Fetás cukkinitorta

Nem volt itthon kenyér, helyette volt azonban jó sok cukkini és egy darab feta a hűtőben, így lett ez a torta a tegnapi vacsoránk. Hidegen és melegen is nagyon finom, talán én egy fokkal jobban szeretem hidegen, mikor a paradicsom … Tovább Tovább

Hidegen és melegen is nagyon finom, talán én egy fokkal jobban szeretem hidegen, mikor a paradicsom kicsit megereszkedik, szaftosabb lesz tőle a torta. A paradicsom-cukkini páros amúgy nálam a nyarak kedvence, látványában is ízében is képes minden alkalommal lenyűgözni.

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1+1 tojás, 7 dkg vaj, csipet só, két kisebb cukkini, 3-4 szem paradicsom, 15 dkg feta, 1 dl tejszín, friss oregánó

1. A lisztet, 1 tojást, vajat, sót összekeverem, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem
2. A tésztát kinyújtom egy kerek tortaformába, úgy, hogy maradjon egy kis pereme, villával megszurkálom, és feltét nélkül 10 percig sütöm 180 fokos sütőben
3. Közben összetöröm a fetát villával, hozzáöntöm a tejszínt és hozzákeverek egy tojást, az összevágott oregánót
4. A sajtkrémet a tortára kanalazom, és felváltva ráteszem a vékonyra karikázott cukkinit és paradicsomot. Olívaolajjal meglocsolom 25-30 percig sütöm 200-220 fokon

 
 
 
 
Megosztom
 

16 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Húúú, ez nagyon jól néz kis, és bonyolultnak sem tűnik!
    Szerintem ma este meg is próbálkozom vele, pont minden van hozzá :-)!
    Köszi a receptet!
    Zsófi

    2010. 08. 04.
  2. Szia Kriszta,
    én is megcsinálom hétvégén,
    nagyon jól néz ki.
    A kertből meg van hozzá minden 🙂
    Mekkora tortaformában sütötted?
    köszi,
    Klára

    2010. 08. 04.
  3. Klára, a tészta mennyisége 22-24 centis formához jó

    Rojalka, igen lehet azzal is, csak akkor sózd a zöldségeket, és a mozzarellát is!

    Zsófi!
    tényleg nagyon egyszerű

    2010. 08. 04.
  4. Anonymous mondta:

    Nagyon köszönöm ezt a szuper kis receptet, éppen azon agyaltam, hogy mit készítsek diétázó, -cukorbeteg-, fogyni vágyó Férjemnek, akinek szénhidrát is kell,fehérje is, és némi jó fajta olaj.
    Ebben minden benne van, és a hab a tortán a sok finom cukkini és a paradicsom.Én ezt most házi sajttal csinálom.
    KÖSZÖNÖM!!!!

    2010. 08. 04.
  5. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta!

    A liszthez a vajat hidegen adod hozzá? Tehát omlós tészta lesz belőle?

    Ágnes

    2010. 08. 04.
  6. Catty mondta:

    Nagyon köszönjük a finom receptet. Dupla adag készült belőle, egy falat sem maradt. A nagyfiam pedig megkérdezte: “Mami csinálsz ilyet máskor is?”
    🙂

    2010. 08. 07.
  7. Az előbb lemaradt, hogy a fiúk nálunk nagyon válogatósak, úgyhogy ez nagy dícséret részükről

    2010. 08. 07.
  8. Korcsolya mondta:

    Kedves Kriszta! Elkészítettem, és eszméletlen finom lett! Köszönöm a receptet! 🙂

    2010. 08. 10.
  9. Trixi mondta:

    Ma este megsütöttem, isteni lett!
    Egy kicsit megbolondítottam: a tésztába is szórtam egy kis oreganot, a krémbe pedig belekarikáztam egy jókora darab póréhagymát.

    Köszönöm a receptet!

    2010. 08. 11.
  10. Trixi mondta:

    …ja és az páromon kívül a másfél éves kislányom is azt hajtogatta: még! még!

    Holnap ismét megsütöm, mert kevésnek bizonyult…

    2010. 08. 11.
  11. Örülök, hogy így ízlett mindenkinek, nekem is ez a tapasztalatom vele, hogy mindig sikert arat

    2010. 08. 15.
  12. Anonymous mondta:

    Már másodszorra készítem, először nagyon kemény lett a tésztája, de valószínűleg azért mert sokat hagytam pihenni elősütés után és picit vastagabbra is sikerült mint másodszorra…most füstölt fetával készítettem, isteni lett! Köszönet a receptért!
    Panni

    2011. 04. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések