Maracujakocka

Ezzel a desszerttel kívánok Nektek és magamnak boldog 4. blogszületésnapot. Tegnap este összeszámoltam, eddig 93 kávés meglepetést hoztatok a szülinapi bulira. (ebből már egy könyv is születhetne). Sütimérgezést fogunk kapni : ))) Nagyon ötletes és szép ajándékokat készítettetek (akinek van … Tovább Tovább

Sütimérgezést fogunk kapni : ))) Nagyon ötletes és szép ajándékokat készítettetek (akinek van még kedve a bulihoz ma (január. 27.) éjfélig lehet csatlakozni), tartok tőle, nagyon nem lesz egyszerű a döntés, kihez kerüljön a Nespresso ajándéka a Lattissima gép.
Én mára nem kávéssal készültem, hanem maracujával. Miért pont ezzel? Nagy hatással volt rám mostanában a Nobu maracujaszorbéja és a Bábel robbanócukros maracujazseléje. Imádom a maracuját, nem is tudom megfogalmazni pontosan, milyen is az íze. Egyszerre édes, savanyú, kicsit húzós is, parfümös, tömény egzotikum.
A receptet a Szakácsok könyvében találtam, ebből variáltam. Az ottani recept tejcsokoládét írt, nekem csak étcsokoládém volt, így mascarponéval világosítottam a csokit. Az eredmény egy gyümölcsös, kicsit savanykás ízű trüffel lett.

Hozzávalók: 5-6 szem érett maracuja, 10 dkg 60%-os csokoládé, 4 dkg vaj, 1 nagy evőkanál mascarpone, 1 evőkanál méz, kakaópor

1. A maracujákat vágjuk ketté. Levüket magjukat szedjük ki kanállal egy tálba, majd szűrjük át, csak a lére lesz szükség
2. Tegyük a maracujalevet egy kis lábosba, adjuk hozzá a mézet, melegítsük
3. A csokit törjük apróra, keverjük el a meleg maracujalében, hogy felolvadjon
4. Adjuk hozzá a vajat, a mascarponét, keverjük el. Öntsük szilikonos formába, akkorába, hogy a csokikrém magassága kb. 2 cm legyen. tegyük hűtőbe egy éjszakára
5. Borítsuk ki a formából, kockázzuk fel, forgassuk meg kakaóporban

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Csodás! Ilyet kérek őőő… reggelire, ebédre és vacsorára! Ja és az éjféli nasit se hagyjuk már ki! 🙂

    2011. 01. 27.
  2. Anonymous mondta:

    Boldog születésnapot! (A határidőt véletlenül elírtad, febr. 27. szerepel jan. 27. helyett.)
    Ancsa

    2011. 01. 27.
  3. Ahhoz kepest, hogy malackarajkockanak olvastam eloszor a cimet, egeszen feludito volt a recept. :))

    2011. 01. 27.
  4. Mondom, hogy nagy kár, hogy csak virtuális a buli, mert megkóstolnám szívesen!

    2011. 01. 27.
  5. Boldog szülinapot a bloggal, reméljük lesz még sok! 🙂
    Részemről passzolok a témában, hogy mi a különbség – van-e? – a maracuja és a passiógyümölcs között, de azt gondolom, ha más is a kettő, nincs akkora eltérés, hogy ne említsem meg, mostanában a legjobbat Várvizi Péternél ettem az Enoteca Corsoban: karamellkrém passiógyümölcs öntettel. Nem tudom, lehet-e még rendelni, de ha arra jársz, feltétlenül próbáld meg! 🙂

    2011. 01. 27.
  6. Javítom a dátumot, köszönöm!
    Igazatok van, valami valódi bulit össze kellene hozni.

    Ehran, sztem a passion fruit és a maracuja ugyanaz.

    2011. 01. 27.
  7. A maracuja nálam is passzol a csokival, sőt, karira kávés csokis torta volt maracuja fagyival. Lehet, hogy éjfélig ezt még felteszem? 🙂

    2011. 01. 27.
  8. Én is boldog blogszülinapot kívánok a magam alig 4 hónapjával a 4 évesnek!! 😀

    2011. 01. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.