Zöldborsós-garnélás frittata

Végre, láttuk a napot is! Szombat, vasárnap visszatért az életkedvem, látjátok a februári naptár (átmenetileg) előcsalogatta a szép időt. Persze megint előreszaladtam egy kicsit, elővettem a tavaly nyári Cinque terrés képeket és a tengerről álmodtam. Hozzá pedig egy igazi nyári, … Tovább Tovább

Hozzá pedig egy igazi nyári, könnyű (vagy a nyárra készülős, végül is ne május végén jusson eszünkbe, hogy hoppá, fürdőruhát kell hamarosan húzni) fogás. Tudom, gonosz vagyok, mindenféle sütikkel traktállak Titeket, aztán február elején már a jövök itt a könnyű fogásokkal.
A zsenge, édes borsó (jelen esetben fagyasztott) és a garnéla frigye klasszikus párosítás, frittatában előszeretettel használják az olaszok, de egy könnyű tészta kedvéért is érdemes őket vegyíteni. A recept ma kivételesen kép formájában:


 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Ez a “kép” formájú recept már az új könyvből egy oldal???
    Nagyon szép, illik majd az új design-hoz.

    2011. 02. 07.
  2. Nem, nem az új könyv részlete, az másmilyen lesz, csak volt 1 szabad órám vasárnap, nézegettem a nyaralós képeket, és ezt raktam össze

    2011. 02. 07.
  3. Köszönöm, alapvetően nagyon érdekel, hogyan lehet grafikai elemekkel egy képhez többet adni. Kísérletezgetés

    2011. 02. 07.
  4. Nagyon tetszik a recept! Én is pont mostanság döntöttem el, hogy itt az ideje a könnyebb ételeknek! Nézek is rákot hozzá!

    2011. 02. 07.
  5. Anonymous mondta:

    Szia
    Érdeklődnék, hogy a garnélát a vásárcsarnokban (a Fővám téren) szerzed be? Gondolom a fagyasztottnak nincs olyan íze..?
    Köszönöm
    Attila

    2011. 02. 21.
  6. Attila!

    Igen, ha van rá lehetőségem, akkor friss garnélát veszek, amelynek a színe szürke még. A csarnokban vagy a Merto áruházban szoktam venni. Ha nincs friss, akkor előfőzöttet (ez rózsaszín már). Igazán nem is az ízükben, hanem az állagukban van különbség. Az előfőzött húsa keményebb a nyersé, rövid hőkezelés után roppanós lesz. talán ez a legjobb szó rá

    2011. 02. 21.
  7. Anonymous mondta:

    Szépnek szép ez a képes megoldás a receptre, de nagyon nehezen kezelhető – kinyomtatva alig látszanak a betűk, levélbe nem lehet bemásolni, stb., stb. Nekem jobban tetszik a hagyományos megoldás…

    2011. 06. 03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések