal, olívaolajjal.

Hozzávalók (2 főre): 25-30 dkg tészta (az enyém ligúr trofie), hámozott, egész konzervparadicsomból 2 db paradicsom, 4-5 db olajban eltett aszalt paradicsom, 5 dkg blansírozott (héj nélküli) mandula, extraszűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, kevés friss petrezselyem és bazsalikomlevél, só, bors, parmezán

1. Az aszalt paradicsomot vágjuk darabokra, adjuk hozzá a fokhagymát, mandulát, zöldfűszereket, kb. 0,5 dl olajjal turmixoljuk le.
2. Adjuk hozzá a 2 egész paradicsomot is, turmixoljuk újra (nem kell nagyon pépesre), kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk
3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük el a pestóval, parmezánforgácsokkal tálaljuk

kattints a képre a jó felbontásért (később majd megküzdök a blogspottal)

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Isteni! Egyszerű,de nagyszerű!:) Köszi a receptet,biztos benne lesz a top10-es listámban:)

    2011. 03. 10.
  2. hétköznapra ideális, tartalmasabb, mint egy szelet kenyér felvágottal, és majdnem ugyananyi idő alatt van meg

    2011. 03. 10.
  3. Oké, épp a hosszú hétvége egyik napjára kerestem egy gyorsan lebonyolítható ebéd-ötletet. Megvan. 🙂

    2011. 03. 10.
  4. Anonymous mondta:

    Szia Kriszti!
    Tegnap megcsináltam vacsorára ezt a tésztát.A gyerekeknek először nem sok bizalmuk volt hozzá, mert “sápatag” a pesto…de az íze valami csodás lett!!! Sajnos nálam kimaradt az aszalt paradicsom, ugyanis Ráckevén nem lehet beszerezni, ahogy a parmezánt sem. Te hol szoktál venni aszalt paradicsomot? 2 hét múlva negyek legközelebb Pestre,akkor beszerzem.
    Egyébként nyáron voltunk Velencében,ahol sikerült jó sok pénzt elkölteni a Rialto piacon…vettem egy idős bácsitól egész olcsón szárított paradicsomot, ami nagyon ízletes volt, de nem olajban volt eltéve,hanem csak simán magában-sósan. Haza nem hoztam belőle,mert megettük sonkával és kenyérrel…az idén Rómába megyek,most már tudatosabban fogok vásárolni! Mégegyszer köszi a sok-sok receptet, kitűnőek, mi is legalább annyira italománok vagyunk, mint Te! Gabi

    2011. 03. 12.
  5. enef mondta:

    Húúú Kriszta, ez fantasztikus!!!
    A Monterossoban vásárolt trofie sajnos már elfogyott (con patate e pesto genovese… hmmm!), de a fusilli is méltó társa volt 🙂

    2011. 03. 14.
  6. Aranyos az üvegpohár:)
    Érdekes, hogy egy ilyen egyszerű étel milyen finom tud lenni. Gratulálok, szép képek, jó recept!

    2011. 03. 18.
  7. Dorka mondta:

    Szia Kriszta,

    ez a tészta amennyire egyszerű, annyira mennyei. 5 napon belül kétszer készítettem el (másodszorra kissé csípős változatban:). Most a parmezános, olívás tekercs tésztája kel éppen és várja hogy még ma este megsüssem.
    Nagyon kíváncsi vagyok már !!

    Köszi, hogy megosztod ezeket a finom recepteket.

    2011. 04. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.