Epres-narancsos pavlovatekercs

Lehet szerelembe esni egy étellel? Nekem sikerült. A pavlova villámgyorsan elcsavarta a fejemet: szerelem volt első látásra hiszen iszonyú látványos. Aztán jön a belbecs: finom és nagyon hamar, könnyen elkészíthető. Készítettem már csokisat majd új formában is hasznosítottam a tojáshabot, … Tovább Tovább

Készítettem már csokisat majd új formában is hasznosítottam a tojáshabot, sütöttem habcsóktetős citromtortát, most pedig a piskótatekercs mintájára feltekercseltem. Ez is sima ügy, próbáljátok ki bátran!
A recept itt olvasható, ahogy hozzá a kedvenc képem is a DG-n.

 
 
 
 
Megosztom
 

14 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki, éppen ma akartam pavlovát csinálni. A kép nagyon guszta.
    (nekem is vannak ilyen tányérjaim 🙂

    2010. 04. 20.
  2. nálam ezek kölcsönbe szoktak járni, fotózáshoz hozom el a Butlersből, most a kerti bútor is onnan van

    2010. 04. 20.
  3. Huha, ez mindenképpen kipróbálásra kerül. Tegnap a kolléganőm falatozott egy kis kupac epret (akkor eszméltem, hogy egy hét és itt a május).

    Kriszta majd fordulhatok hozzád helyismereti téren mailben?

    Gratula a fotókhoz, igazi tavaszi, vidám és üde (és végre kinn is süt a nap 🙂

    2010. 04. 20.
  4. Vera!

    persze! és akkor legalább leegyeztetjük az újságos cserét is

    Édes és Keserű!
    Köszönöm, már én is kiszúrtam, pótoltam.
    Annyira nem jó, minden hónapban ide-oda cipelem az edényeket, tányérokat. Bár így tényleg sokkal könnyebb dolgozni újságos fotózásnál, hogy nem kell azon sokat gondolkodni, mi a csudára tegyem a kaját

    2010. 04. 20.
  5. Pont tegnap néztem én is ki az Oliv magazinból ezt a felhasználási formát a tojáshabnak. Ott simán csak vanília krémmel töltötték meg , de így eperrel még jobb lehet

    2010. 04. 20.
  6. hú, de jól hangzik. az öcsém ballagására akartam mini pavlovákat készíteni, de ez a sütés szempontjából egyszerűbbnek tűnik. nem kell 25 korongot kisütni 😀 csak valahogy nem hiszem el, hogy tényleg fel lehet majd tekerni…

    2010. 04. 20.
  7. Jövő héten pénteken fog ballagni a nagy fiam. Vendégeket hívtunk az eseményre. Éppen azon gondolkodtam, hogy milyen finomságokat készítsek. Ez remek lesz! Különleges, ilyet még biztosan nem ettek és láttak! Előre látom a “megdicsőülésemet!
    Köszönöm.

    2010. 04. 21.
  8. Megsütöttem. Jeles alkalomra lett volna, de sajnos nem lesz. Mert nekem túlságosan tojás ízű. Mind a fehérjés hab (amit sajnos kevés ideig sütöttem-szerintem), mind a narancsos töltelék. Ilyennek kell lennie?

    2010. 04. 21.
  9. Réka!

    mikor kieszed a sütőből akkor ropogós a teteje, de ezért kell 2 sütőlap közé tenni, hogy a gőzben visszapuhuljon tekerhetővé

    Anna!

    Nem szabad tojásos ízűnek lenni, a sárgáját elég sokáig kevered a cukorral, majd felfőzöd a naranccsal, annak kifejezetten átható narancs íze lesz, a hab egy sült hab olyan az íze mint pl a máglyarakás tetején a habnak

    2010. 04. 21.
  10. Hát akkor nem tudom… Lehet újra próbálkozom.Egyszer a zabaglione-vel is jártam már így. De a pavlova meg finom volt. Nem értem. A tojás pedig házi,abban hiba nem lehet. Ehhez kellene a videorecept 🙂
    Más. Sale hogy tetszett? És a CM?

    2010. 04. 21.
  11. lehet, hogy túl házi az a tojás, és tojásíze van : ))
    Egy-egy jó dolgot azért találtam bennük, de igazad volt, nem olyan nagy durranás, azért nagyon köszönöm!

    2010. 04. 22.
  12. Arra már rájöttem, hogy bolti tojásból pl a macaron jobban sikerül. Talán mert nem annyira friss, vagy nem tudom, mindenesetre nem olyan híg a boltinak a fehérjéje. De a saját tojásnál legalább tudom, hogy azok a tyúkok egész nap kint kapirgálnak a nagymama udvarán, füvet is esznek stb.
    Szívesen, máskor is-tudod 🙂

    2010. 04. 22.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.