Pisztáciás-rózsás csokoládétorta

Félig-meddig maradékok hasznosítására készült ez a torta tegnap reggel, kb. 15 perc alatt. A hétvégi cannoli sütésből maradt egy doboz ricotta illetve másfél tábla étcskokoládé és pisztácia. A tegnapi nap pihenőnapom volt, így a konyhában sem akartam sokat álldogálni, maradt … Tovább Tovább

A tegnapi nap pihenőnapom volt, így a konyhában sem akartam sokat álldogálni, maradt a jól bevált, sütés nélküli, keksz alapú torta. Hogy a torta különleges legyen, a kekszhez is kevertem pisztáciát, illetve ami nagyon feldobta a sütit, kevertem a csokoládékrémhez rózsával ízesített olívaolajat. Épp csak egy keveset, de egészen átalakult tőle a csokoládékrém. Nagyon illik hozzá a rózsa. A torta elkészítése könnyű, maga a torta viszont brutálisan tömény, nem éppen egy diétás darab, úgyhogy csak kis szeletekben adagoljuk. : )

Hozzávalók: 10 dkg keksz, 5 dkg pörköletlen, zöld pisztácia, 10 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, 1 evőkanál rózsával ízesített olívaolaj

1. A kekszet törjük össze morzsa méretűre, a pisztáciát vágjuk apróra, egy keveset tegyünk félre belőle a torta tetejére, a többit keverjük el a keksszel
2. A vajat olvasszuk meg, keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk a tésztát egy 18-cm-s, kapcsos tortaforma aljára, tegyük hűtőbe
3. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, mixerrel keverjük bele a ricottát és az olajat.
4. A tejszínt verjük fel kemény habnak, keverjük óvatosan a csokoládékrémhez. Szedjük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával, tegyük a hűtőbe 2-3 órára

 
 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce Vita!

    Nagyon tetszik a könyved és azt olvastam benne az egyik receptnél,hogy romai ösztöndijas voltal! hol tanultál? La Sapienza-n?
    Én is kaptam oda ösztöndijat és most albérletet probálok keresni! tudsz segiteni abban,hogy mik a jobb környékek és persze hol találhatnék jo albérletet?
    köszi előre is!:)
    Kati

    2011. 02. 28.
  2. egy-két röpke kérdés: hol lehet kapni, pörköletlen, natúr pisztáciát ill. rózsával ízesített olívaolajat.
    Vagy a sós-pörkölt pisztáciát, miben kellene megáztatni, h elveszítse a “sósságát”? 🙂

    2011. 02. 28.
  3. Hű, csokis túrótortát még nem készítettem, de ez nagyon jó lehet! Köszi!

    2011. 02. 28.
  4. Én is Kinga kérdését tenném fel…manapság még Pesten sem találok sehol sem nem sós, pörköletlen pisztáciát. Honnan szerzed be? 🙂

    2011. 02. 28.
  5. barátnőm talált vhol Bpn pisztáciát, de azt mondta, h kb. 800Ft volt kilója… az egy kicsit húzós…

    2011. 03. 01.
  6. Kati!

    Az Univ. Roma 3-re jártam és az Accadémián laktam. Írj levelet a dolcevita@dvita.hu-ra és akkor tudunk értekezni

    Kinga!
    az akkor még egészen jó ár érte, 5 dkg 400 Ft, ennyi kell a sütihez. (én ezt az adagot, több, mint a duplájáért vettem az ázsia boltban) nem az a kategória, amit film mellé majszolunk, ez inkább fűszer

    2011. 03. 01.
  7. hú de jól néz ki? te hogy csinálnád, ha nem keksz alapú lenne?
    köszi
    zsófi

    2011. 03. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.