Nyári desszert és a júliusi naptár

Mára két link jutott. : ) A képhez a recept a DG-n jelent meg.Elseje van, itt az új háttér. Az előző hónap kicsattanóan üde képéhez (ami semennyire sem tudta befolyásolni az időjárást) a mostani egy kicsit álomszerű, vakító, fülledt. Ilyen … Tovább Tovább

Ilyen időt szeretnék júliusra! A kép innen tölthető le.

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia!
    Nekem nem sikerült letöltenem, a linkre kattintva egy hibaüzenet jön fel… 🙁
    Judit

    2010. 07. 01.
  2. Csodás, de valahogy bele vagyok bonyolódva a semifreddo-parfé témába. A Nők Lapja konyhában Tőled úgy jött le, hogy a semifreddoban tojásfehérje van, a parféban felvert tejszín. Locatelli egyik parféjában felvert tejszín és tojásfehérje is van. Akkor most hogy is van ez? Én az utóbbi módszerrel csináltam semifreddo-t (a recept szerint semifreddo), a sárgáját nyersen tettem bele, mert a receptben így volt. Szóval most már lehet csak én hiszem, hogy semifreddo volt. 🙂 Ahjaj, mekkora gondok.:) A parfé az francia? Bocs, ha hülyét kérdeztem.

    2010. 07. 01.
  3. Kati mondta:

    Szia Kriszta!

    Levendula :-). Imádom!

    Szuper ötelt júliusra, köszönöm!

    Kati

    2010. 07. 01.
  4. Már úgy vártam a mai napot a naptár miatt! Köszi Kriszta!!!! A kertből való gondolom, neked hol található a levendula bokrod, mármint úgy értem, hogy mit szeret napos részt, vagy árnyékost? Én most kezdek neki egy kis kert tervezésnek, rendezésnek és a levendulát ki nem hagynám… a választ előre is köszi: egy tök amatőr “kertész” 😀

    2010. 07. 01.
  5. Szia Kriszta!

    Köszi a képet! Tényleg olyan álomszerű, jó ránézni. Én is nevelgetek egy palántát, talán jövőre virágzik majd.
    Üdv és szép napot!
    Vera

    2010. 07. 01.
  6. Jajj, de gyönyörű ez a naptár is… Nagyon tetszik… :o) Köszönöm!

    2010. 07. 01.
  7. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!
    Bocsánat, hogy “kiágazok” egy kicsit a témából: Meg szeretném kérdezni, hogy a sajtgolyókat mikor üvegbe raktad, milyen minőségű, típusú olivaolajat öntöttél rájuk? (Miután elfogytak a sajtgolyók az olajat használtad valamire?)
    Köszönöm szépen előre is a válaszod!

    Gyönyörű lett a levendulás kép! 🙂
    Szép hétvégét!

    Jázmin

    2010. 07. 02.
  8. a levendula nálam napos helyen van

    olívaolaj: nem az extra csúcs olajat, amit csak főzés után használok az ételekre, hanem annál kevésbé erőteljes, karakteres olajat. Akár keverheted is szőlőmagolajjal, napraforgóolajjal

    az összes semifreddo recept amit ismerek, az főzött tojássárgás, felvert fehérjés
    a parfé pedig tejszínes, akár csak a felvert tejsíznhez kevert hozzávalókkal. Az ízesítés sztem meghatározza, melyik utat válassza az ember, illetve mennyire akarod könnyűnek a desszertet.

    2010. 07. 03.
  9. Anonymous mondta:

    Szia,

    imádom a blogodat :):)
    és ezt a levendulás képet külön köszönöm, már a gépem háttere lett, annyira klassz :):)
    zsuzska

    2010. 07. 03.
  10. Csodás lett a júliusi naptár, imádom. A receptet pedig elmentettem, mert mindenképpen el fogom készíteni. Köszönöm mindkettőt.

    2010. 07. 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.