Nyárias ebéd

Ebben az ebédben semmi nem volt szezonális. (Na jó, talán a juhtúró kivétel ez alól, azt ehetjük bármikor. Bár Olaszországban volt, hogy szerettem volna friss juhsajtot enni, de mondták, karácsonyig nincs, mert a juhocskáknak kell a tej. Úgy látszik, kevésbé … Tovább Tovább

Úgy látszik, kevésbé iparosodott részeken ennek is van szezonja.) Viszont abban sem volt semmi szezonális, hogy reggel 3 centi havat szedtem le az autóról. Mi a megoldás a végetnemérőnektűnőtél okozta depresszió enyhítésére? Egy könnyű nyári ebéd. Mostanában nagyon rákaptam a mentára, főztem mentás-paprikás szószt, mentás-gyömbéres radlert, illetve most újrafőztem ezt a mentás-lilahagymás paradicsomsalátát, padlizsánnal. Illúziónak sem volt rossz, ebédnek meg egyenesen kitűnő összeállítás. Nem érdemes elhagyni belőle semmit sem, mert így egészítik ki szépen egymást a hozzávalók.

Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 10 dkg juhtúró, 20 dkg koktélparadicsom, 1 fej lilahagyma, sok friss menta

1. A padlizsánt vékonyan szeleteljük fel hosszában. Kontaktgrillben vagy kevés olajjal meglocsolva sütőben vagy serpenyőben süssük ropogósra
2. Töltsük meg a padlizsánokat egy kevés juhtúróval (ha lazább ebédre vágyunk keverhejünk a juhtúróhoz tehéntúrót is), tekerjük fel, mint egy palacsintát
3. A paradicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát kockázzuk fel. Keverjük el őket, kevés édes, fehér balzsamecettel locsoljuk meg, szórjunk rá friss mentát

 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. Csodás! 🙂 Igazi nyáridéző finomság. És ha már annyira rákaptál a mentára (amit én is imádok) kreálhatnál egy szuper mentás tortát… A napokban gondoltam rá, hogy After Eight-es tortát kéne készítenem, mert egészen bolondulok érte… És neked nagyon klassz, egyszerű tortareceptjeid vannak.
    Bár lehet, hogy csak én lennék oda érte… :))

    2011. 03. 03.
  2. Anonymous mondta:

    Megkérdezhetem, hogy mivel szeletelted a padlizsánt ennyire hajszálvékonyra?

    2011. 03. 05.
  3. Tuti jó lenne egy tortaféle finomság mentából.
    A a pisztáciás rózsás csokitorta is szuper volt és egyszerű,gyors.
    Reméljük ezzel a recepttel beköszönt a tavasz.Ideje lenne.
    Ja,és a recept is jó!

    2011. 03. 05.
  4. Arra az After Eight-es tortára én is nagyon kíváncsi lennék! A párom függő… 🙂 Köszi

    2011. 03. 07.
  5. Ínycsiklandozó a látvány, azt gondolom a képekben több van, mint az ízekben.

    2011. 03. 08.
  6. Névtelen!
    Talán az én válaszom is jó…
    A padlizsánt könnyen felszeletelheted ilyen zöldségkéssel vagy kimondott zöldségreszelővel aminek tűhegyesek a fogai-én azzal szoktam.

    2011. 03. 09.
  7. Anonymous mondta:

    Jajj, de klassz ez! Sosem jutott még eszembe megtölteni a padlizsánt, pedig milyen kézenfekvő! Köszi a szuper receptet!
    Zsófi

    2011. 03. 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.