Kagyló wokban

A kagylóra van egy jól bevált receptem, általában mindig ezt főzöm. Férjem kérte a napokban, hogy készítsem egyszer más módon is. Itt van most erre egy példa. Ez a fűszerezés is jól áll a kagylónak, aki kagylóbarát, annak érdemes így … Tovább Tovább

Ez a fűszerezés is jól áll a kagylónak, aki kagylóbarát, annak érdemes így is kipróbálni. A 2007-ben írt receptnél olvasom, hogy akkor 1300 Ft volt egy kg feketekagyló, tegnap pont ugyanennyit kértek érte a csarnokban.

Hozzávalók:
1 kg feketekagyló, 4-5 cm-s friss gyömbér, 1 hegyes erős paprika, 1 csokor koriander, 3 gerezd fokhagyma, édes szójaszósz, olívaolaj

1. Folyó víz alatt pucoljuk meg a kagylókat. Erős rántással tépjük ki a “szakállukat”, késsel kapargassuk le a héjról a koszokat
2. szeleteljük fel vékonyan a fokhagymát és a paprikát, a gyömbért reszeljük le
3. Forrósítsunk fel egy wokot, öntsünk bele olajat, szójaszószt, tegyük bele a gyömbért, paprikát, hagymát, majd a kagylót is. Fedjük le
4. Rázogatva főzzük nagy lángon a kagylót, amíg ki nem nyílik mind. (ami nem nyílt ki, azt dobjuk ki). Vágjuk össze a koriandert, szórjuk a kész kagylóra.

 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce Vita!
    A fővám téri csarnokban vásárolod a kagylót?
    Zita

    2011. 01. 13.
  2. Tünde mondta:

    Jájj, ez a szakálltépés csúnyán hangzik, olyankor még él a kagyló, nem?
    Más: készül az új Szuflé magazin? Nagyon várom, az első szám szuper lett!

    2011. 01. 13.
  3. Tényleg jó áron vetted:DD Máááázlista! Kipróbáljuk, olyan nyarat idéző Dolce Vita érzés:DD

    2011. 01. 13.
  4. Nagyon izgatónak tűnik ez a recept.
    Sőt, mindenképpen ki is kell próbálnom. De mi van akkor ha a szójaszósz kimarad és van helyette tejszín, egy kis Sauvignon Blanc és egy kevéske kis – kávéskanálnyi – ír vaj ehhez a fekete kagylóhoz….hm…

    2011. 01. 13.
  5. Tünde!

    Igen, készül az újság, március végén jelenik meg.
    A kagyló él még olyankor, de muszáj neki, ha nem élne, akkor annak lenne rossz, aki megeszi. És nem hiszem, hogy fájna neki : )) mármint a kagylónak

    Harangláb!
    úgy sem hangzik rosszul, vajjal még nem is próbáltam, boros-olívásat szoktam, de megnézem vajjal is

    2011. 01. 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.