Taralli

Képzeletben utazzunk az olasz csizma dél-keleti oldalán Puglia tartományba. Puglia évek óta első a felfedezni való vidékek listáján, de még egy kicsit várunk az ide utazással, hogy a gyerekek nagyobbak legyenek. Bár már van fapados járat Bari és Budapest között, … Tovább Tovább

Bár már van fapados járat Bari és Budapest között, lehet, elsőnek szervezünk egy rövidebb utat, gyerekek nélkül.
Innen származik ez, a most bemutatott keksz, a taralli. Ha tehetem mindig veszek ha Olaszországban járok, ideális ropogtatni való pl. bor mellé, vagy csak gyors éhségűzőnek. Az elmúlt hetekben 2 helyen is találkoztam a receptjével, ez már sorsszerű, úgyhogy indultam is a konyhába tésztát gyúrni. Az elkészítése pofon egyszerű, szépen becsomagolva akár ajándék is lehet.

Még több a taralliról és a recept a Dining Guide-on olvasható.
 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Kriszta mondta:

    Attila, az ottani kommneteket olvasva igencsak mindenki meglepődik a Dérynén.

    2010. 11. 14.
  2. attila mondta:

    Hát ez az. A commenteket ott és máshol is olvasva egy kicsit számomra döbbenetes, főleg hogy a GM elsősorban nem a külsőségeket vagy a dizájnt pontozza. Na mind egy, ez van.

    2010. 11. 14.
  3. Nekem is érthetetlen, hogyan szerepelhet pl. a Bock Bisztróval egy szinten.
    a Déryné konyhája nem rossz, abban az értelemben, hogy nem fogsz ott rossz ételt kapni, de ötleteset, innovatívat sem.

    2010. 11. 15.
  4. Kovács Kristóf mondta:

    Szia Kriszta,

    anélkül, hogy vitatkoznék Veled, kérlek vedd figyelembe, hogy rengeteg olyan Michelin vagy Gault Millau értékeléssel ellátott étterem van a világban, amely tradiícionális bisztrókonyhát visz, és nem az újításra törekszik, hanem az értékek, a jó receptek megőrzésére.

    A világ legegyszerűbb marhapofájához is sokszáz féle alapanyag áll rendelkezésre, a hús kiválasztása, párolása-sütése, vagy a jue elkészítése is annyi finomságot rejt magában, hogy ha jól csináljuk, akkor az talán megérdemli az elismerést.

    A Gault Millau kizárólag konyhai szempontok alapján díjaz, a belsőépítészettel nem foglalkozik. Mint ahogyan azok a vendégek sem, akik sokadjára eljönnek a Dérynébe reggelizni vagy vacsorázni.

    Talán azt is érdemes megemlíteni, hogy a Dérynében 2 hónapja Chef váltás történt, a konyhát ősz óta Hoffmann Richárd irányítja, aki 14 év külföldi kalandozás után – részben csillagos francia éttermekben, illetve 5 év Los Angelesi Four Seasons tapasztalat után érkezett haza, hogy teljesen megreformálja a város legnagyobb konyháját. Vele a Dining Guide interjúja itt olvasható: http://www.diningguide.hu/sef/etterem-informacio-5220

    Rendkívüli megtiszteltetésnek érezzük a minősítést, és semmi többnek, mint egy lehetőségnek arra, hogy a jövőben a legjobbak között lehessünk, és boldoggá tenne minket, ha Önök is újra ellátogatnának hozzánk.

    Kovács Kristóf
    Déryné

    2010. 11. 19.
  5. Kovács Kristóf mondta:

    …ja, és nagyon szépek a képek az oldaladon! Ki a fotós?

    KK

    2010. 11. 20.
  6. Judit mondta:

    Szia Kriszta,
    elbűvölve olvastam a receptet, nagyon tetszik, pénteken jönnek hozzám vendégek, nagy bátran be is próbálnám akkorra.
    Viszont van két kérdésem a recepttel kapcsolatban, a biztonság kedvéért:
    – azt írod “5 dkg száraz fehér bor” – ez valójában 5 dl bor (az picit soknak tűnik), vagy valamit félreértek? 🙂
    – szerinted úgy általában a kenyereknél és a péksütiknél mennyire okoz zavart, ha BL-80as liszt helyett durumlisztet használok? Nem használok finomított lisztet, cukrot évek óta. Nyilván más lesz pict az állaga, de szerinted hogy lehet azt kiküszöbölni? Illetve mi az amit te meg sem próbálnál finomított liszt nélkül?
    Remélem, látod a régi postokhoz írt kommenteket is, és lesz időd válaszolni 🙂

    Előre is köszi, és csak így tovább, szuper az oldal. És valóban gyönyörűek a képek 🙂
    Judit

    2013. 07. 17.
    • Kriszta mondta:

      Judit!

      Lemértem újra a biztonság kedvéért, az 5 dkg, az fél dl körül van. Szerintem ez a recept durumliszttel is működik. Én is nagyon sok mindent készítek azzal, van egészen finomra őrölt durumlisztem, ezt (piskóta kivételével) teszem mindenbe, kicsit “koszosabb” színe lesz az ételnek tőle, illetve használok egy durvább őrölésűt (tésztának, kenyérbe) és egy még durvábbat, egészen dara szemcsézettségű ezt is sütikbe, mert olyan jó ropogós állaga lesz tőle (ezt néha kukoricadarával helyettesítem)

      2013. 07. 17.
      • Judit mondta:

        Szia Kriszta,
        köszönöm a gyors (és részletes) választ, de buta vagyok, így teljesen érthető 😀
        Pénteken akkor vendégvárás közben kipróbálom ezt a receptet. Ma pedig a Görög töltött paprikádat fogom enni – tegnap éjjel sütöttem, isteni illata volt, alig várom!
        Köszönjük a soksok receptet! 🙂
        Szép hetet!
        Judit

        2013. 07. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.