Bodzagranita

Gondolom, nem is kell mondanom, hogy a bodza nagy kedvenc. Mivel viszonylag rövid a virágzási ideje, előfordul, hogy lecsúszok róla. Idén még időben eszméltem, és a hét elején szereztem bodzát, alapvetően két dolog mozgatta meg a fantáziámat a leves és … Tovább Tovább





Idén még időben eszméltem, és a hét elején szereztem bodzát, alapvetően két dolog mozgatta meg a fantáziámat a leves és a fagyi. A feldolgozás azonban gyerekfektetés, azaz este 9 utánra maradt, így csak egy gyors granitáig bírtam erővel. Ma a maradék szirupból megfőzöm a fagyit is.
A granita teljesen azonosan készül, mint a bodzaszirup, (talán egy kicsit több citrommal, de ez ízlés dolga), csupán le kell fagyasztani, közben időnként átkeverni mixerrel. Hűsítő finomság, bár a hétvégére megint nem ígértek túl jó időt : (

Hozzávalók: Kb. 15 db tenyérnyi méretű bodzavirág, 2 liter víz, 30 dkg cukor, 2 citrom

1. Hideg folyó víz alatt mossuk gyorsan át a bodzavirágokat
2. Tegyük fel forrni a vizet a cukorral, forrástól számítva gyöngyöztessük 5 percig
3. Facsarjunk bele kb. 1,5 citrom levét, kicsit hűsük a szirupot, majd mehet bele a bodza
4. Egy éjszakán át ázott a virág a szirupban, szűrjük át, öntsük a levet lapos tálba, tegyük a mélyhűtőbe, 4 órán keresztül óránként turmixoljuk át a botmixerrel

Ez a szirup szerintem ivásra túl tömény, de a fagyasztáshoz muszáj édesebbre készíteni. Ha szörpöt szeretnénk, használjunk kevesebb cukrot, vagy ezeket az arányokat megtartva készítsük a szirupot, utólag, fogyasztáskor öntsünk vizet hozzá

illegális lakásfoglalók
 
 
 
 
Megosztom
 

47 megjegyzés

  1. Istenien hangzik, pláne jó citromosan! Az “illegális lakásfoglalók” kép szerintem is fantasztikus, jót derültem rajta!! :))

    2010. 05. 28.
  2. Hú, végre egy jó kis, a válogatós embereknek is könnyű recept. Meg is csinálom holnap, lopok a szörphöz félretett bodzavirág mennyiségből! 🙂 Nagyon köszi a receptet, és a képeket is!

    2010. 05. 28.
  3. A bodzát nem szabad mosni, mert lemosod a virágport, amiben a finom ízanyagok vannak… Inkább tuti biztos helyröl, kicsit pihentetve, hogy a bogarak kimásszanak 🙂

    2010. 05. 30.
  4. Anonymous mondta:

    oooh ha lehet kérni: akkor a júniusi háttérképnaptárfotó bodzás legyen!! az orgonás annyira bejött májusban 🙂

    2010. 05. 31.
  5. Anonymous mondta:

    Ó, akkor ez a titok! A tejes fagyinál is turmixolni kell fagyás közben? Eddig néhányszor csináltam, az ízével nem volt gond, csak az állaga… Túl keményre fagyott, nem krémes. És nincs sajnos botmixerem.

    Ági

    2010. 05. 31.
  6. Ez nagyon tetszik, van is saját bodzaszörpöm, így egy kis higítás után sztem meg is csinálom. Igaz botmixerrel én sem rendelkezem, de talán a sima keverőgép is megteszi.
    Én is úgy tudom, hogy a bodzavirágokat nem kell lemosni, mert a lényeg épp a virágpor. Évek óta így csinálom, eddig nem lett bajunk. Viszont valóban fontos a szmog mentes lelőhely 🙂
    Említettél levest is. Na arra én nagyon kiváncsi lennék. Megosztod majd velünk? 😉

    2010. 06. 01.
  7. A por miatt egy gyors, hidegvizes öblítést szoktam csinálni, egy pillanatra bedugom a csap alá, ennyi. Amúgy sok helyen olvasni olyan, hogy jó sokáig áztassuk, mossuk felhasználás előtt. Akkor tényleg kimos az ember belőle mindent.
    Vera a leves elmaradt, igazán ez is csak a fejemben él, de alapvetően egy enyhén tejszínes habarást tudok elképzelni hozzá, a szirupból, mint egy gyümölcslevesnél. Ha a bodzaszezon egybeesne az őszibarackszezonnal, akkor azzal párosítanám, barackkal sűríteném csak a levest, nem liszttel. Persze ha van elrakható szirupod, akkor ki lehet próbálni. A barackhoz sztem jól megy a bodza, nem fogják egymást elnyomni.
    Újságot még mindig nem felejtem, ha ezt a hetet és a következőt túlélem (munka)akkor jelentkezem!

    2010. 06. 01.
  8. Oksa :-)))) Hát kitartást!!!! Amúgy férjem megy ki júni. 21-én, így tud hozni majd talán még júliusit.
    A barack – bodza házasítást elraktároztam, remélem a csöppnyi szalicil és a hűtő eltartják addig a szörpömet 🙂

    2010. 06. 02.
  9. Csak annyit, hogy véletlenül bukkantam erre az oldalra, de gyönyörűek a fényképek, megjön ezekhez az ételekhez a kedvem! 🙂
    üdv: Balibi

    2010. 06. 10.
  10. : ) köszönöm! Így próbálom átadni az ízt, ami a képernyőn máshogy nem tud átjönni

    2010. 06. 10.
  11. Visszajelzés: Canadian healthcare cialis

  12. Visszajelzés: cialis

  13. Visszajelzés: cialis 20 mg acquisto online

  14. Visszajelzés: albuterol inhaler

  15. Visszajelzés: cialis generic

  16. Visszajelzés: cialis coupon

  17. Visszajelzés: buy cialis

  18. Visszajelzés: best otc ed pills

  19. Visszajelzés: pills for ed

  20. Visszajelzés: online ed pills

  21. Visszajelzés: buy cialis generic

  22. Visszajelzés: canada pharmacy

  23. Visszajelzés: canada pharmacy

  24. Visszajelzés: online canadian pharmacy

  25. Visszajelzés: generic cialis online

  26. Visszajelzés: Cialis in usa

  27. Visszajelzés: buy vardenafil

  28. Visszajelzés: vardenafil cost

  29. Visszajelzés: levitra for sale

  30. Visszajelzés: sugarhouse casino online

  31. Visszajelzés: big fish casino online

  32. Visszajelzés: doubleu casino online casino

  33. Visszajelzés: real money casino online usa

  34. Visszajelzés: tadalafil dosage

  35. Visszajelzés: installment loans

  36. Visszajelzés: cialis online pharmacy

  37. Visszajelzés: loans for bad credit

  38. Visszajelzés: pay day loans

  39. Visszajelzés: cialis generic

  40. Visszajelzés: buy cialis

  41. Visszajelzés: cialis 5 mg

  42. Visszajelzés: cialis 5 mg

  43. Visszajelzés: cialis internet

  44. Visszajelzés: cialis generic

  45. Visszajelzés: real money casino online

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.