Serpenyős, morzsás zöldségek

Morzsamániám múlhatatlannak tűnik. Korábban többször is írtam már arról, mennyire szeretem, a véleményem ezidáig változatlan, lelkesedésem nem lankul. Ez az egyszerű alapanyag nagyon sok ételt feldob, megváltoztat. Nem méltó hozzá, hogy csak panírként végezze.Ez a gyors előétel/egytálétel/köret véletlenül született: a … Tovább Tovább

Ez a gyors előétel/egytálétel/köret véletlenül született: a februári NL Konyhához készítettem morzsás ételeket, ez töltelékként fog ott szerepelni. Mikor ránéztem a serpenyőben piruló zöldséges morzsára, avagy morzsás zöldségre azonnal elképzeltem önálló fogásként. Nyáron, a teraszon ücsörögve, jéghideg fehérbort kortyolgatva hozzá… hmmm, a kezem most a bilibe lóg. Sebaj egyszer eljön az is, lesz még idén melegünk, de ma inkább szánkózni fogunk.

Hozzávalók: 1 kis cukkini, 1 piros kalifornia paprika, 2 szem paradicsom, 5-6 púpozott evőkanál morzsa, 4-5 gerezd fokhagyma, szárított csípős paprika, 3 darab szardella, só, bors, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj

1. A zöldségeket kockázzuk fel (egészen apróra)
2. Olívaolajon pároljuk 5 percig a zöldségeket, még ropogjanak, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a fokhagymát, szardellát, a csípős paprikát. Ha túl száraz, öntsünk rá még olívaolajat
3. Pirítsuk a morzsával a zöldségeket további 5 percig
4. Borsozzuk, ha kell sózzuk, keverjük bele a friss, aprított petrezselymet. A hideg fehérbor télen is jár hozzá.

Még több morzsás recept:
Morzsás tészta
Morzsás zöldségek
Morzsás lazac
Morzsás kagyló
Morzsás articsóka paradicsommal

 
 
 
 
Megosztom
 

25 megjegyzés

  1. Valami hasonló van a januári Sale e Pepeben, de nem vagyok benne biztos, csak átfutottam. Más. Január végén megyünk Olaszországba, ha kell valami (újság, apróság..) szívesen hozok 🙂
    Szép napot!

    2010. 01. 06.
  2. igen : ) újság, újság…. repülővel mentek? de írok majd mailt. Panettone hogy sikerült?

    2010. 01. 06.
  3. Hmmm jól hangzik. Morzsának esetleg fel lehet használni szikadt pogácsákat is (?) Ha igen akkor jó kis újrahasznosítás lehet 🙂
    Véletlenül vagy “muszájból” előfizettem a Nők Lapja konyhájára, volt egy jó kis akció amiben egy harmadikat grátiszként adtak. a másik kettő meg eredetileg is ajándéknak ment a fa alá, úgyhogy egész megörültem : ) pont februártól jön : )

    2010. 01. 06.
  4. egyelőre nekem kicist bizarrnak látszik, nehezen tudom elképzelni az állagát. De mindeképpen szimpatikus hozzávalókat és ráfordított időt tekintve.
    A bolti morzsától a hideg ráz, pláne h tudom miből van (állítólag az Aldiban van nagyon jó minőségű friss kenyérből készülő, nem abból, ami a tecsóban a földre hullik a zsömlékből)
    Van pár félresikerült grissini a könyvedből. De mi szúrtuk el nyugi:D Sótlan lett és túl paradicsomos, olíva meg nem volt. Azzal is jó? 😀

    2010. 01. 06.
  5. Karácsonyra megkaptam a könyvedet az Édesanyámtól. Sok ismerős kép és recept van benne. Gratulálok hozzá.
    Egy régi olvasód:
    Ricardo.

    2010. 01. 06.
  6. Katina!

    nekem anyukámtól van mindig saját morzsa. Érdemes összegyűjteni megmaradt kenyereket, zsemléket… vászonszákban szikkasztani, majd ledarálni. Sokkal jobb, még akkor is ha a bolti kenyérből készíted így a morzsát

    Ricardo!
    főzz belőle sokat! : ))

    2010. 01. 06.
  7. Anonymous mondta:

    Hmmm, nagyon finomnak tűnik, csak jajj, a fehérbor ne legyen jéghideg, inkább csak hűvös 🙂

    2010. 01. 06.
  8. Valami miatt nem tudtam üzenetet küldeni a Pavlovás poszthoz,de lenne egy kérdésem.Elkértem anyósom régi habszifonját.A Sparban kaptam hozzá patront is.Most már csak abban nem értünk egyet a férjemmel,hogy tej,vagy tejszín kell bele…???

