Szülinapi felhívás sütére-főzésre

Ma kivételesen nem én hoztam receptet, hanem én kérek Tőletek. Pár nap és elmondhatjuk, 4 éve, hétről-hétre recepteket osztok meg veletek, most főzzetek a blognak Ti! : ). Milyen alkalomból?Január 27-én virtuális születésnapot rendezek, ahova szeretettel várok minden olvasót. A … Tovább Tovább

A vendégség általában úgy működik, hogy a vendégek hoznak magukkal ajándékot az ünnepeltnek. Az ajándéknál főként desszertre gondolok, kávés desszertre de lehet a meglepetés akár különleges, sós, kávés étel is. A vendégek közül egy pedig hazavihet az ünnepség után egy piros színű Nespresso Lattissima kávéfőzőt. A gépet a Nespresso ajánlotta fel a blog születésnapja alkalmából az olvasóknak.
Hogyan lehet nekem eljuttatni az ajándékot? Virtuális rendezvényre virtuálisan. Tegyétek fel a receptet (és ha lehet a fotóját) valamilyen netes felületre, saját (vagy egy ismerős) blogra, facebook, twitter, inda… kinek mi van és küldjétek el a linket ide, ehhez a bejegyzéshez kommentben vagy mailben a dolcevita@dvita.hu-ra. Ha valakinek nincs semmilyen lehetősége a recept publikálására, akkor küldje el a receptet e-mailben.
Meddig? Január 27-én éjfélig várom a vendégeket a bulira
Mikor lesz eredmény? Remélem, nagy buli lesz, utána kell pár nap a takarításhoz. Február 1-én derül ki, kié lesz a kávéfőző.

 
 
 
 
Megosztom
 

111 megjegyzés

  1. szia Kriszta!
    Húhúúúú… már várom, szerintem én is megpróbálkozom vele.
    Kérdés: saját fejből vett recept lehet csak, vagy bármelyik sütésem is megfelel, amit találtam eddig valahol?
    Üdv, Hugi

    2011. 01. 11.
  2. áhh…két muszájos kérdésem van. éspedig muszáj erre az alkalomra készíteni, azaz egyedi darab legyen? másik kérdés muszáj kávés legyen? (bár gondolom igen, ha már kávéfőző a jutalom)

    2011. 01. 11.
  3. Hugi!

    ez igazán nem egy receptverseny, a lényeg, hogy te süsd.

    4Gyerek (huh, az nem kevés : ))!
    Nem muszáj erre az alkalomra, hozhatsz már korábban sütöttet is, viszont kávés legyen

    2011. 01. 11.
  4. Vááóóó! A kávés desszertek a kedvenceim! És majdnem együtt van a blogszülinapunk. 🙂 Tényleg. Már postolt is lehet?

    2011. 01. 11.
  5. És egy kérdés: lehet január 27-ig többször is boldog szülinapot kívánni újabb kávés finomságokkal? 🙂 Nekem is azok a kedvenceim!

    2011. 01. 11.
  6. na jó, akkor megbeszélem Elsőszülöttel, hogy osztozna-e egy 4 évessel :p
    Ha igen, akkor max jövő hét elején jövök. ha nem, akkor remélem kitalálok valamit. elvégre még több mint 2 hét haladékunk van.

    2011. 01. 11.
  7. Nóri mondta:

    Az én születésnapom is január 27-én van 🙂 Előre is Boldog Születésnapot a blogodnak.

    2011. 01. 11.
  8. Dolce-nek jár egy kis édessség. Egy ilyen vasért..?! Lehet, hogy még én is neki állok:-))

    2011. 01. 11.
  9. A legizgalmasabb, ötletesebb, megkapóbb, kedvesebb… stb kapja a gépet. 3 tagú “zsűri” lesz sztem a Nespresso részéről ketten és én. Egyedül nem dönthetek, sok olvasót már személyesen is ismerek, az nem lenne fair

    2011. 01. 12.
  10. Edit mondta:

    Kriszta!
    Csak magyar allampolgarok jatszhatnak?! en is szivesen beszallnek de tudni szeretnem erdemes-e … 🙂
    Mindenkepp boldog szulinapot kivanok es meg sokaig gazdagits minket a blogoddal 🙂
    Koszi

    2011. 01. 16.
  11. Már most látom, nem lesz egyszerű a döntés.

    Edit, persze, de ha Te nyersz el kell jönnöd a gépért : )

    2011. 01. 16.
  12. Kedves Dolce Vita!

    Először is Boldog Blogszülinapot!

    Úgy gondoltam a buliban a sok finom sütemény és desszert fogyasztása közben talán jólesik valami innivaló is és ezen a party-n ez mi is lehetne más, mint maga a kávé, így én ezt hoztam Neked szeretettel:-)

    http://citromhab.blogspot.com/2011/01/melange.html

    Citromhab

    2011. 01. 18.
  13. Végignéztem ezt a sok finomságot, és úúúúgy sajnálom, hogy csak virtuális a buli 🙁

    2011. 01. 18.
  14. sajtosbrokkoli mondta:

    Úgy látszik, ha egy nő anya lesz, a gyermekei születésnapját ünnepli legszivesebben, és ékes példája vagy Te ennek. Látszik, hogy hasonló izgalommal készülsz ennek a virtuális gyermeknek a születésnapjára, mint ahogy a ficánkolókéra és hidd el, a virtuálisgyerek pajtásaid is ugyanannyira készülnek mint te!
    Hogy ezt Te is lásd, ezúton is kívánok Boldog Születésnapot.

    Kértem kölcsön egy Óriásplakátot, hogy legyen hol hirdetnem a bulit 🙂

    http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/3107-kaves-pavlova-recept-avagy-a-kaveangyalok-tortaja.html

    2011. 01. 21.
  15. Boldog Születésnapot!!!

    Én mandulás tortácskákkal érkeztem kávés mascarpone-krém borítja, a recepthez tartozó, szülinapi bejegyzésed a
    pumuklista.blogspot.com
    oldalon/blogomon olvasható…

    remélem ízlik majd,

    Olvasód, Judit

    2011. 01. 21.
  16. Boldog Szülinapot!Nem vagyok egy kávéimádó, de ez a receptet 1x egy vendégségben ettem.Kénytelen voltam a receptet elkérni.Mennyei:))
    Capuccinos muffin mascarponekrémmel
    Az igazsághoz hozzátartozik és úgy tisztességes, hogy szánom bánom bűneimet, de nem sütöttem még meg saját kezűleg.:( Természeten ha nyernék azonnal, és kóstolót is vinnék belőle.:)))))))))

    Hozzávalók:

    • 150 g liszt
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 150 g vaj
    • 150 g barna cukor
    • 2 evőkanál főzött erős kávé
    • 2-3 evőkanál tej
    • 2 tojás
    • 1 lapos kiskanál őrölt fahéj

    A tetejére: 150 g mascarpone, 3-4 evőkanál porcukor, csipetnyi fahéj díszítésnek.

    A vajat olvaszd fel a mikrohullámú sütőben, majd tedd félre hűlni.

    Egy öblös tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. Egy másik edényben villával verd fel a két tojást, öntsd hozzá a tejet, a kávét és a kihűlt, megolvasztott vajat. Ezt a folyékony masszát fakanál segítségével forgasd össze a fahéjas liszttel.

    Papírkapszlikkal béleld ki a muffinformát ,s kétharmad részéig kanalazd bele a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig süsd. Az első 5 percben közepes tűzön, amíg a sütemény felemelkedik, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyabbra, és így süsd a hátralevő ideig. Ellenőrzésképpen végezz tűpróbát. A muffinokat 1-2 perc pihenés után vedd ki a sütőből, nehogy kiszáradjanak.

    A krémhez keverd össze a mascarpone sajtot a porcukorral, és kend meg vele a kihűlt muffinok tetejét. Díszítheted egy kevés fahéjporral.

    12 darab közepes muffin lesz belőle.

    2011. 01. 24.
  17. Jaj, jaj utólag olvastam el rendesen meg kell hogy süssem:(.Sajna arra már nem lesz időm.

    2011. 01. 24.
  18. Persze nem vagyok egy egyszerű eset, de szeretek/nék játszani.És nem adom fel.Most az általam sütött kávés korong citromhabban fényképét megtaláltam, de a receptet nem lelem sehol.Persze normális ember ilyenkor más alszik pláne ha holnap 13 órát dolgozik(beteg emberekkel)
    Na mindegy az esélytelen nyugalmával itt a kép.(a citrommázas süti az képen, mert más is van rajta)
    Köszi hogy elviselitek hogy ilyen béna vagyok.:))))

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170299702991327&set=a.170299599658004.32900.100000338960937

    2011. 01. 24.
  19. Picit végigböngésztem én is az “ajándákaidat”,nagyon finom dolgok kerülnek a buli asztalára.
    Nagyon tetszenek az ételekről készített fotóid, a januári naptárat ki is tettem háttérképként, már csak azért is mert imádom a muffinokat.Én is szoktam készíteni, csak sajnos itt Romániában sehol nem kaptam szép szines muffinpapirokat.

    2011. 01. 24.
  20. :DDD
    EZ most komoly?? Nagyon egyre járhat az eszünk Bence.. :)))
    Ma csináltam meg a kávékrémes ( majdnem mousse..) étcsokis bonbonomat és a mogyoróvajas fehércsokisat! Fotók holnap lesznek, de lényeg a lényeg.. Jól lesokkoltam mikor láttam, hogy te is ilyet csináltál.. 😀

    de előtte még megmutatnám ezt is : http://hopicur.3perc.hu/2011/01/cappuccino-vagy-minek-is-nevezzelek/

    És ezzel is kívánok SOK Boldog Születésnapot DV!! :))

    2011. 01. 24.
  21. Én is köszönöm a válaszodat, szívesen küldenék egy igazi szeletet is a süteményből, sajna nagy a távolság.
    Kati

    2011. 01. 24.
  22. Ancsa: Neked is mindig azon jár az eszed hogy mibe lehetne még mogyoróvajat tenni? Mert nekem igen:)

    Én a mogyoróvaj felhasználásán kívül más hasonlóságot nem véltem felfedezni, – persze mondhatnánk hogy végülis az enyém meg majdnem tiramisu, – de hát szerintem ilyesmin kár izgulni:)

    Mi is csináltunk mogyoróvajas bonbont régebben – annak egész más az ízvilága, mint a poharas krémnek:)

    Főleg hogy egyszer ki lett felejtve a cukor, és rájöttünk hogy az erősen édes étcsoki és a teljesen sós mogyoróvaj egészen új izgalmas élményt jelent (finomabb!)

    A mostani krémben pedig messze nem dominál, csak egy kis mogyorós ízesítést ad (nade az pont hű).

    2011. 01. 25.
  23. Zsuzsa mondta:

    Ha születésnap, akkor torta,
    ha kávé, akkor presszókávé tejszínhabbal, csipetnyi fahéjjal a tetején.
    Ha kávé is és születésnap is, akkor kávé tora tejszínhabbal némi fahéj díszítéssel.
    A képen látható születésnapi torta kizárólag, csak erre az alkalomra, a Dolce Vita születésnapjára készült!
    BOLDOG SZÜLETÉSNAPT DOLCE VITA! TANTI AUGURI DOLCE VITA!
    Zsuzsa
    http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=157509867635210&set=a.157509214301942.34218.100001285934385&pid=312358&id=100001285934385

    http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=157509864301877&set=a.157509214301942.34218.100001285934385&pid=312357&id=100001285934385

    Kávé torta:
    Hozzávalók:
    8 tojás, 16 dkg porcukor, 17 dkg liszt, 3 dkg instant kávé + kakaópor, fél csomag sütőpor.
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a porcukrot és egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanál segítségével óvatosan a masszához keverjük a liszt, kávé, kakaópor, sütőpor egyvelegét.
    26 cm-es kapcsos tortaformába megsütjük, ha kihűlt, három felé vágjuk.
    Töltelék:
    7,5 dl Hullalát 2 habfixálóval kemény habbá verünk. A habot ketté választjuk és a kisebb részéhez kevés (2-3 teáskanál) instant kávét és kakaóport keverünk (kávét az íze miatt, kakaóport a színe miatt).
    A toralapokat habzsák segítségével díszítjük oly módon, hogy felváltva a fehér és a barna habból köröket rajzolunk a tortalapra. A második toralappal is ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy fordított sorrendbe haladunk a színekkel, mint az előzőnél.
    A maradék tejszínhabbal beborítjuk a tortát kívülről és tetszés szerint díszíthetjük….. Természetesen én fahéj és kakaópor egyvelegével díszítettem!….

    2011. 01. 26.
  24. Kedves Kriszta!

    4 desszertet ígértem az utolsó 4 napra, de úgy néz ki kettő lesz belőle. Győzött az influenza:(
    Mégegyszer Boldog 4. Blog Születésnapot Kívánok.

    Kata

    2011. 01. 27.
  25. Kedves Dolce Vita blog!

    Boldog szülinapot kívánok Neked és fogadd el ezt a kis ajándékot tőlem 🙂
    Sok-sok ilyen évet még!!

    Panni

    2011. 01. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.