Hideg leves forró napokra

Ez a leves eddig valahogy kimaradt nekem. Talán volt némi ellenérzésem a turmixolt uborka miatt, bár több tízmillió spanyol nem tévedhet. Magamtól nem biztos, hogy elkészítem, de most egy munkához muszáj volt (spanyol parifalatokat fotóztam). És persze begazolódott, a gazpacho … Tovább Tovább

És persze begazolódott, a gazpacho nagyon-nagyon finom! Nem mellesleg nagyon praktikus, nincs főzés, ez a hét második felére ígért időjáráshoz pont passzol. A már korábban bemutatott fűszeres kenyérrel forró nyári napon bőven elég ebédre.

Hozzávalók
: 50 dkg paradicsom, 1 kis fej édeshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 cm-s darab kígyóuborka, 1 piros kaliforniai paprika, 5 dkg száraz kenyér (egy-két napos legyen), fél dl olívaolaj, 2 dl paradicsomlé azaz passata, 2 dl víz, sherry ecet (fehérborecet), petrezselyem

1. Daraboljuk fel a zöldségeket, az uborkából és a kaliforniai paprikából tegyünk egy keveset félre. Öntsünk 1 evőkanál ecetet, 4 evőkanál olajat rájuk, sózzuk. Hagyjuk állni (ezt érdemes már reggel elkészíteni vagy akár előző este)
2. Adjuk a keverékhez a kenyeret, a passatát, a vizet, ízlés szerint még ecetet, olajat turmixoljuk le, majd szűrjük át
3. A maradék uborkát és paprikát vágjuk fel egészen apró kockákra, keverjük el a felaprított petrezselyemmel és egy kevés olívaolajjal
4. Hűtve tálaljuk a levest, kanalazzunk rá az uborkás-paprikás keverékből

 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűű!

    2010. 06. 08.
  2. Tényleg nagyon jól néz ki! De nekem valahogy nem a kedvenceim ezek a hideg levesek, akkor már inkább gyümölcsleves ha hideg nyári levesről van szó!

    2010. 06. 08.
  3. Köszi! Nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű a megoldás – azt hittem, valami spéci hozzávaló. 🙂
    Pedig még tanultam is spanyolul, de ez nem volt meg…

    2010. 06. 08.
  4. Nagyszerűen néz ki, gyönyörű a tálalás! Nagyon szépek a színek! Ki fogom próbálni a receptet, imádom a hideg leveseket ilyenkor nyáron.

    2010. 06. 08.
  5. Kriszta, nekem a passata megvan, viszont az édeshagyma nem igazán. Az az újhagyma leánykori neve?

    Amúgy szenzációs, biztosan ez lesz egyik nap ebédre!!! Azokkal a finom kenyérfalatkákkal… nyammmmm
    Húúú de éhes lettem 😀

    2010. 06. 08.
  6. Szia! Nem pont ide illik, de nem látom sehol, hogy mi a határideje a T-Home receptversenyének. Június 30.? Köszönöm!

    2010. 06. 20.
  7. Kriszta kedves,kezdo rajongod vagyok,leirnad meg egyszer legy szives hogy keszul a zoldsegle?? kosziii

    2011. 02. 02.
  8. Ebbe nem kell zöldséglé, ehhez csak víz kell. ha zöldséglével öntök fel levest, ahhoz kb. 8 dl vízhez adok egy hagymát, egy fokhagymát, paradicsomot, répát, zellert… bármilyen zöldséget, akár maradékot, ami van itthon. Sózom, borsozom, nagy lángon 30 percet forralom. 100x jobb, mint bármilyen leveskocka : ))

    2011. 02. 07.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések