Rántott sütőtök

Olaszországban, főleg nyáron, népszerű csipegetnivaló a folyékony tésztába mártott, majd ropogósra sütött zöldség. Cukkini, padlizsán, zöldbab, articsóka, olívabogyó, gomba, répa, zsályalevél, és jól megy hozzá ízesítésnek a szardella. Nagy melegben, hideg sörrel finom előétel, de akár ebéd vagy uzsonna lehet … Tovább Tovább

Nagy melegben, hideg sörrel finom előétel, de akár ebéd vagy uzsonna lehet belőle.
Az évszaknak megfelelően most ősziesre hangoltam a fogást, sütőtökrudakat sütöttem olajban. Az elkészítés nagyon egyszerű, egy dologra kell figyelni, a tészta legyen jéghideg (akár tegyük be egy kicsit a fagyasztóba), az olaj pedig forró, így lesz az eredmény kívül ropogós. A vékonyra szeletelt tök pár pillanat alatt krémesre sül a bunda alatt. A tészta ne legyen túl sűrű, nem kell, hogy vastagon bevonja a zöldségeket. Csak frissen sütve az igazi!
A mennyiség előételnek 4 főre elég, amúgy meg két főnek egy komplett adag pl. filmnézéshez

Hozzávalók: 60 dkg sütőtök, 2 púpozott evőkanál liszt, 4 evőkanál hideg, szénsavas ásványvíz (szódavíz), 1 tojás sárgája, só, olaj a sütéshez

1. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, tegyük a mélyhűtőbe
2. Szeleteljük fel a tököt 3-4 mm vastagságúra (géppel a legkönnyebb), majd csíkozzuk fel
3. Magas falú lábosban melegítsük elő az olajat, forgassuk meg a tököket a tésztában és nagy lángon süssük ropogósra. Papírtörlőre, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön

3,5 hét után újra irány az ovi!
 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia!
    Tojás nem kell a tésztába?
    Ági

    2010. 10. 27.
  2. épp tegnap mesélte egy ismerősöm h van ilyen étel, én meg érdeklődve kérdezgettem a részletekről 🙂 erre tessék!! 🙂 KÖSZI, mindenképp kipróbálom!

    2010. 10. 27.
  3. Ez nagyon tetszik!
    Indiai étterembe ettem mindenféle zöldséget hasonló bundában. Érdekes ez a párhuzam az olasz és az indiai konyha között!:)

    2010. 10. 27.
  4. ez nekem valahogy nem sikerült, megégett, nem sült át, füst lett és a tészta is már a felénél elfogyott :/
    viszont anyukám a céklát szokta hasonló bundában sütni 🙂

    2010. 10. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.