Lukas tészta

4 szorgos kezecske Mamma gyúrja a tésztát Rigatoni

Vasárnap a Konyhakiállításon vettem ezt a zseniális játékszert, már régebben kinéztem magamnak, neten nem merem megrendelni, de most, hogy élőben láttam, azonnal meggyőzött. Hazaértem, volt még itthon olasz durumdara, így indult is a gyártás azonnal, házi rigatoni, fusilli, bucatini, sedanini és tubettini. Ezeket a formákat tudja a gép az 5 betéttel. Így már elég szép repertoárt lehet összeállítani: a sima tésztagéppel tudok tagliatellét, cannellonit, lasagnet, kézzel farfallét és orecchiettét.
A gyerekeknek is nagyon tetszett, holnap újabb adagot kell készíteni. És milyen boldogan ették (nem mintha a különböző tésztákat nem ennék mindig nagyon lelkesen) a saját készítésűt.
Rigatoni és bucatini
A tésztagép amúgy nagyon praktikusan van összeállítva, a tisztításhoz teljesen szétszedhető, az összeszerelése pedig adja magát, nem kell leírást böngészni, hogy mi hova tegyünk. A tésztának kicsivel lágyabbnak kell lenni mint, amikor a tésztanyújtóval/vágóval dolgozunk.

4 szorgos kezecske

Fusilli

Mamma gyúrja a tésztát

Rigatoni

 
 
 
 
Megosztom
 

54 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia Dolce,

    Mi ennek a gépnek a pontos neve / száma? Nagyon tetszik nekem is, még sosem láttam, az enyém is sima tésztagyártó, bár van benne raviolikészítő betét is. De nagyon érdekelne egy ilyen tésztagép, ahol lehet egyebeket is nyomni 🙂 És épp Olaszországban vagyok, hátha ráakadnék. Köszönöm!

    Orsi

    2010. 05. 11.
  2. Tojás nélkül is lehet ilyen tésztát készíteni? Régóta gondolkodom ilyen gépen, de eddig csak tojásos recepteket olvastam, én pedig nem eszem tojást.

    2010. 05. 11.
  3. Anonymous mondta:

    nagyon viccesek a kepek 🙂
    azt juttatja eszembe, amikor gyerekkoromban volt picimosogepen, piciturmixgepem, es mukodtek is. mennyire szerettem!
    Ugyanolyan vicces szerkenytunek nez ki ez is, ahogy a gyerekek jatszanak vele.
    agi

    2010. 05. 11.
  4. Kriszta!
    Ki forgalmazza itthon ezeket a gépeket. Látom, hogy írtad, hogy milyen típusú, de a neten nem sok infót találok. Vaterán találtam, de már eladták! 🙁 Hátha üzletben is meg lehet találni, vagy a forgalmazónál, vagy, akiknél te vetted! 🙂

    2010. 05. 11.
  5. Hol volt egyébként ez a stand? Nem emlékszem, hogy láttam volna…

    2010. 05. 11.
  6. á mondta:

    ez király. tetszik. mamám csinált mindig tésztákat kiskoromban(mondjuk persze “csak” hagyományosakat, metélteket, meg ilyenek…), én meg mindig megettem idő előtt, fájt is a hasam rendesen, de olyan finom volt.

    nagy kérdésem, ami örök: mit tegyek, hogy a durumtészta kifőzés után ne ragadjon, mert nagyon szeretem az ízét, de az állaga miatt általában (mindig) tojásos tésztát veszek. én már kipróbáltam egy csomó technikát, de nem ment…

    2010. 05. 11.
  7. Szia Kriszta!
    Szóval tényleg érdemes egy ilyenbe beruházni. Én a Kitchen aid-es kiegészítők között láttam meg először, csak nem voltam biztos benne, hogy tényleg ennyire szépek lennének a tésztáim, mint a Tieid.
    Köszönöm ezt a bejegyzést, a “tésztamasina” ezennel a listám első helyére ugrott:)
    Zita

    2010. 05. 11.
  8. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta,

    engem is érdekelne hol lehet ilyet venni. Eddig én is csak KitchenAid kiegészítőként láttam ilyesmit. Leírnád majd a tésztareceptet is?

    Köszi.

    boglya

    2010. 05. 11.
  9. A 00-ás liszt inkább kenyérnek, pizzának való liszt. Ma vettem bioboltban Csutha-féle durumlisztet, régebben is ezt használtam, az itthon beszerezhető lisztek közül ez a legjobb sztem tésztának. Könnyebb összedolgozni, nem szakad, nem nyúlik, nem ragad össze, egészen vékonyra lehet nyújtani, nagyon könnyű vele dolgozni

    2010. 05. 11.
  10. Ez szuper!!! Kell nekem is egy ilyen szerkentyű. Milyen volt egyébként a kiállítás? Mi nem mertünk elmenni, általában ezek az itthoni kiállítások nem érik meg az árukat : ((

    2010. 05. 11.
  11. De rendes vagy! Nemsokára megyünk Pestre… 🙂

    Nagyon jók a képek, a gyerekkorom jutott eszembe! 🙂

    2010. 05. 11.
  12. Anonymous mondta:

    Ez a jelszavas alakításod több mint ultraszuper 🙂

    2010. 05. 11.
  13. sens mondta:

    én is kérdezni szeretnék valamit ..
    láttam itt több főleg tésztánál, hogy nagyon gusztusos , kétfülű kis serpenyőszerű izében tálaltál ..
    legalábbis olyan méretűnek tűnik, mint egy tányér..
    olyan csodát hol lehet venni ?
    köszönöm, ha tudtok segíteni .. 🙂
    amúgy maximális respekt az oldalért, és ami mögötte van ..
    🙂

    2010. 05. 12.
  14. MIlyen a bolt? A kiállításon azt mondák, hogy jó nagy és 9000 termékük van. Kincsesbánya? : ) Azt hiszem, hamarosan megnézem én is

    2010. 05. 13.
  15. Szia Kriszta,
    mi is voltunk az üzletben, szintén nagyker áron sikerült megvásárolni a gépet.
    Alig várom már, hogy kipróbálhassam 🙂
    Köszönöm szépen a segítséget!
    Szia,
    Klára

    2010. 05. 13.
  16. Anonymous mondta:

    Tulajdonképpen olyasmi mint a Metró, jó hosszú sorokban vannak a termékek, a többséget magad is leemelheted a polcról, de van, amit kérni kell (mert jó magasan van maga az áru, csak egy-egy darab van mintának kitéve), darabonként is lehet vásárolni, nem csak tételekben, és tényleg hatalmas a választék poharakból, tányérokból, étkészletekből, vágódeszkákból, szilikonos formákból,serpenyőkből, tálcákból, egyéb kézi kütyükből (pl. almaszeletelő, dinnyevágó, húsverő), stb. Azokat a márkákat találod meg, ami a weboldalukon is fenn van. Ha már tészta, akkor a Mercato termékek között megtalálható az új 150 Wellness gép (piros, fekete és arany színben), van motor a tésztagéphez – (Atlas 150-hez), vannak különböző vágófejek (Cannelloni pl.), állítható derelyevágó. Így nem volt néhéz találni néhány kincset :-), a gép mellett a legnagyobb öröm a piaci vásárlásokat megkönnyítő olasz gurulós bevásárlótáska (fiatalos, divatos kinézetű).

    boglya

    2010. 05. 13.
  17. Kriszta!
    Ha csak vízzel készíted a durumdarás/lisztes tésztát, akkor mik az arányok? Amennyit a dara/liszt felvesz? Ugyanolyan jó tésztát kapunk, mintha tojással dolgoztunk volna?

    2010. 05. 14.
  18. én ezt a gépet kapom a névnapomra. köszi a lehetőséget. szuper vagy!!!!!!!

    zsófi

    2010. 05. 14.
  19. Anonymous mondta:

    nekem szintén névnapi ajándék :o)
    Zsófi

    2010. 05. 17.
  20. Anonymous mondta:

    remélem nekem is jut még, Zsófi lányom külföldön él, de ezt kérte ő is a névnapjára ::)))

    Kedden próbálkozom.

    2010. 05. 23.
  21. Szia DV,
    Érdeklődnék, h a gép vásárlása óta kizárólag házi készítésű tésztákat esztek? Megérte beruházni a gépbe?
    Köszi,A.

    2010. 10. 31.
  22. Anonymous mondta:

    Sziasztok! Nekem egy ugyanilyen tésztagépem van. Ma próbálkoztunk vele másodszorra. Elsőként leizzadtunk, mire a tésztát átnyomtuk rajta. Vastag lett a tészta veszettül. Ma újra nekifutottunk. Kicsit lágyabb tésztát csináltunk. Na az nyúlt, mint a fene. Aztán liszttel feljavítottuk és az uram izzadságosan megint átnyomta a gépen. MEgint vastag lett. Most kipróbáltunk 3-4 fejet is, úgyhogy minden méretet kipróbáltunk. Kicsit kilátástalan a helyzet. Mit rontunk el? Mitől lesz ez a gép egy családbarát, gyerekekkel is könnyedén használható kütyű? És mitől lesz olyan a tészta, ami nem nyúlik, de van tartása és finom? Köszönöm Zsófi

    2010. 11. 27.
  23. Zsófi!

    jó liszt, és megfelelő arányok. A két tészta állag közötti lenne a jó, amennyire ezt így távolból ki lehet deríteni : ) Ha ez egyik túl kemény a másik meg ragacsos, akkor próbálj kettő közöttit!

    2010. 11. 30.
  24. Anonymous mondta:

    Nekem két gondom van a géppel, rettenetesen nehéz használat után kitisztítani. Próbáltam hagyni, hogy kiszáradjon, de úgy is csak tűvel lehet kipiszkálni, beáztattam a tésztás részeit, de úgy sem lehet kimosni:( Van rá jó praktika? A másik, hogy a tészta mindig ragad, már annyira keményre csináljuk, hogy 1 hétig fáj a karom a tekerés után, akkor is. És csuta féle tésztalisztet használunk. Próbáltam tojásos, és nem tojásos változatban is… Mit nem csinálunk jól?

    2011. 02. 27.
  25. Anonymous mondta:

    Nekem ugyan nem ilyen, hanem egy régebbi típusú tésztagépem van, és pont így jártam én is 🙁 vagy ragadt, vagy lehetetlenség volt kipréselni, nem volt kettő közötti állapot.

    Tudsz írni egy pontos receptet és egy pontos liszt (vagy mai még számíthat) típust, hogy hogyan próbálkozzunk?

    mert a kép, mait fotóztál nekem csak egy álomnak tűnik!!!

    2011. 03. 07.
  26. olasz durumdarával szoktam ehhez a tésztát készíteni, és még sosem ragadt. Kicsit lágyabb tésztát készítek, mint a csak nyújtáshoz valót. És tojásosan és tojás nélkül is működött mindig. Pontos mennyiséget nem fogok tudni adni, ez liszt-függő nagyon.
    A kerek formázó betét 3 darabra szedhető, így simán ki lehet mosni

    2011. 03. 07.
  27. Anonymous mondta:

    Köszönöm, megnéztem, de ez az ár brutális. 1100,-Ft/kg???? Már a Csuta féle 400,-Ft sem kevés….

    2011. 03. 13.
  28. A Csutáról az a tapasztalatom, hogy tojás nélkül egyáltalán nem működik sajnos. Tojással sokáig szerettem használni, majd megláttam ezt az olaszt, ami kb. 2x-es szemcseméretű, mint a Csuta, majd kipróbáltam, és rájöttem a közelébe sem érhet. Ez egy kis családi malom, olasz szabványok szerinti bio minősítésű darája, nem hétköznapi darab az biztos, nem is hétköznapi felhasználásra való, hanem különleges alkalmakra. Kezesbárányként működik gyúrás közben, nem ragad, szakad…
    Hétköznapra ott van a száraztészta, mi sem ezt esszük minden nap, csak ha nagyon extrát szertnénk, 30 dkg lisztből 4 főre lehet gyúrni tésztát, ez 100 ft fejenként, alkalmakra szerintem belefér

    2011. 03. 13.
  29. Anonymous mondta:

    Sziasztok! Hol van az az üzlet, ahol nagyker áron lehet venni ilyen gépet?

    Zsu

    2011. 03. 15.
  30. Anonymous mondta:

    sziasztok!

    megvettem ezt a csodagépet!:))
    Kriszti, hol találok alapreceptet,hogy csak összegyurjam a tésztámat és már mehessen is a tésztagépbe? raktál fel a blogra valamilyen tészta alapreceptet?
    köszi
    Kati

    2011. 03. 18.
  31. Kati!

    Ha tojásosat készítesz, 10 dkg liszthez 1 tojást kell számítani, meg egy kis sót. 4 főre sztem 30 dkg lisztből elég gyúrni. ha durumlisztből készíted, akkor tojás nélkül is lehet persze. Aztán csak gyúrni, gyúrni….

    2011. 03. 20.
  32. Andi mondta:

    Szia!

    Szeretném megkérdezni, hogy sima teljeskiörlésű lisztből is lehet így tésztát csinálni (csak vízzel és fűszerekkel), mert akkor én is vennék egy tésztagépet, de kétségeim vannak, hogy szétesik-e vagy sem.

    Köszi: Andi

    2011. 07. 18.
  33. Andi!

    sosem próbáltam teljes kiőrlésűből készíteni tésztát. Boltban láttam már belőle tésztát, tehát valahogy összeáll. Hogy csak tojással vagy nélküle is nem tudom, nem próbáltam. Ha diétás okok miatt szeretnéd teljes kiőrlésűből, sztem használj durumlisztet, ugyanúgy lassú felszívódású szénhidrát, viszont sokkal-sokkal jobb, mint a teljes kiőrlésű.

    2011. 07. 18.
  34. Szia!
    Sokszor olvasgattam már a receptet, nekünk is van gépünk, a gond csak az, hogy száradáskor kettéreped a tészta. Van tipped, mi lehet a gond? 45deka liszthez kerül négy tojás. Köszi előre a választ! Noémi

    2011. 07. 18.
  35. Andi mondta:

    Köszönöm gyors válaszodat. Még egy kérdésem lenn, és már venném is a gépet. Ez tapadókorongos, vagy felcsavarós. Ha ez utóbbi, mekkora rész kell neki alulról, mert az asztalom sajna nem olyan, tehát marad a konyhapult, oda meg nem biztos, hogy felfér, mert elég kicsi a “kilógása”. Köszi: Andi

    2011. 07. 19.
  36. Sima fehér lisztből készült, gondolom, hogy ez a gond. A tészta már akkor repedt, mikor tekertük ki a gépből, és épp csak letettük száradni. Akkor ezek szerint ne a napra tegyem? Noémi

    2011. 07. 28.
  37. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    Megvan a gép, megvan az olasz Durumbúzadara. El kérhetném hozzá a tészta receptet ? köszönöm!

    2011. 11. 17.
  38. Elsőre sztem gyúrj be 35 dkg lisztből. Ez négy személynek elég lesz. Adj a liszthez egy kevés sót, 1 ek. olívaolajat, és annyi hideg vizet hogy gyúrható, félkemény tésztát kapj. (ha csak simán nyújtanád és késsel szeletelnéd, ennél keményebb tészta kell valamivel) Gyúrd alaposan össze, de 10 percnél ne noszogasd tovább. (Széttöröd a szerkezetét!), kicsit pihentesd, majd kis gombócokban adagolva nyomd át a gépen. Szépen terítsd őket ki kicsit száradni (de elég csak addig amíg elkészül szósz, vagy annyi se, azonnal főzhető) A víz lobogjon és sok legyen, mérettől függően kb 1-2 perc.

    2011. 11. 17.
  39. Kedves Kriszta!

    Ha ajándékba szeretném a tésztát ,akkor meddig kell száradni hagyni mielőtt zacskóba csomagolnám ? Köszi:Szilvi

    2011. 12. 04.
  40. Papp Lajos mondta:

    Segítsen valaki abban a tésztának milyen keménynek kell lenni illetve hány tojás hány kg liszt mennyit pihentetjük.
    Köszönöm szépen! LAJOS

    2013. 06. 07.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.