Padlizsános fusilli morzsával

A mai ebéd főszereplője ismét a morzsa volt, úgy ahogy évekkel ezelőtt Szicíliában találkoztam vele, padlizsános-paradicsomos tésztára szórva sajt helyett. A meseszép Cefalu város egyik éttermében ettük ezt a jellegzetes déli fogást. Írtam már többször, a szegényebb családok, ezzel a … Tovább Tovább

Írtam már többször, a szegényebb családok, ezzel a gasztronómia leleménnyel próbálták pótolni a hiányzó sajtot. A kényszermegoldás önálló életre kelt, a morzsás tészta ma az éttermek étlapján olvasható. Nagyon érdemes kipróbálni!


Hozzávalók 2 főre: 25 dkg fusilli, 1 közepes padlizsán, 1 db 400 gr-os paradicsomkonzerv, 6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, 2 kiskanál pesto, 6 evőkanál zsemlemorzsa, 2 db szardella

1. Kockázzuk fel a padlizsánt, olívaolajon pirítsuk meg 1 gerezd felaprított fokhagymával, majd adjuk hozzá a paradicsomot.
2. Sózzuk, borsozzuk, pestóval és még 4 gerezd fokhagymával ízesítsük a szószt, takarékon főzzük 20 percig
3. Főzzük ki a tésztát, közben készítsük el a morzsát: olívaolajon pirítsuk meg ropogósra a morzsát a maradék fokhagymával és a felaprított szardellával
4. A lecsöpögtetett tésztára szedjünk szószt, szórjuk meg morzsával, locsoljuk meg olajjal, tálaljuk azonnal

 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. Azokat a képeidet különösen szeretem, amelyeken a kicsik is “érdeklődnek”. Nagyon klassz!

    2010. 01. 12.
  2. Igen, a kis ujjak nagyon élettelivé teszik a képet : )
    Off: tavasszal, nyáron azt tervezzük, hogy elmegyünk Toscanaba (barátnőm Como mellett lakik, meglátogatjuk és utána tervezünk egy kis délebbi pihit).Van ötleted hol keressek jó és kedvező árú szállást? Valamilyen jó kis főzős programra is elmennék de nem tudom van-e ott olyasmi, egynapos főzőskurzus stb. Tudsz ilyenről? Köszi előre is!

    2010. 01. 12.
  3. Ildikó!

    gyors és finom, ideális

    Puszedli!

    eddig a kutyukkal küzdöttem a terszon, most, hogy beköltöztem a fotózással Kristóf akar mindent megenni. Vele a nehezebb, a kutyákat el tudtam küldeni, a gyerek meg csak kiabál, hogy kéj, kéj, azaz kér

    Á la carte, ez függ attól, mennyi ideig maradtok, ennek függvényében mit tudtok megnézni, hol érdemes helyet keresni, írj mailt!

    2010. 01. 13.
  4. Anonymous mondta:

    Nagyon jók a receptjeid, nagyon sokat elkészítettem.
    Lenne egy kérdésem, illetve kérésem…
    Olaszországban ettem vitello tonnatot. Annyira imádom. Én is elolvastam jó néhány olasz receptet, de nem mertem belevágni.
    Nem tudsz esetleg egy jó receptet?
    Köszi
    Évi

    2010. 01. 13.
  5. Anonymous mondta:

    Itt peston bazsalikomos pestot vagy a Kaiser.s-ben kaphato piros pestot kell erteni? Merthogy kiprobalnam, de tanacstalan vagyok. Zsemlemorzsa evidento hazi!!! Pirikenagyi

    2010. 01. 15.
  6. Évi!

    Nem készítettem még sosem, kipróbált receptem nincs. Neten rákerestem, rengeteg recept van fenn, hasonlíts össze párat, és úgy készítsd, ami a közös bennük. Ismeretlen recepteket így szoktam először készíteni, utána kialakítom a kedvemre valót.
    viszont jó borjúhúst nehéz lesz hozzá venni

    2010. 01. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.