Kenyérhasznosítás

Receptnek nem nagyon nevezhető, nagyon-nagyon egyszerű, de rendkívül ötletes ez a fűszeres kenyérrúd. Az ötlet nem az enyém, spanyol ételeket fotóztam tegnap, és a gazpacho mellé kellett készíteni a kenyeret. Felhasználhatjuk hozzá a már enyhén megszáradt kenyeret (frissből nem is … Tovább Tovább

Felhasználhatjuk hozzá a már enyhén megszáradt kenyeret (frissből nem is hiszem, hogy működne), egy kevés fűszer és készen is van a levesbetét, rágcsálnivaló, előételek mellé finom kenyérke. Ha végképp semmi étel nincs otthon a hűtőben, spejzban, amivel hirtelen betérő jó barátot megvendégelhetnénk, készítsük el ezt a kenyeret, biztos úgy fog minket emlegetni utána, hogy nagyon rendes, felkészült vendégfogadók vagyunk. Rágcsának jó az is ha előre vékonyan felkarikázunk pár kiflit, egy napig szárítjuk, majd ebből készítjük a fűszeres harapnivalót.

Hozzávalók: kenyér, olívaolaj, szárított zöldfűszerek vegyesen (kakukkfű, oregánó stb), tengeri só

1. Szeleteljük fel a kenyeret, vágjuk le a héját, vágjunk hasábokat a kenyérből (lehet kockázni is)
2. Serpenyőt hevítsünk fel, öntsünk bele kevés olívaolajat, tegyük bele a fűszereket, sót. Kicsit pirítsuk meg a fűszereket, majd tegyük bele a kenyérrudakat, és enyhén pirítsuk meg őket. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges olajat róla

 
 
 
 
Megosztom
 

17 megjegyzés

  1. Bár nagyon stílusos és rusztikus az a vágódeszka, de tényleg így néz ki a vágódeszkád?
    Mi az rajta, liszt? Ne adj isten festék?

    2010. 06. 04.
  2. Kriszta! Köszi a kecskesajt infót anno… nagyon jó ötlet ez a kis rágcsa, ahhoz a sajthoz meg biztos mennyei lesz.. 🙂

    2010. 06. 04.
  3. Hát, most büszke vagyok magamra!
    Hasonló kenyér rudakat már két éve készítek. Szándékosan sütök kenyértésztából gáztepsi nagyságú lepényt. Ha kihűlt, lapjában ketté vágom, felcsíkozom, fűszerezem, olívaolajat öntök rá és beteszem a sütőbe a grillre. Mepirulva a kedvenc kenyér a mártogatós kencékhez. A vendégek eddig még mindég rácsodálkoztak.
    Nem gondoltam, hogy erről érdemes lenne írni.

    2010. 06. 04.
  4. IZs mondta:

    Bocs, hogy egész másról írok, de most sült ki a” tökéletes ciabatta ” köszönet a recepért, ez tényleg tökéletes:))))

    2010. 06. 04.
  5. Nagyon ötletes. Ezt a “rágcsát” kifogom próbálni. Tetszik ez a kifejezés is!:)

    2010. 06. 04.
  6. Nekem is van ilyen vágódeszkám 🙂 persze, csak dísz vagy kellék … annak idején, mikor a hobbiboltban vettem acryl festékkel együtt, tanácsot kérem a hölgytől, hogy hígítsam e a festéket, mielőtt befestem vele a vágódeszkát stb… csodálkozva, szörnyülködve nézett rám és mondta, hogy “de hiszen ezt aztán már nem lehet használni a konyhában” ……… 😀

    2010. 06. 04.
  7. Még egyszerűbb, ha egy kiolajozott tepsibe szórjuk a kenyérdarabokat. A fűszerekkel meghintjük, lazán összeforgatjuk, és forró sütőben ropogósra sütjük. Ez főleg akkor hasznos, ha nagyobb mennyiségű ropogtatni valóra van szükségünk.És, mikor kell kevés…

    2010. 06. 04.
  8. Persze, hogy dísz : ) van pár deszkám, amin tényleg vágok is

    Ildikó!
    igen, nagy mennyiségben egyértelműen sütőben érdemes, nem büdösítünk vele, hamar elkészül

    IZs
    örülök, hogy tökéletes lett!

    Daisy!
    néha a legegyszerűbbek tűnő ötletek a legjobbak. Én pl. azelőtt sosem készítettem ilyet, és nagyon megörültem neki, gondoltam, más is lehet így ezzel

    2010. 06. 04.
  9. Ezek szerint csak nálunk nincsenek festékes vágódeszkák a konyhában.:)

    Hol lehet ilyet kapni?;)

    2010. 06. 04.
  10. ezt nem kapni, ezek sk készítettek. hagyományos deszka plusz némi festék rá. Nekem van egy zöld, azt is sokat látni itt a blogon

    2010. 06. 04.
  11. Kriszta – gondoltam, hogy csak kellék, a zöld is szép 🙂

    Speckohu – veszel egy vágódeszkát, aztán besétálsz egy hobbiboltba, ahol biztosan lehet venni acryl festéket, bármilyen színben, nagyon egyszerü használni, szépen fog, én speciel fehér acryllal festettem be a vágódeszkát…

    2010. 06. 04.
  12. Anonymous mondta:

    Én is készítem ezt a fajta ropogtatni-valót, csak én eddig vajat használtam hozzá. Úgy is nagyon finom, de kipróbálom olíva olajjal is. Egyébként nálunk nagyon megy vacsorára a “sült” vajaskenyér is (kenyerek pofával lefelé serpenyőben sütve), pici fokhagymával megkenve, friss zöldsalátával mennyei lakoma 🙂

    2010. 06. 10.
  13. Csiby mondta:

    Esetleg felkockázva, salátával, zöldségekkel még akár cézár salihoz is mehet, nagyon fini! 🙂

    2010. 06. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések