Hardcore olasz

Radicchio és édeskömény. Ez a két zöldség árválkodott vasárnap a hűtőben. Még Triesztből hoztam őket. A rövid hazaút lehetővé teszi, hogy úgy vásároljunk, mintha ezt otthon tennénk. Zöldség, gyümölcs, hal (azért ennek vigyünk egy hűtőtáskát), friss sajt is jöhet haza … Tovább Tovább

Zöldség, gyümölcs, hal (azért ennek vigyünk egy hűtőtáskát), friss sajt is jöhet haza bátran a kocsiban. A vasútállomás melletti Pam szupermarket (alatta parkoló) ideális a nagyobb bevásárláshoz, igaz, van a város szélén egy bevásárlóközpont (Torri d’Europa), de szerintem felesleges ide elautózni, hatalmas a választék a városban lévőben is. De mindez csak zárójeles most.
Először csak a radicchiónak kerestem receptet, de szinte azonnal ráakadtam erre, amelyben a lila zöldség mellett édeskömény is főszerepel. Mennyei lett. Az eredeti recept finocchiona (édesköményes) szalámit írt, én ezt sima olasz szalámival pótoltam és egy kicsit több édesköménymagot tettem a szószba. Az ízvilág kifejezetten rusztikus lett, ilyen szószokkal tényleg csak kint lehet találkozni. A bor és a paradicsom keveredése az amatarciana szósz óta nagy kedvencem.

Hozzávalók: 50 dkg orecchiette tészta, 15 dkg szárított olasz szalámi egyben (paprika nélküli), 1 radicchio, 1 édeskömény, 1 fej vörösagyma, 1,5 dl száraz vörös bor, 400-gr paradicsomkonzerv (polpa), 1 evőkanál édeskömény mag, só, bors, olívaolaj

1. A hagymát kockázzuk fel, az édesköményt, vágjuk negyedekre, majd vékonyan szeleteljük fel. A radicchiót felezzük, majd csíkozzuk fel, a szalámit félxfél cm-s kockákra vágjuk
2. Olívaolajon pároljuk meg a hagymát az édesköménnyel és a mozsárban összetört édesköménymaggal. Adjuk hozzá a szalámit és a radicchiót, pirítsuk tovább 1 percig, majd öntsük fel a borral, majd a paradicsommal.
3. Sózzuk, borsozzuk. Takarékon 25-30 percet főzzük
4. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd keverjük el a szósszal

 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Az egyszerűség gyönyörködtet! Ez a tészta!!!Szupper!!
    A fotó nem különben, hiába, aki profi az profi!!
    Gratulálok!

    2010. 10. 25.
  2. Anonymous mondta:

    Már nagyon régóta szerettem volna megkóstolni a radicchiot és az édesköményt, ráadásul egy hónapja Olaszországon átutazva sikerült szembetalálkoznom a “fülecske” tésztával is, amit persze nem is hagytam ott.:) Így nagyon örültem, amikor visszakeresve megtaláltam ezt a recepted, ami mindezeket egyesíti. Jelentem, tegnap elkészült és isteni finom lett.:)) Még a kedvesem is nagy örömmel lakmározta, pedig ő nagyon kritikus az új ízeket illetően, a nyers radicchio megkóstolására pedig nagy szájhúzás volt a válasz, hogy “ez keserűű”. Hát valóban az volt:), viszont a szószban nagyon finomra főtt. Egyedül az édesköménymag hiányzott belőle, sajnos pont elfogyott a Culinarisban és nem volt ötletem, hogy hol máshol lehetne még. Legközelebb azért megpróbálom azzal együtt is. Köszönöm a receptet, sok ilyet még!
    Zita

    2011. 03. 05.
  3. Zita!

    Örülök, olyan sokan csak salátába való színfoltnak ismerik a radicchiót. Én nagyon szeretem, van az oldalon egy fonnyasztott radicchiós recept, fenyőmaggal, az is nagyon jó pl, húshoz köretnek

    2011. 03. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.