Márványos pavlova

Igen, egy újabb. Lehet ezt még fokozni! A májusi Good Foodban láttam színezett meringue halmokat, elképesztően jól néztek ki az élénk sárga és rózsaszín csíkok a fehér habban. Cukros, habos, színes, giccses, de látványos. A bökkenő számomra az elkészítés módja … Tovább Tovább

A bökkenő számomra az elkészítés módja volt, ugyanis ételfestéktől lettek azok olyan szép színesek. Nem szomorkodtam sokáig, a megoldás azonnal jött, kakaóval fogok színezni. Így legalább nem kell gondolkodnom, hogy kakaós vagy sima pavlovát süssek. A márványozási technikámon van még mit csiszolni, de szerintem azért szép lett és kb. 3 perc alatt tüntettük el a barátnőimmel, akik voltak olyan rendesek, hogy megvárták amíg gyorsan lekattintom a végeredményt.


Hozzávalók
: 5 tojásfehérje (szobahőmérsékletű), 30 dkg porcukor, 1 evőkanál 10%-os ecet, 1 evőkanál keményítő, 2 evőkanál kakaópor, csipet só, 3 dl tejszín, friss eper

1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokon
2. A fehérjéket kezdjük el felverni habnak. Mikor már habos, de még korántsem kemény kanalanként adagoljunk hozzá 30 dkg porcukrot, minden kanál után 1-2 percig verjük a habot, a végeredmény egy nagyon fényes, szinte vágható massza.
3. Az utolsó adag cukorral adjuk hozzá a keményítőt is, majd a végén keverjük bele óvatosan az ecetet, válasszuk ketté a habot, a felébe (vagy inkább kicsit kevesebb, mint a felébe) keverjük a kakaóport
4. Kanállal olajjal megkent alufóliára (ezt meg sütőlapra), vagy szilikonlapra formázzunk egy szép magas vagy több kisebb tortaformát. Felváltva a két színt, és óvatosan dolgozzuk össze kicsit. Csökkentsük a hőfokot 110 fokra, majd tegyük be sülni a habalapot kb. 60 percre
5. A sütési idő elteltével kapcsoljuk ki a sütőt és résnyire nyissuk ki az ajtót, konyharuhával támasszuk meg, így várjuk meg míg a sütő kihűl. (nekem éjszaka hűlt) Tálaláskor fújjuk rá a tejszínhabot, díszítsük gyümölccsel

 
 
 
 
Megosztom
 

18 megjegyzés

  1. Nagyon guszták lettek ezek a márványos mini pavlováid!

    Mindenhol annyira írják,hogy finom, már nagyon ingerel,hogy elkészítesem.:))
    De én a habcsókot például nem szeretem, ez is olyan lesz, vagy más az állaga?
    Viszont a férj imádja a habtortát…
    szóval mégiscsak ki kéne próbálnom.

    2010. 05. 31.
  2. semmi köze a karácsonyfára aggaot habcsókhoz! : ) ez belül lágy, ragacsos. ebben pl nagyon jól keveredett a két szín, szépen becsíkozták egymást, felvágva jól látszódtak a rétegek és a kakaós csík kicsit ragacsosabb volt. baromi finom, tényleg!

    2010. 05. 31.
  3. Szia Kriszta!

    Eddig valahogy mindig átsiklottam a pavlovás receptek fölött,nem tudom miért..Talán én is a habcsókhoz kötöttem.De ezt úgy érzem muszáj elkészítenem.Ráadásul most kezd érni az eper.Tökéletes időzítés:)
    Nagyon jól néz ki!A képeket meg imádom,mint mindig!
    Csak így tovább!

    Üdv.Anett

    2010. 05. 31.
  4. Anonymous mondta:

    Kicsit off: hétvégén pavlovát akartam készíteni egy családi esemény könnyű desszertjeként, nálad is szétnéztem, végül az narancskrémes, epres tekercs kiütéssel győzött. Narancskrém magában is zseniális.

    LepkePillangó

    2010. 05. 31.
  5. Anonymous mondta:

    Szia!
    Az egyik régebbi pavlova receptednél találtam egy mondatot, amit szeretném, ha megmagyaráznál: hogy ne hulalát vagy hasonló növényi zsiros szemetet használjuk. én azt gondoltam, h ez jó. Sőt mostanában csak hulalát veszünk, mert az egészen biztosan felverődik, nem ugy mint a másik. Köszi
    Ritocska

    2010. 05. 31.
  6. Bazi jók ezek a fotók.
    Tanultad ezt valahol?

    Az ember először csak azt látja, hogy milyen nehéz lehet ezt elkészíteni, de a ilyen szépen fényképezni sem kis dolog.

    2010. 05. 31.
  7. jaj, azok a színes habos csodák nekem is nagyon tetszettek a GF-ban, de hasonló fenntartásaim voltak. nagy ötlet ez a márványos pavlova, nekem persze nem jutott volna eszembe 🙂

    2010. 05. 31.
  8. Jó, hogy láttam a fotókat. Egy olyan talpas desszertkínáló üvegtálat bent felejtettem a Maligánban. A sütilapátommal együtt. 🙂

    2010. 05. 31.
  9. Hapci, látod, mi mindenre jó egy gasztroblog? : )

    Zsófi!
    mivel már csináltam kakaósat, nekem adott volt a dolog

    Speckohu
    nem tanultam soha, csak 3 éve összenőttem a géppelés folyton gyakorolok

    Ritocska!
    A hulala műtejszín, olyan mint a margarin. Növényi eredetű, hidrogénezett…stabilizált stb. és még csak nem is azért van, hogy a tejérzékenyek fogyaszthassák, mert van benne azért tejszármazék. Élelmiszeripari termék, nem tejszín

    2010. 05. 31.
  10. Enikö mondta:

    jaajj, de szééép…. Muszály lesz már egyszer kipróbálnom. Pláne, ha garantálod, hogy nem habcsókízü :-)) Mit csinálcs a sok megmaradt tojássárgával????

    2010. 06. 02.
  11. belement egy főzött vaníliakrémbe, amibe csak sárga kell, de fagyihoz is ez az alap kell

    2010. 06. 02.
  12. kedves dolce vita!nem tudtam hol kerdezhetnek,ugyhogy boccs,ha rossz helyre irok.a kislanyomnak lesz szulinapja es egy sziv alaku tortat sutnek neki.gondoltam,hogy esetleg egy epres mascarpones kremmel megtoltve.szerinted kene bele kemenyito,hogy vaghato legyen?vagy habfixalo vagy valami?es te milyen tesztat sutnel hozza?koszi avalaszt:leila.

    2010. 06. 05.
  13. Kedves Kriszta!

    Egy barátnőm születésnapjára készítettem pavlovát a recepted alapján. Megtetszett a gondolat, hogy lehetne akár színes is, de a mesterséges színezékektől magam is ódzkodom. Így jött az ötlet, hogy 1-1,5 ek vörösáfonya átszűrt levét elegyítettem a habbal. Ez a mennyiség elegendő volt ahhoz, hogy gyönyörűen befogja az egész masszát. Természetesen az eredmény nem neonszínekben pompázó, retinaégető szín lett, hanem egy diszkrét, lilába hajló rózsaszín. (olyan Jane Austinos 🙂 ) Merem ajánlani ezt a megoldást.
    A receptet és az inspirációt pedig ezúton nagyon köszönöm! Számtalan dicséretet zsebelhettem be!

    2011. 01. 09.
  14. Örülök, hogy sikert arattál vele! Kipróbálom ezt a színezést, jól hangzik. Én most egyet újítottam, nem porcukorral keverem a habot, hanem kristálycukorból főzök szirupot, ezt keverem a habhoz. Annyira rossz az íze a kész porcukornak, itthon pedig nincs mivel darálnom. Sztem még jobb lesz így a hab állaga, az íze meg sokkal jobb

    2011. 01. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.