Calamarata brokkolival

Annyira gyönyörű ez a tészta, ráadásul, mint megtudtam egy kis üzem gyártja, bronz préssel, hagyományos módon állítják elő, lassú szárítással. Igazi kézműves termék. Az ilyen alapanyagokkal mindig bajban vagyok, mert valami nagyon méltót, különlegeset szeretnék hozzá készíteni. Giu, akitől vettem … Tovább Tovább



Giu, akitől vettem a tésztát azt javasolta, tintahallal készítsem. Hiszek neki, kajában mindig igaza van (meg másban is). Tervezgettem, hogy mikor megyek tintahalért, aztán a 2 napos folyamatos eső közbeszólt. Ki se tudtuk tenni a lábunkat itthonról (azaz nem volt kedvünk), így abból kellett főznöm, amit itthon találtam. Így lett ez a tegnapi ebéd. Elkészítéséhez 15 perc kell, és igazi baba-mama barát kaja. A babának ízlik, a mamának is, egészséges, van benne zöldség és hamar elkészül. Ideális. És tényleg nagyon finom lett.
A brokkolit a pugliai cime di rapás orecchiette elkészítési módja alapján együtt főztem a tésztával, próbáljátok ki, érdemes!

Hozzávalók 2 főre: 25 dkg calamarata tészta (vagy más rövid tészta), 25 dkg brokkoli, 20 dkg halfilé (én tilápiát használtam, ez édesvízi fajta), 3 gerezd fokhagyma, citrom, só, bors, olívaolaj

1. Tegyünk fel egy lábosban vizet forralni, a brokkolit szedjük kis rózsákra
2. A halat vágjuk nagy kockákra, bőséges olívaolajon, pirítsuk pár perc alatt készre, adjuk hozzá a felaprított fokahagymát, sózzuk, borsozzuk, csepegtessünk rá citromot
3. Ha forr a víz, sózzuk, tegyük bele a tésztát, és a tésztánk főzési idejétől függően a brokkolit is. (a brokkolinak kb. 6-8 perc kell, ha pl. pennével főzzük, mehetnek együtt a vízbe), én kicsit később tettem a brokkolit, mert a calamarata zacskója 10-12 perc főzési időt írt
4. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük el óvatosan a hallal, szedjünk hozzá 2 evőkanálnyit a tészta főzővizéből is

Megjegyzés: halra nem szokás sajtot reszelni, de mi egy egész kevés parmezánt szórtunk rá, nem rontotta el

Az itthoni zsűri néha szigorúbb, mint egy szakácsverseny bíráló testülete. Ez a kaja könnyen átment a mustrán.

 
 
 
 
Megosztom
 

20 megjegyzés

  1. a kedvesem szerint ha látok egy édes kisgyereket, mindig egy bizonyos babanéző arcom lesz. szerintem most is 😀
    ma ebédre pedig lehet, hogy ilyesmit eszünk 🙂

    2010. 04. 15.
  2. Anonymous mondta:

    Megzabálom a zsürielnök vizsla tekintetét :):)
    (rögtön utána a kajának is nekiesnék..)

    Üdv,
    Nyestkutya

    2010. 04. 15.
  3. Jaaaaaaaaaaaaaaajjjj, meg kell zabálni ezt a gyereket!!! Annyira édes!!! Imádom minden képen. Ez az egyik kedvencem, meg az a fekete-fehér, amit nem olyan régen raktál ki. Amikor belesétált a képbe! Nagyon cuki, gratulálok!!! 🙂
    Ja, és minél több ilyen képet kérek!

    2010. 04. 15.
  4. Anonymous mondta:

    Csatlakozom Zizihez. 🙂 Még több Tittis-kajás képet.

    2010. 04. 15.
  5. Kriszta mondta:

    Kriszta!
    Hol szerezted be ezt a szuper kézműves tésztát?
    Köszönöm az infót. Szintén Kriszta

    2010. 04. 15.
  6. Tittis képet nem nehéz főzés közben készíteni, nyakig van benne mindenben ami étel, meg minden másban is. Igazi megátalkodott kis rosszcsont.

    Kriszta!
    http://www.granditalia.hu jelenleg még nem lehet rendelni, de ha minden igaz lesz hamarosan webshop. Jelenleg éttermeket lát el, ill. az oldalon sztem van pár pesti üzlet, ahol lehet kapni ezt, azt. De reméljük, jön hamarosan Giu és megmondja : ) mikor lesz már webshop????????

