Spárgasaláta

Úgy éreztem magam a napokban, mintha fagyizót nyitottam volna. Jött anyósom, kérdezem, milyen fagyit ennél: tiramisu, zöldalma, túrós-ribizlis, málnás-torta, zebra és még soroltam. 2 napon keresztül csak fagylaltokat főztem, tegnapra kicsit elegem lett már a sok édességből, ebédre valami nagyon … Tovább Tovább

2 napon keresztül csak fagylaltokat főztem, tegnapra kicsit elegem lett már a sok édességből, ebédre valami nagyon könnyűt szerettem volna enni. Volt itthon spárga, borsó és feta, a dolog rögtön adta magát. Meleg és hideg salátának is szuper, de lehet belőle köret is. Rém egyszerű, az elkészítése 15 perc. Hideg, friss fehérborral pazar, könnyű vacsora.

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg zöld spárga, 20 dkg zsenge zöldborsó (én még fagyasztottból készítettem), 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg feta/krémfehérsajt, 4-5 db szardella, fél citrom, bors

1. Pucoljuk meg a spárgákat, vágjuk 4-5 cm-s darabokra
2. Kevés olívaolajon kezdjük el párolni a zöldborsót, adjuk hozzá a spárgát, a felszeletelt fokhagymát, az összevágott szardellát, (aki nem használ hozzá szardellát sózza az ételt, de óvatosan ha a sajt nagyon sós!)
3. Őröljünk rá borsot, ízlés szerinti mennyiségű citromlével ízesítsük
4. Vágjuk a sajtot kockákra, óvatosan, hogy ne törjön, keverjük el a zöldségekkel

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Nagyon jó kis étel! Ha holnap veszek spárgát a piacon, meg is csinálom hétvégén! 🙂

    2010. 05. 07.
  2. Nem lehetne-e esetleg valahogy megoldani, hogy a felesleges fagyit eljuttasd hozzánk? Mi megennénk szívesen ;-))))

    2010. 05. 07.
  3. Kriszta mondta:

    És fagyi recepteket nem osztanád meg velünk? Főleg a tiramisu és a zöldalma érdekelne.

    2010. 05. 07.
  4. Zizi!
    sztem ízleni fog nagyon
    Ági!
    végül is : )) tele van vele mélyhűtő

    Kriszta
    munka volt, a júniusi nlk-ba készült, a tiramisu zseniális lett, nem vagyok nagy fagyis, de az tökéletes (A többi is, mert ugye mind házi)

    2010. 05. 07.
  5. Hmmm…A tiramisu-s fagyira én is nagyon kíváncsi lennék.Összefutott a nyál a számban:)
    Akkor ezek szerint a receptekre júniusig várni kell?

    2010. 05. 07.
  6. A házi fagyiban az az egyik legjobb,hogy nem hizlal.Nem tudom miért,de így van.Pedig egyszer egy rossz nap után késő este megettem vagy egy litert,de talán volt az másfél is.És semmi retorzió:)
    Pedig néha úgy érzem attól is hízok,ha ránézek a kajára.

    2010. 05. 07.
  7. Kriszta mondta:

    Kriszta, nagyon köszi, akkor mindenképpen megveszem a júniusi számot.
    Épp a héten másoltam le anyukámnak a tavalyi nlk fagyis receptjeidet.

    2010. 05. 07.
  8. De messze van még június!! Viszont épp most tervezek fagyigépet venni, DeLonghit szeretnék (IC 8500). Jól emlékszem, hogy neked is olyan van? Boltokban nem találtam, így netről rendelném, de nem írják sehol, hogy mekkora a fagyasztóban tárolt rész magassága-szélessége 🙁 Esetleg meg tudnád írni? Akkor már semmi sem állhatna a fagyikészítés útjában júniusban 🙂 Zsuzsi

    2010. 05. 07.
  9. Szia kriszta !
    jó a blogod nekem is van:)
    Nem olyan profin csinálom de azért vannak jó postok.:)A blogom címe:finom ételek világa.
    http://finometelekvilaga.blogspot.com
    Remélem ellátogatsz oda és ha esetleg megnézed akkor irnál róla egy véleményt amolyan szakértői szemmel a címemre:blogemail@freemail.hu-ra??
    Előre is köszönöm:Finom ételek világa_:)

    2010. 05. 08.
  10. Szia!
    Én bizony fehér spárgával csináltam és nem tudom, hogy azért mert pont kifogtam egy jó “eresztést” (most vettem életemben először, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom),de istenien finom volt az íze,nekem jobban ízlett,mint a zöld. A zöldből egy másik receptet készítettem Rongybaba konyhájából, a spárgás krumplisalátát,ami szintén nagyon ízlett.Ajánlom figyelmedbe. Nagyon fincsi lett az is. Köszi mindkettőtöknek, hogy megszerettettétek velem a spárgát 😉

    2010. 05. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.