    2010. 01. 06.
  9. tejszín :))
    de jó, akkor én is veszek patront. Nem tudtam, hogy lehet-e még kapni. Mostanában egy márkájú Liss talán szifont láttam és hozzávaló ptront, nem tudom, hogy ez csak abba jó-e vagy a régifajta szabványhoz is

    2010. 01. 06.
  10. Kocsival megyünk síelni 🙂
    A panettonéból kipróbáltam 2 receptet, a Mammáé (Dalla cucina per te) lett a nyerő, az valahogy sokkal foszlósabb volt, mint a másik. 3 adagot sütöttem és az egyik még frissen elfogyott 🙂 Panettone forma helyett lábasban sült az utolsó, az lett a TÖKÉLETES 🙂

    2010. 01. 06.
  11. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    Rendszeres blogolvasód vagyok, és nagyon szeretek ide járni, mert minden új recepttel felvidítod a napom. Karácsony előtt meg is kaptam a könyved, amihez szívből gratulálok. Viszont 2 recepttel nem tudtam dűlőre jutni. Az egyik a ricottatorta ( sós) volt. Előételnek készítettem, de az alsó kekszréteg kellemetlenül száraz volt. Végül mindenki inkább sült ricottát evett, a kekszmorzsa ott maradt. Tudnál tanácsot adni, hogy legközelebb min változtassak?
    A másik problémám a ropogós omlós keksz volt. A tésztája nekem nagyon száraz volt, egyáltalán nem lett omlós. Mikor már gyúrtam a tésztát akkor is inkább morzsás volt a tésztája, én egy kicsi tejjel még higítottam is rajta, hogy összeálljon.
    Viszont a mandulás-narancsos keksz, az isteni. ( a hozzávalókat nézve, ebben jóval kevesebb a szárazanyag)Azt nagyon szeretjük.
    Köszönöm még egyszer a fantasztikus recepteket és a segítségedet!

    juc

    2010. 01. 07.
  12. Anonymous mondta:

    Tizenegykét fok az tökéletes lesz…, bár nagy melegben az már tényleg szinte jéghideg, de azért nem úgy mint a Coca-cola 🙂

    2010. 01. 07.
  13. na jó én sem azt gondoltam, hogy nulla fokosan, úgy a sör jó

    Juc!

    nem folyt ki a vaj sütés közben? Azt tudom javasolni, rövidebb ideig kell sütni, vagy egyáltalán nem sütni, ahogy az édes kekszes tortákat szoktam. Nekem ennél a tortánál pont az tetszett, hogy a krémes ricotta mellett van vmi száraz, ropogós. Bár van hogy a ricotta is hajlamos szárazra sülni

    A kekszhez vmivel kevesebb lisztet tegyél ha omlósabb állagor szeretnél. Másnap lesz omlós, azt tapasztaltam. Ehhez is tehető mandula, és az almáshoz is, sztem is nagyon jót tesz a kekszeknek

    2010. 01. 07.
  14. szia Kriszta!!

    Megcsináltam a morzsás zöldséget!
    Isteni volt!!! Köretnek csináltam egy kis pipi húsihoz! Nagyon ízlett!
    Köszönöm szépen!!!

    :)))

    2010. 01. 08.
  15. Anzsi!

    Örülök, hogy ízlett. Csirkéhez ideális köret, zöldség, de mégis laktatóbb egy sima párolt zöldköretnél

    2010. 01. 08.
  16. Kriszta!

    A szardella mit ad hozzá? Úgy értem, én nem eszem halat, de úgyi anélkül is lehet finom?

    2010. 01. 08.
  17. Liloocska!

    hihetetlen jó sós ízt, nem halasat, nem is érezni, hogy hal van benne. a szardella az egy hihetetlenül jó, természetes ízfokozó!
    miért nem eszel halat?

    2010. 01. 08.
  18. nem szeretem 🙂
    apukám sem szereti, és feltehetően még tőle kondicionálódott 😉

    2010. 01. 08.
  19. Liloocska, én szardella nélkül csináltam, mert nem volt itthon, sztem így is nagyon finom lett, az egész családnak ízlett! Köszi Krisztának! :))

    2010. 01. 11.
  20. Giona mondta:

    Kedves Kriszta !

    Amióta a barátnőm a kezembe adta a könyvedet, megvettem magamnak, és napi olvasója vagyok a blognak !
    Imádom, mint ahogy mindent ami olasz. 🙂 Több receptet is megcsináltam már, pl. a clafoutit póréhagymával, és most sül az epres polentatorta is. 🙂
    (Egyetlen apróság … nincs olyan szó, hogy lankul. Lankad, vagy lanyhul.)

    Üdv: Giona

    2010. 04. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.