Citromos-kakukkfüves rántott csirke sütőben

Már majdnem két éve történt, hogy egy ismerősöm mondta, a rántott csirkét sütőben süti. Őszintén megmondom, nem különösen hozott izgalomba a dolog, a “mi finomat együnk ma” kérdésre az egyik utolsó válaszom lenne az, hogy rántott csirkét. A gyerek viszont … Tovább Tovább

A gyerek viszont ma (szegénykém betegen itthon) ezt a választ adta. Az olajban sütésről a minap leírtam a véleményemet, de a gyerek kérése szent, sütöttem neki rántott csirkét, de nem büdösítettem be vele, mert a sütőben sült. Hogy az izgalom nekem is meglegyen (az esti kruppos köhögés mellett), a panírt citrommal és kakukkfűvel fűszereztem. Életem első rántott húsát (panírozott zöldséget egyszer már sütöttem!) fogja még követni újabb, de csak ilyen sütős változat. A panír olyan igazi ropogós panír lett, a fűszerezés is sokat dobott rajta, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 citrom, friss kakukkfű, só, bors, olívaolaj, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa

1. A csirkét sózzuk, borsozzuk bőven
2. A morzsához keverjük a citrom lereszelt héját, a kakukkfű levélkéket
3. Panírozzuk be hagyományosan a combokat, liszt, tojás, morzsa
4. Tegyük tepsire a csirkéket és csorgassunk rájuk kevés olívaolajat (összesen 2 kupaknyit öntöttem rá)
5. Kapcsoljuk a sütőt 220 fokra, kb. 50 perc alatt süssük ropogósra a combokat, 35 perc után fordítsuk meg őket

 
 
 
 
Megosztom
 

22 megjegyzés

  1. Nagyon gusztusos, és látszik milyen ropogós! És ami a legvonzóbb benne: Nincs az a csillogós-csöpögős olaj a paníron, ez teszi igazán gusztusossá!

    2010. 02. 17.
  2. Vera!

    nem, lényegében kéregben sül, nekem omlósabbnak, szaftosabbnak tűnt, mint egy olajban panírozott

    2010. 02. 17.
  3. Anonymous mondta:

    na most jól elbizonytalanítottál, hogy mit csináljak a házi jószágommal, amiről közben kiderült, hogy nem is tyúk hanem csirke:)
    na meg kellett neked emlegetned a franciák elkápráztatását:))…bejelentkezett szombatra após, nagymama mindenki ebédre.
    talán az egész csürkéből szerencsésebb pörköltet gyártanom, nem? mi a véleményed???
    zseva

    2010. 02. 17.
  4. Jó adag parmezánt is lehet a morzsába keverni, úgy is nagyon finom!
    Marcsi

    2010. 02. 17.
  5. Na mivan, hús-hetet tartasz? Letudod erre az évre egyben a húsos posztokat? ;P 😀
    Köszi a tippet, kipróbálom majd, nálunk viszonylag sűrűn előfordulnak rántott cuccok.

    2010. 02. 17.
  6. Egy kis fűszeres-joghurtos pácolás, natúr kukoricapehely-morzsa és olajspray. Én így szoktam csinálni…

    2010. 02. 17.
  7. Anonymous mondta:

    Ez engem is foglalkoztat azóta, mióta hallottam róla, hogy lehet sütőben rántani. Olajban ugyanis nem vagyok hajlandó sütni, így itthon nem eszünk ilyesmit, csak nagyszülőknél.

    Előmelegített sütőbe teszed a húst?

    Köszi,
    Nyestkutya

    2010. 02. 17.
  8. Na, most már nekem is ki kell próbálnom! Eddig nem mertem, nem hittem al hogy van olyan jó mint az eredeti. De ez nagyon guszta, legszívesebben beleharapnék! (Fránya képernyő…)

    2010. 02. 17.
  9. Anonymous mondta:

    ezzel meg is adtad a választ a tegnapi pulykamelles kérdésemre!!! köszi. kipróbálom abból, az olajban sütést én is kerülöm, amikor csak lehet. hagyományos sütőnk van, ez lehet gond?
    Predátor Párom nevében is ezer köszönet a húsos receptekért :o)))
    bonca,

    2010. 02. 17.
  10. Anonymous mondta:

    ezzel meg is adtad a választ a tegnapi pulykamelles kérdésemre!!! köszi. kipróbálom abból, az olajban sütést én is kerülöm, amikor csak lehet. hagyományos sütőnk van, ez lehet gond?
    Predátor Párom nevében is ezer köszönet a húsos receptekért :o)))
    bonca,

    2010. 02. 17.
  11. Anonymous mondta:

    Epp tegnap este olvastam a Czifray konyvben a Rantott csirke bejegyzest, nagyon megtetszett, ajanlom figyelmedbe, 74. cikkely.
    agi

    2010. 02. 17.
  12. Zseva!
    ha csirke irányba hajlik, akkor egyértelműen pörköltet készíts nekik, bár ezt a citromosat is szeretnék : )))

    Marcsi!

    igen, jó ötlet, kipróbálom!

    Ehran!
    Képzeld még egy ossobuco is befigyelt a hétvégén, de azt nem fotóztam.
    Ezzel a három húsos recepttel sztem már átléptem a bűvös 10-es számot!

    Piszke!
    Az is jól hanzgik!

    Nyestkutya!
    nem melegítettem elő, csirkét be, sütőt be, így kellett neki kb 50-55 perc

    Duende!
    Nagyon-nagyon jó lett, a hús rettentő szaftos maradt, a panír meg tökéletes

    Mévtelen!
    sztem bármely részéből lehet készíteni

    Bonca!
    sztem a sütő nem kérdés itt, sima alsó-felső sütéssel sütöttem.

    Agi!
    köszi, megnézem!

    2010. 02. 17.
  13. Anonymous mondta:

    A bőrt leszedted róla mielőtt paníroztad?

    2010. 02. 17.
  14. Helló Dolce!

    Rántott csmell: előző nap joghurtba(activia)tevés, majd zsemlemorzsába, vagy zabkorpa, szezánmag zsemlemorzsa keverékébe forgatás és kisütés. Lehet ezt is sütőbe, a joghurttól nagyon finom porhanyós lesz. Nem szeretme a hagyományos panírozási ceremóniát, nekünk ez nagyon bevált. A combokat lefedted az elején, vagy végig “szabadon” sültek?
    Köszi
    Ágicca

    2010. 02. 18.
  15. Anonymous mondta:

    Nekem ehetetlenül száraz lett a hús, mind a comb, mind a mell. 🙁

    Reni

    2010. 02. 22.
  16. most hétvégén sütöttük anyuval gázsütőben, az is isteni szaftos maradt, sztem hús gond lehetett nálad

    2010. 02. 22.
  17. Anonymous mondta:

    Reni, nekem is száraz lett, mert túl sokáig volt a sütőben. Mellnek, ha csíkokban van, elég szerintem 30 perc forró sütőben (~ 200 C). Én elektromos sütőt használtam légkeveréssel, szerintem nem légkeveréssel kellett volna – az is szárította.
    Érdemes a panírba kerülő fűszerek mennyiségét megnövelni, vagy a csirkehúst fűszerezni panírozás előtt.

    Ne add fel, én is újrapróbálom.

    Fenriz

    2010. 02. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések