Paprikás tészta

A fülledt meleg az “alig” szószok időszaka. 10 perces konyhai tartózkodással, amíg kifő a tészta kész is az ebéd. Ebben az időben ez elengedhetetlen. Az alig szósz lényege, hogy nagyon karakteres legyen, hiszen éppen hogy csak bevonja a tésztát. Ízesítőnek … Tovább Tovább

Ízesítőnek mindig jól jön a fokhagyma, a szardella, az erős paprika, a karakteres olívaolaj, kapribogyó, citrom, friss fűszernövények. Elég ezeket összekeverni és ráönteni a kifőtt tésztára.
A mai recepthez a feltétet is kell egy kicsit főzni, de még így is 10 perc körül járunk, a grillezett paprika pedig nagyon karakteres. A tésztát hidegen, salátának is kínálhatjuk.

Hozzávalók:
50 dkg fusilli tészta, 1 nagy piros kaliforniai paprika, 2-3 db szardella, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, friss bazsalikom

1. Vágjuk vékony csíkokra a paprikát, majd a csíkokat vágjuk két vagy három részre
2. Tegyük fel a tésztavizet forrni
3. Kiolajozott teflonserpenyőben nagy lángon grillezzük meg a paprikát
4. Ha kész a paprika, adjuk hozzá a felaprított szardellát, fokhagymát, ezekkel is grillezzük 1 percig. (ha van fenyőmagunk, adjunk hozzá egy keveset), vegyük le a tűzről, öntsünk rá bőven olívaolajat
5. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, öntsük a serpenyőbe, 1 percig süssük a tésztát a feltéttel, ha kész keverjünk el benne friss, felaprított bazsalikomot

Majdnem annyi idő volt leírni, mint elkészíteni

 
 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Ma pedig gen.pestós tésztát szerettem volna enni, de inkább ezt fogok, napok óta megveszek a grillezett paprikáért, köszi 🙂 Szardella, kapribogyó mindig van otthon 🙂

    2010. 08. 16.
  2. Judit mondta:

    ma ez volt az ebédem, igencsak finom lett! mondjuk már a fotó alapján biztos voltam benne, hogy ez nekem való. ahogy a zsályás focaccia is, döbbenetesen szép az a kép!

    2010. 08. 17.
  3. : )) ma én is újra gyors tésztát ettem: aszalt pari, fokahygma, bazsalikom, olaj, és friss paradicsom kockázva, na meg parmezán a tetejére. Evéssel, főzéssel 15 perc volt, aztán mehet újra a munka : (

    2010. 08. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.