Citromos csicseriborsó-saláta

Mindig figyelek arra, hogy vacsorára valamilyen saláta is kerüljön az asztalra. Minden nap más, a lehetőségeket a hűtő és a kamra tartalma határozza meg. És itt most nem csak a “klasszikus” zöldsalátára kell gondolni, jöhet a bab, lencse, csicseri, füstölt … Tovább Tovább

És itt most nem csak a “klasszikus” zöldsalátára kell gondolni, jöhet a bab, lencse, csicseri, füstölt halak, tojás, avokádó, articsóka, narancs, grépfrút… bármi, amiből salátát lehet készíteni. Jelenleg még csak mi, felnőttek esszük, remélem, hogy a gyerekeknek a saláta mindennapi látványa beépül a tudatalattijukba, és egyszer eljutunk oda is, hogy hiányolni fogják, ha nincs.
A konzervből készített csicseriborsó saláta villámgyors vacsoramegoldás lehet, ha hosszúra nyúlt a munkanap. Friss pirítóssal nekem bőven elég esti étkezésnek. A férjemet pedig már átneveltem. Ha van rá időnk a lilahagymát pácoljuk be korábban, hogy ne legyen olyan erős, nyers. Ha még több időnk van, süssünk hozzá tortillát vagy piadinét.

Hozzávalók 2 főre:
1 db 400 gr-os csicseriborsó konzerv, 1 fej lilahagyma, 1 citrom, só, bors, olívaolaj

1. Reszeljük le a citrom héját, adjuk kb. fél dl olívaolajhoz, facsarjuk bele a citrom felét, bőven borsozzuk, sózzuk (ha erősebb ízt szeretnénk, daraboljunk bele egy szardellát)
2. Szeleteljük fel vékonyan a hagymát, öntsük rá a páclevet, hagyjuk állni benne legalább fél órán át
3. Bontsuk ki a konzervet, mossuk át, majd csöpögtessük le alaposan, keverjük el a hagymás-citromos olajjal. Keverjük össze, kóstoljuk, ha szükséges ízesítsük még. Nekem ez úgy ízlett, hogy erősen citromos és borsos volt

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Hát én is ebben reménykedek, mármint, hogy a gyerekek előbb-utóbb rájönnek, hogy a zöldség nem a megmérgezésüket hivatott biztosítani.

    2010. 01. 22.
  2. igen : (, nálunk a kicsi főzve még eszi, nyersen ő sem, a nagy csak turmixolva, krémlevesek (a brokkoli a kedvenc levese) és már a cukkinis-paradicsomos spagetti szószt is turmixolom : )

    2010. 01. 22.
  3. ez megnyugtató számomra… ugyanis nekem is turmixolnom kellett a padlizsános-pestos szószt :S
    a brokkoli levest ma készítem el, annak biztos sikere lesz

    2010. 01. 22.
  4. Anonymous mondta:

    Mi is szoktunk ilyen salátát enni, de citrom helyett balzsamecettel, úgy is nagyon finom. Most majd kipróbálom citrommal is.
    Másik kedvenc csicserborsó helyett fehérbabbal – tonhal mellé köretnek, friss bazsalikomos paradicsommal.
    Köszi a folyamatos ötleteket!

    Orsi

    2010. 01. 22.
  5. Jó a recept, de én most inkább a kiegészítőket dicsérném 🙂 Főleg a villa tetszik nagyon, de ezek a kis tálacskák is helyesek.

    2010. 01. 22.
  6. Orsi!

    én még szalonnával és paradicsommal szeretem. A babot paradicsommal és bazsalikommal kipróbálom.Kösz én is az ötletet!

    Mandy
    ecseris darabok, de nálam csak kölcsönben

    2010. 01. 22.
  7. Nagyon finom lett, ma ez lesz a vacsora, éppen volt itthon egy konzerv. Köszi a receptet.

    2010. 01. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.