Chilis-fehérboros tintahal

Fotózás közben, a teraszon eddig a kutyákat kellett hessegetem a “tárgyasztal” mellől. Ha elég erélyesen szóltam rájuk ők legalább elmentek az illatozó kaja mellől, baj csak akkor akadt, ha valamilyen kiegészítőért vissza kellett lépnem a lakásba. Kockázatos akár csak 10 … Tovább Tovább

Kockázatos akár csak 10 mp-re is ételt magára hagyni 2 állandóan éhes beagle társaságában, legyen az az étel akármilyen magasan is. Volt, hogy leloptak egy falatot a szépen elrendezett tálról.
A hideget megelégeltem, átmenetileg beköltöztem a lakásba a fotózással. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy Kristóf nagyobb “probléma” lesz. Amint meglátja a fotózásra kikészített ételt hangos “hammaa” csatakiáltással indul is felé. Ezért látni mostanában egyre több képen belógó gyerekkezet. : ) Most kanalat is hozott magának a tintahalhoz. Hagytam, kóstolja meg bátran, úgysem fogja enni. Tévedtem, a fűszeres padlizsános birkához hasonlóan ez sem verte ki a gyereknél a biztosítékot, csak a petrezselymet köpködte, gyönyörűen bevacsorázott belőle.

További tintahalas receptek:
Töltött tintahal
Bundázott tintahal
Tintahalas polenta
Gyömbéres tintahal
Zöldborsós tintahal
Risotto nero

Hozzávalók: 8 db 15 cm nagyságú tintahal (pucolása itt), 1 kicsi fej édes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1,5 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj, só, bors, 1 szárított erős paprika

1. A titahalak tömlőjét mossuk ki, szárítsuk meg, karikázzuk fel
2. Serpenyőben olívaolajon futtassuk meg enyhén a fokhagymát, az apróra vágott hagymát és az összetört erős paprikát, dobjuk rá a tintahalat, nagy lángon pirítsuk 2 percig, majd öntsük fel a borral
3. 4-5 percg nagy lángon folyamatosan kevergetve főzzük
4. Friss, aprított petrezselymet keverjünk hozzá, pirítóssal tálaljuk

Ez a mennyiség 2 főre főételként, négy főre előételnek elég!

 
 
 
 
Megosztom
 

15 megjegyzés

  1. Szia Kriszta!
    A tintahalat a metróban vagy a nagycsarnokban vetted?
    Üdv.: Hugi

    2010. 02. 19.
  2. Jaaaaaaaaajjjj, nagyon cuki! Mármint Kristóf, nem a kaja!!! 🙂

    2010. 02. 19.
  3. Szia! Nagyon jól néz ki… remélem ez végre legyőzi a párom ellenállását a tintahallal szemben. 🙂
    Szeretnék kérni valamit. Írnál valamikor pár szót a konyhakertről, ültetésről, tapasztalataidról?
    Nagyon megköszönném 🙂
    Petra

    2010. 02. 19.
  4. Anonymous mondta:

    reméljük a pezsgőbe (feltéve ha az) nem kóstolt bele a gyerkőc, vagy??? :)))))))
    zseva

    2010. 02. 19.
  5. xman mondta:

    kifejezetten mulatságosak azok a fotóid, ahol belóg egy kutyaorr, vagy matató gyerekkéz. minden másnál kifejezőbb, és megtöri a monoton ételsort.
    a tintahalat hasonlóképp készítem, a végén limelével meglocsolom, nagyon kedvelem.
    egyébként a nagyobbik lurkóm nekem is megeszi, még a polipot is, ő 3 éves (a kicsi 7 hónapos).

    jobbulást a kicsinek!

    2010. 02. 19.
  6. Kriszta mondta:

    Kriszta!

    Az a szerencsés, aki főzést és fotózást nyert tőled karácsony előtt, volt már nálad főzni?
    Lesz bejegyzés melyik ételt készítettétek, milyen hangulatban telt a főzés, fotózás?
    Én is pályáztam nem kevés sorsjeggyel, de sajna lemaradtam. De ez így van, mert és még soha nem nyertem tombolán sem.

    2010. 02. 19.
  7. Petra!

    ok, lassan aktuális lesz, de ahogy jön a tavasz, több kinti téma lesz

    Zseva!
    fehérbor, de abból nem kapott.

    Xman!
    igaz! citromot facsartam rá én is.
    Köszi, gyógyulgatnak végre. Náluk a nagy már válogat, de a kicsi mindenféle halat megeszik

    Kriszta!
    a jövő héten jön, biztos írok róla,

    2010. 02. 19.
  8. Anonymous mondta:

    igen, közeben jobban megnéztem..:)
    amúgy most ebédeltük a sütőben sült rántottcsirke combot és isteni finom lett!!!!
    köszönet a jó ötletért…már elkezdtem továbbkürtölni mindenkinek..
    zseva

    2010. 02. 19.
  9. Anonymous mondta:

    Sok receptedet kipróbáltam már, ma éppen a NL Konyhában szereplő almás gombóc lett volna soron, de sajna szétfőttek a vízben. Azt hozzá kell tennem, hogy nem fél órát hagytam állni, hanem jóval többet, kb. 2-3 órát. Lehet, hogy ez volt a gond? Vagy az almából kellett volna lereszelés után kinyomkodni a nedvességet? Amúgy mindent a recept szerint csináltam, kézzel jól formázható tészta volt…
    Ja, Kristóf nagyon tündér a képen.
    Köszi, ha válaszolsz. Ági

    2010. 02. 19.
  10. Anonymous mondta:

    Hehe, akkor most kell rászoktatni a gyereket, hogy mindenevő legyen! Jöhet a béka, csiga, pacal tüdővel 😀 😀 s miegymás!

    Nálunk sajna semmilyen vízi állatot nem kóstolnak a kisfiaim (max. a halászlé levét a kisebb).. de majd idővel (=kamaszkor:)) biztos rákapnak.

    Édes ez a Pici!

    Üdv,
    Nyestkutya

    2010. 02. 19.
  11. Kristóf nagyon cuki, és a kaja is jól néz ki – én alapból nem vagyok herkentyűrajongó, de azért ezt megkóstolnám. Talán a férjemnek megfőzöm egyszer valami jeles alkalomra.
    Az én fiam sem kap szívbajt a fűszeres, csípős kajáktól – az apjára ütött ez ügyben, én nem csípem a csípőst.

    2010. 02. 19.
  12. Csuda édes ez a gyerkőc!!!! Szeretem az ilyen fotóid!
    A herkentyűkért annyira én se rajongok, de a halakra többek között te szoktattál rá, no meg az angol bőségzavar 🙂
    És ha már angol: Hoztam ám Good Food-ot, majd írok mailt, hogy hogy is tudom Neked eljuttatni. Gyermekeknek jobbulást!!!
    Szép hétvégét!
    Vera

    2010. 02. 19.
  13. Ági!

    Nem tudom, lehet, hogy levesesebb volt jóval az az alma, amiből készítetted, mint az enyém : (

    Vera!
    de szeretném néha látni az angol bőségzavart!
    nem is vettem újságot még : )

    2010. 02. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.