    2010. 04. 15.
  7. Ezt komolyságot!!!Meg kell “zabálni” ezt a gyönyörű gyereket!!!Utána jöhet a tészta!

    2010. 04. 15.
  8. Reggel félálomban ezt a receptet olvastam,és annyira megtetszet az étel,és a kis zsűri is,hogy el is készítettem. Napocska alakú olasz tésztám volt itthon,nem tudom sajnos a nevét,de a calamarata-t is megkóstolnám.:)
    Toszkán paradicsomlevest is főztem,megkívántam.:)
    Kedves Kriszta, a parmezánt hol szerzed be? Van olyan ami elérhető áron van és jó? Sajnos az kimaradt az ételekből.

    2010. 04. 15.
  9. Szia Réka!

    Alapvetően két helyről veszek sajtot: Olaszországból 30 hónapos parmezánt, ez 17 euro körül van, 4500 Ft, ezt itthon 9000-ért is láttam már : (, illetve szoktam hozni kevésbé érleltet 11-12 euro körül. De rájöttem ez gyorsabban fogy, mert nem annyira intenzív. Ha ezek elfogynak, akkor vagy ismerőst kérek, hogy hozzon kintről, vagy blogolvasót : )). Nálunk a piacon az egyik sajtot árul 3800 Ft-ért grana padanót, nem túl érlelt, de megteszi, ezt szoktam venni, ha végképp nincs más.

    2010. 04. 15.
  10. És ami kimaradt: a parmezán inkább fűszer, nem szeletelni való sajt. Ha 4000 Ft is kilója, egy négy főre elég tésztára való sajtadag kb. 5 dkg, ez ugye 200 ft. Így már nem is tűnik soknak, ugye?

    2010. 04. 15.
  11. Én az Aldiban veszek Grana Padanót (a Lidlben az nincs) 20 dkg és 1.300,- Ft. Szerintem egész jó. És a Lidl mozzarellája és mascarpónéja sokkal finomabb, mint a Szarvasi.
    Ja, és olcsóbb.

    2010. 04. 16.
  12. a héten 5 zacskót vettem, 100 ft volt a mozz. Aldi nincs a közelben. A lidl mozzarella magasan a legjobb az itthon általánosan kapható tehéntejes mozzarellák közül, és a legolcsóbb is

    2010. 04. 16.
  13. Kár, érdekelt volna a véleményed az aldis sajtról. A lidl mozzarelláját imádom! Az igazi bivalytejes helyett elég jó alternatíva.
    M.

    2010. 04. 16.
  14. nyílik egy hamarosan, közvetlenül a lidl mellett, majd szépen kialakítom, mi hol jobb

    2010. 04. 16.
  15. Ach… bocs… par napja nem nezek blogokat, es ez itt elszaladt az orrom elol.
    A teszta jelenleg, ha szabad reklamozni, a Budagyongye aruhazban kaphato, Karoly Jozsefnel http://www.budagyongye.com/node/130
    Ha valaki pedig megrendeli a Budai Borszalontol, ugyelunk arra, hogy ott vehesse at. :)))
    Webshop pedig feltoltes alatt… 😐

    @kriszta
    egy dologra nagyon varok: hogy fozhessek egyet a gyerekeidnek :))) foleg ennek a pindurkanak.

    2010. 04. 18.
  16. Anonymous mondta:

    Szia, Kriszta!

    Nagyon klassz recept. Megfőztem egy, a Tieddel ellentétben nagyon rossz evő 18 hónaposnak legénynek, és szerette! 🙂 Pici tejszínt tettem hozzá, hogy szaftosabb legyen (meg egy kis medvehagymát, mert amíg van, mindenbe teszek 🙂 – sztem jót tett neki.

    Sok ételedet megcsináltam már, mind bevált, köszönet a jó receptekért!

    Üdv,
    Panka

    2010. 04. 27.
  17. Anonymous mondta:

    Gyönyörű ez a gyermek! (Nem tudom, az enyém vajon megenné-e a kalamari-t, a tésztát bármikor, a brokkolit legtöbbször szó nélkül begyűri.)

    2010. 04. 27.
  18. Anonymous mondta:

    Ja, bocs, most látom, hogy maga a tészta kalamarata. Jöhet, majd nézem a webshopot!

    2010. 04. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések