Narancsos kelbimbó, ünnepi köret

Ahogy a hagymás narancssaláta is furcsának tűnhet elsőre, úgy ez a kelbimbó, becsületes nevén cavolo in agrodolce is hirtelen az érdekes jelzőt válthatja ki. Pedig szerintem a citrusokhoz kevés dolog illik annyira, mint a só, bors és az olívaolaj. (talán … Tovább Tovább

(talán még a csokoládé szállhat be ebbe a versenybe)
Ez a gyors és egészséges köret legjobban fehér húsokhoz illik, pulykasülthöz vagy csirkéhez, de halhoz is el tudom képzelni.
A hangulatképek pedig remélem, meghozzák a havat! : ))


Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 1 narancs, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

1. Szedjük le a kelbimbók levelét, vágjuk őket ketté. Forrásban lévő sós vízben főzzük 10 percig a kelbimbókat, majd szűrjük le
2. Reszeljük le a narancs héját, a levét facsarjuk ki
3. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt, öntsük rá kevés olívaolajat, tegyük bele a kelbimbót a felaprított fokhagymát, a narancs héját és levét, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt főzzük össze

 
 
 
 
Megosztom
 

13 megjegyzés

  1. Pont kelbimbót terveztem a libamáj mellé az egyik karácsonyi menüben! Mostmár tudom, mivel bolondítsam meg! 🙂 Köszi Kriszta!
    Üdv,
    Zizi

    2009. 12. 15.
  2. Szuper! Van libamáj sütési tapasztalatod? Mivel nem vagyunk nagy hús/máj evők, ezért ezt még nem sütöttem. Egyszerűen akarom készíteni, fűszerek: só és bors. Mennyi ideig, hol süssem (tűzhely, sütő)?

    2009. 12. 15.
  3. ZIzi!

    vajban szoktam gázon sütni, kb. 2 bm-s szeletekre vágom fel, gyors sütés, oldalanként kb. 3 perc, kicsit megpirítom. Azonnal tálalom, frissen darálok rá borsot és sót. Más nem is kell neki

    2009. 12. 15.
  4. Nagyon szépek a képek! A kelbimbó nálam is volt köret még valamelyik évben karácsonykor, de szalonnával:))) úgy egy kicsit nehezebb, de narancsal is kipróbálnám.

    2009. 12. 15.
  5. kifejezetten jót tesz neki, bár a szalonna is, az mindent feldob. Szinte az egyetlen felvágott-féle, amit megeszek. (még ha nem is felvágott)

    2009. 12. 16.
  6. A képeid meghozták a havat 🙂 Legalább is ide hozzánk 🙂

    2009. 12. 16.
  7. csirek mondta:

    épp a minap csináltam mandarinos-kelbimbós-csirkés ragut wokban, szójaszósszal, kókusztejjel, csilivel, és anyám azt mondta, ő semmit nem eszik karácsonykor, ha ilyeneket fogok főzni 🙂
    de majd megmutatom neki, hogy tessék, a profik is ezt csinálják…
    🙂

    2009. 12. 16.
  8. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta! A fotóid hoztak ide, aztán a receptek is magukkal ragadtak. 🙂 Lenne egy kérdésem: az arany csillagos képed nagyon-nagyon tetszik, hogyan tudtál ennyire kicsi mélységélességet elérni? Üdv: Lea

    2010. 03. 07.
  9. Anonymous mondta:

    Kriszta, grazie! 🙂 Verhetetlen vagy fotókban, a te hatásodra kezdtem komolyabban foglalkozni a fényképezéssel. Mondjuk úgy, meghoztad hozzá az étvágyam. 😉 Tényleg! :))
    Ha lesz még kérdésem, nem veszed tolakodásnak? Lea

    2010. 03. 08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések