Narancsos olívabogyó

Az olívabogyót ritkán fűszerezzük, esszük úgy, ahogy van vagy inkább őt magát használjuk ízesítésre. Hétvégén dupla születésnapot rendeztünk: 16 vendég a lakásban és legalább 20-féle tapas az asztalon. A bogyókkal a tervem annyi volt, hogy kirakjuk a szalámi és sajt … Tovább Tovább


A bogyókkal a tervem annyi volt, hogy kirakjuk a szalámi és sajt mellé, de a Tapas könyvemben belefutottam ebbe a szuper receptbe. Pár perc alatt elkészül és igazán különlegessé tehetjük vele a bogyókat.

Hozzávalók: 20 dkg zöld olívabogyó, 20 dkg fekete (lila) olívabogyó, 2 teáskanál édesköménymag, 2 teáskanál rómaiköménymag, csipet fahéj, 6 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, 1 narancs leve, a narancs héja, egy citrom héja, 3 szál újhagyma, marék friss menta, kis csokor petrezselyem

1. Serpenyőben pirítsuk meg a rómaiköményt és édesköményt
2. Tegyük egy tálba a bogyókat, adjuk hozzá a felaprított újhagymát, mentát, petrezselymet és a pirított magokat
3. Keverjük össze az olajat, ecetet, narancslevet és a citrusok héját, fűszerezzük csipetnyi fahéjjal, öntsük a levet a bogyókra
4. Fogyasztás előtt legalább egy napig érleljük

 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Jó reggelt!
    Lehet, hogy volt már szó róla korábban, de elárulod, hogy neked melyik olívaolaj márka jött be igazán? 🙂

    2010. 03. 08.
  2. De jó ez a kombináció! Mondjuk én nem babrálok vele, hanem a szíreknél veszek eleve fűszeres, fekete olajbogyót, kicsit csípős és sok-sok fűszer van rajta. Isteni.

    2010. 03. 08.
  3. Itt jut eszembe, meg lehet azt tudni, hogy a könyvbemutatódon mivel ízesítetted az ott kínált olívabogyókat? Az is naggggyon finom volt!

    2010. 03. 08.
  4. Ginger!

    Ha tehetem Olaszországból, Horvátországból/Görögországból hozok/hozatok házi olívaolajat. sokkal olcsóbb így és nagyon-nagyon finomakat lehet kapni. A boltiból talán az Iliade márkájú olajat szeretem, sparban kapni

    Ági!
    mit nem adnék egy szírért én is itt a szomszédban

    Dori Cart!
    azt nem én fűszereztem, a Culinaris hűtőpultjából jött át egyenest. De jó csípős volt az biztos, sztem abban olaj, paprika, fokhagyma, ecet, zöldfűszerek lehettek

    2010. 03. 08.
  5. Köszi a tippet! Igen, Horvátországból már én is kaptam házit, és isteni volt.

    2010. 03. 08.
  6. VERY NICE YOUR BLOG,COMPLIMENTS AND HAVE A NICE DAY FROM TENERIFE!!!
    CLAUDIA

    2010. 03. 08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.