Magyarul rakott padlizsán. Mikor Londonban élő olvasóm, Vera kért tanácsot parmigiana ügyben, akkor jöttem rá, hogy kb. ezer éve készítettem (tényleg években lehet mérni) pedig nagyon szeretem. Elsőre hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése, szósz, elősütni, összeállítani, de maximum fél óra kell … Tovább Tovább

Elsőre hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése, szósz, elősütni, összeállítani, de maximum fél óra kell hozzá (plusz a sütés). Melegen tálalva szaftos, szétcsúszós, nyúlós a mozzarellától, ha hagyjuk kihűlni szépen lehet nagyobb kockákra szeletelni, rendesen vágni. Nekem mindkét módon nagyon ízlik, laktató de mégis könnyű húsmentes egytálétel.
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 1 db 400 gr-os konzerv, darabos paradicsom, 20 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, bazsalikom, liszt, 2 tojás
1. Öntsük a lábosba a paradicsomszószt, tegyük hozzá a félbevágott vöröshagymát, a felaprított fokhagymát, öntsünk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, fél órán keresztül rotyogtatva sűrítsük be a szószt. Ka kész friss bazsalikommal ízesítsük.
2. Szeleteljük fel hosszában a padlizsánt kb. fél cm-s szeletekre (én géppel vágtam, akinek nincs gépe és nem bánik elképeszető ügyesen a késsel, vágja nyugodtan keresztbe, karikákra)
3. Forgassuk meg lisztben a padlizsánszeleteket, majd a felvert, sózott tojásokban, forró olajban süssük pirosra mindkét oldalukat
4. Tűzálló tál aljára szedjünk kevés szószt, rá egy réteg padlizsánt, mozzarellát, parmezánt. újra padlizsánt, szószt stb. A végére szószt, mozzarellát, parmezánt
5. 180 fokos sütőben süssük kb. 20 percig
szia
a padlizsánt nem kell sózni? sem felszeletelés után egyből (sok padlizsán receptet olvastam már és azok úgy szoktak kezdődni, hogy sózzuk és hagyjuk állni), sem rétegezésnél, sem a felvert tojásba só?
bocs ha hülyeséget kérdezek..!!
ildi
Én “lájtosabb” és kevésbé macerás verziót szoktam készíteni: a padlizsánt nem sütöm meg olajban/tojásban, hanem grillezem a sütőben.
Ildi!
A padlizsánt soha nem sóztam még le, semmilyen ételhez. Én még nem találkoztam keserű padlizsánnal.
A tojásba kell só, ez kimaradt, javítom.
Leánka!
a sütőben grillezéstől nem lesz rágós, gumis a padlizsán benne? Vera mikor tanácsot kért, ezzel fordult hozzám, hogy az övé rágós. Ő is sütőben sütötte (a receptje gyakorlatilag csak ebben tért el az enyémtől), arra gondoltam, ez lehetett nála a gond. Bár a sütőben sütés idejétől és a padlizsánszelet vastagságától is függ, tudom
Én idén nyáron csináltam először, házi padlizsánból, a Bűvös Szakácson lévő recept alapján. Valóban zseniális étel, tuti előfordul még a konyhámban. Viszont tényleg be kéne már szereznem egy olyan edényt, amilyen itt is van a képen, én tepsivel küzdöttem. 🙂
a mozzarella “szarvasi” lehet? Ti melyiket használjátok?
hétköznapra lidl mozzarellát használok, ha nagy jókedvemben vagyok és nyersen esszük, caprese vagy más salátához, akkor bufala
köszi! Már alig várom, hogy elkészüljön! 🙂 imádom a rakott ételeket! és hogy nincs benne hús… ez csúcs! 🙂
Laci!
interspar
Ildi!
sül is?
Egy tapas vendéglőben ettem ilyet, valami isteni volt, pedig én meg a padlizsán nem nagyon jövünk ki egymással. Azonnal rekonstruálni akartam, de a sütőben nem megpuhult, hanem rugalmas gumi állaga lett. Én is besóztam és hagytam állni, kicsi olajjal is megspricceltem a kb fél centis szeleteket. Hát keserű nem volt, de ehető sem…
Sztem ez a liszt és tojás verzió lesz az igazi. Egy próbát mindenképpen megér.
Köszi Kriszta a tippekért!!!
Vajon cukkinivel is működik?
DV: Kézcsók a hölgynek, kösz a tippet!
Én a Tefal kőgrilljén szoktam grillezni.A padlizsán isteni lesz rajta,a belseje krémes,se nem nyúlós,se nem rágós….egyszóval tökéletes.
Nem, nem lett rágós még eddig egyszer sem. 🙂 Pedig elég gyakran készítem, a padlizsánt imádjuk bármilyen formában, ráadásul így tökéletes irodai ebéd is.
Olasz anyósom pont így csinálja, csak még fött sonkát is tesz bele. Jut eszembe, ezer éve lógok neked pugliai anyós-receptekkel. Ez lett volna az egyik… :-))
nagyon nagyon finom lett!!!
folyton a blogodat nézem, hogy mikor lesz új étel… 🙂
Enikő!
igen, igen ez pugliai recept. A sonka nem ronthat rajta! receptet várok, persze! illetve majd lenne kérdésem nyáron szeretnénk hosszabb időre 3-4 hét pugliába menni…
Ildi!
most igyekszem naponta, hogy van időm : )
komolyan??? dejóóóó! 🙂
akkor nekem egész decemberben karácsony lesz! 🙂
Londonbannnnnn
Szia Kriszta!
Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. A 14 és fél hónapos kislányomat is megkínáltam és ízlett neki. Az az igazság, hogy nagyon szereti azokat az ételeket, amelyekben van paradicsom.
Betti!
Akkor csak pár nap különbség van a gyerekeink között, az enyém is imája a paradicsomot, paradicsomos dolgokat, kori sajátosság ez náluk
Most lett kész, saját padlizsánból, saját paradicsomból! El nem tudom mondani, milyen isteni finom! Imádom a nyár ízeit.:) Köszönjük a receptet!
Visszajelzés: Cialis in australia
Visszajelzés: printable cialis coupon
Visszajelzés: prices of cialis
Visszajelzés: cialis black
Visszajelzés: generic for ciprofloxacin
Visszajelzés: albuterol without dr prescription usa
Visszajelzés: generic cialis without a doctor
Visszajelzés: gnc ed pills
Visszajelzés: male ed pills
Visszajelzés: buy ed pills
Visszajelzés: rx pharmacy
Visszajelzés: online pharmacy
Visszajelzés: generic cialis online
Visszajelzés: buy levitra online
Visszajelzés: levitra price
Visszajelzés: vardenafil pills
Visszajelzés: online casino usa
Visszajelzés: big fish casino online
Visszajelzés: best online casino usa
Visszajelzés: online casinos real money
Visszajelzés: price of lumigan at walmart
Visszajelzés: cialis generic online usa pharmacy
Visszajelzés: personal loans
Visszajelzés: cash loan
Visszajelzés: no credit check loans
Visszajelzés: cialis internet
Visszajelzés: cialis buy
Visszajelzés: 5 mg cialis
Visszajelzés: cialis buy
Visszajelzés: buy chloroquine phosphate
Visszajelzés: online casino games
Visszajelzés: doubleu casino
Visszajelzés: tadalafil 10mg