Csokis (majdnem) panna cotta

Van, hogy valami nem sikerül a konyhában. Pl. ez a csokis panna cottának tervezett édesség. Tudjátok, szeretek a megszokott ételekbe egy kis csavart vinni, ezt-azt kicserélni, beletenni az eredeti recepthez képest. Most a kémia közbeszólt, a csokoládé teljesen megváltoztatta a … Tovább Tovább

Most a kémia közbeszólt, a csokoládé teljesen megváltoztatta a panna cotta állagát, nem lett belőle az, amit vártam, csak egy csokipuding-szerű valami. (Persze így is elfogyott). Egyrészt a csoki teljesen elnyomta a tejszín ízét. Ez pedig a panna cotta összhatásának az alapja lenne. A másik lényege ennek a desszertnek a kicsit harapható, de mégis puha rezgős állag. A csoki ezt is tönkretette, kifejezetten pudingosan puha lett. Erre a több zselatin nem lehet megoldás, mert akkor meg egy csokis zselatintömböt kapunk. Járt már valaki sikerrel? Esetleg csak kakaóval? Azt még kipróbálom valamikor.
Azért leírom, hogyan készült: a hagyományos panna cotta recept szerint 4 dl tejszín és 2 dl tej keverékéhez adtam 10 dkg 60%-os étcsokoládét, 3 evőkanál cukrot és 3,5 db lapzselatint.

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Nekem így is agyon szimpatikus ez a csokis finomság. Mert amiben csoki van, az rossz nem lehet.
    Azért jó érzés, hogy nektek sem sikerül minden kaja úgy ahogyan eltervezitek. 😉

    2010. 11. 17.
  2. Talán ha a tejet elhagynánk és csak tejszínnel készülne, valamint a csoki felét kakaóporral helyettesítenénk…
    Csak “hangosan” gondolkodtam…

    2010. 11. 17.
  3. A többiekhez hasonlóan én is a kakaó felé mozdulnék el. Illetve nem tudom, a kakóbab töret hogy viselkedne – esetleg a mandulához hasonlóan infúzionálva/felfőzve tejben/tejszínben, kicsit botmixerrel nekiesni, majd átszűrni. Vajon adna át ízt a mandulához, mogyoróhoz hasonlóan?
    B verzió: rétegeket csinálsz hagyományos panna cottával meg csokis-zselatinos krémmel.
    Lehet, hogy hétvégén teszek is egy próbát. 🙂

    2010. 11. 17.
  4. Eszter mondta:

    Én csak annyit kérdeznék, hogy hol lehet ilyen igazi soufflé formákat venni. Régóta keresek, de itthon nem találtam még.

    2010. 11. 25.
  5. Szia! Végre én is vettem ilyen formákat, elkezdem újra átnyálazni a panna cotta recepteket a blogodon! Bár nálunk most jön sok szülinap-névnap a családban, arra pedig Pavlovát szeretnék sütni, a citromos kombó pl tavaly nagyon bejött, most a kávésat akarom. Nálad egyébként a képeket nézegetni is elég, mert még ha mást is készítek, a blogod akkor is eleve konyhai cselekedetekre sarkall 🙂

    2011. 01. 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.