Gyömbéres kacsa

Enyhe keleties fűszerezést kaptak ezek a kacsacombok, a gyerekek miatt nem szerettem volna nagyon csípősre-fűszeresre készíteni. Garantáltan azoknak is fog ízleni, akik a hazai ízlés szerinti hagyományosabb ízeket szeretik, azonban azok is elégedettek lesznek, akik egy sima sózott, sült kacsacombnál … Tovább Tovább

Garantáltan azoknak is fog ízleni, akik a hazai ízlés szerinti hagyományosabb ízeket szeretik, azonban azok is elégedettek lesznek, akik egy sima sózott, sült kacsacombnál (persze ez is nagyon finom) többet szeretnének. A felnőtteknek gyömbéres meggymártást készítettem hozzá, a gyerekeknek természetesen gyömbér nélkülit. Noha sokáig sül, foglalkozni nem kell vele, a fogás nagyon egyszerűen elkészül. Pont ettől a lassú sütéstől a kacsa szaftos marad, a máztól pedig gyönyörű fényes.

Hozzávalók:
4 db kacsacomb (egyenként 25 dkg körüliek), 4-5 cm gyömbérdarab, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. ötfűszer-keverék, 2 evőkanál golden syrup (esetleg sűrű méz helyette), só

1. Reszeljük le a gyömbért, aprítsuk fel a fokhagymát
2. Sózzuk be a kacsacombokat, szórjuk meg az ötfűszer-keverékkel. A golden syrupot/mézet keverjük el a fokhagymával, gyömbérrel, Kenjük körbe vele a combokat
3. Tegyük őket egy tálba, fóliával fedjük le és 180 fokos sütőben süssük 2-2,5 órán keresztül, majd emeljük a hőfokot 220-230 fokra, süssük tovább kb. 20-25 percet

A gyömbéres meggyszószhoz, szezonon kívül használjunk fagyasztott meggyet. Közepes lángon, olykor megkeverve kezdjük el melegíteni a meggyet (még fagyosan), ha kiolvadt, kicsit növelhetjük a lángot alatta. Enyhén sózzuk, adjunk 25 dkg meggyhez két evőkanál golden syrupot vagy mézet, ízlés szerint reszelt gyömbért, és forralva sűrítsük lekvár-szerű mártássá.

 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Kriszta mondta:

    Szia Kriszta! Nagyon jól hangzik, szeretem a gyömbért is és a kacsát is, szerintem a hétvégén el is készítem…
    A tennivalók 1. pontjánál szerepel valami újhagyma, de sehol máshol nem, ez tényleg kell bele? És ha igen akkor mennyi?

    Köszönöm!

    2011. 03. 23.
  2. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta,
    az ötfűszer-keverék milyen fűszereket rejt magában?
    Köszönöm
    Mónika

    2011. 03. 24.
  3. ez enyémen ez állt: fahéj, csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény

    2011. 03. 24.
  4. ági mondta:

    Nagyon nyárias hangulatú lett a kép, amolyan tengerparti házikó feeling fogott el, de mivel nagyon szeretem a nyarat, ez most nagyon jól esett…köszönöm!

    2011. 03. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.