Egy újabb szaloncukor

Ezt csak a kép kedvért, mert a Nők Lapja Konyha képszerkesztője, Kornél olyan kegyetlenül megvágta a lapban. Ha tudná, mennyi ideig igazgattam azt a piros szalagot! Ő meg sutty, levágja, hogy semmi nem is látszik belőle. : ))Ez a szaloncukor … Tovább Tovább

: ))
Ez a szaloncukor kakaóporba van csak forgatva (mint egy marciánkenyér). Ha a csokit lehagyjuk róla, lényegesen gyorsabban elkészülünk a szaloncukrokkal, csomagolni azonban így is lehet. Készíthetjük rúd formába is. Az ízesítésről pedig itt ötleteltetek.

 
 
 
 
Megosztom
 

27 megjegyzés

  1. kérdésem: felhasználás, illetve várható fogyasztás előtt mennyivel csináljam meg (azaz meddig áll el, őrzi meg az állagát)?
    köszi!

    2009. 12. 02.
  2. Ha nem friss dolgokkal, hanem aszalványokkal ízesíted, akkor sokáig. Bár hosszú tesztelésre sosem volt időnk, mindig elfogyott.
    Sztem 2 hetet gond nélkül ki kell bírnia (többet is talán).
    ha jóval korábban elkészíted, jól zárható dobozban tartsd a hűtőben, csomagolás nélkül. Fogyasztás előtt viszont ki kell venni a hűtőből, mert a hideg nagyon elnyomja az ízeit! Ez tapasztalat, mivel romlandó nincs igazán benne, nem igényel hűtést

    2009. 12. 02.
  3. sztem idén én is megpróbálkozom vele-)

    hasonló kérdésem lett volna mint Dorinak de az már megválaszoltatott-)

    ha ment közbe lesz még akkor meg úgyis felteszem

    2009. 12. 02.
  4. köszönöm!
    igazából ajándéknak szánom, és jó ha nem kell az utolsó pillanatra hagyni az elkészítést! azért én a marcipánost is ki fogom próbálni…
    🙂

    2009. 12. 02.
  5. Dóri!

    úgy értettem, hogy a marcipánt ízesíted friss vagy eltartható dolgokkal. Pl. ha kandírozott narancshéjat használsz hozzá az jóval tovább eláll, mintha a friss narancshéjat reszelsz a mandulához

    2009. 12. 02.
  6. első körben a sima mazsolás-diós-kekszes változatra gondoltam, de lehet hogy tényleg jobban eláll a marcipános kandírozott héjakkal!
    köszi!
    🙂

    2009. 12. 02.
  7. : )) Ilyet én is készítettem, csak golyókat formáltam belőle : ) Nagyon finom, bár nekem a csokis változat jobban bejön. Első alkalommal le akart spórolni a csokit, mert egyszerűbb kakaóba forgatni, de a kakaópor elég száraz volt nekem első harapásra. Úgyjogy nálam marad a csokis. Hamarosan beszerzem a lapot. : ))) Már vártam hogy megjelenjen, igaz már meg van mit készítgetek Karácsonyra, de azért nyálcsurgatásnak is kiváló és jövő évi ötletgyűjtésre is : ))

    2009. 12. 02.
  8. Már én is készítettem szaloncukrokat, marcipános kandírozott narancshéjasat, a fele már elfogyott és még mindig isteni finom! 🙂

    2009. 12. 02.
  9. Tünde mondta:

    Zseniális a kép, tátva maradt a szám mikor megláttam. Nem tudom milyen lett vágva, de csak rosszabb lehet. Most pedig indulok az első újságárushoz. 🙂

    2009. 12. 02.
  10. Főleg, hogy pont tegnap olvastam Fűszeres Eszter oldalán (vagyis a Dívány honlapra kalauzolva) a szaloncukor kóstolók eredményét. siralmas… és még drágák is. Akár hogy is nézzük több idő, de mennyivel finomabb. Megéri az időt rááldozni.

    2009. 12. 03.
  11. Anonymous mondta:

    Szia!

    Írod a lapban, hogy lehet kapni darált mandulát. Hol?
    Köszi a segítséget!
    Dia

    2009. 12. 04.
  12. Már a hűtőben dermednek az első szaloncukraim, este kóstolót és ötletbörzét tartunk a vendégeinkkel. Elsőre sztem nagyon helyesek lettek és a marcipán sem valami nagy ördöngősség. Kevés barnacukrot (muscovado) is tettem bele, meg vízzel hígított narancslekit. Sztem elsőre nagyon finom lett, de majd a vendégek is letesztelik 🙂
    És amin nagyon meglepődtem, hogy nagyon gyorsan elkészül. Márcsak papírt kell beszereznem és indul is a sorozatgyártás 🙂
    (Soha többet boltit!!!)

    2009. 12. 07.
  13. Na én ma elkészítettem a két marcipánost.
    A gyömbérest amikor formáztam, olyan fantasztikus illat volt, hogy nagyokat nyeltem. Azt hiszem el is dugom magam elől.

    A narancsos marcipános, az meg egy csoda. Keserű narancslekvárt tettem bele, sajátot, héjasat, csak felsőfokban tudok róla írni. A párom nem bírta ki, még folyt rajta csoki, de megkóstolta.

    A másik kettőt is megcsinálom, az újságot meg gondosan elteszem.

    2009. 12. 08.
  14. én tegnap citromos rozmaringosat készítettem, olvasói javaslatra, az is mennyei

    2009. 12. 08.
  15. Kedves Névtelen,
    darált mandulát lehet kapni például a Lehel téri piacon. Ott van két árus is (egy cég, ha jól tudom), akik mindenféle aszalványokat, magokat árulnak. Ha kéred, meg is darálják/őrlik neked az árut. Én két hete vettem ott hántolt mandulát (2800 Ft/kg) és meg is daráltattam.

    Kriszta,
    a citromos-rozmaringosról egy kicsit bővebben? 🙂
    Köszi.

    Zizi

    2009. 12. 09.
  16. Bocs, most látom, hogy aláírtad… Szóval a mandulás bejegyzés Diának szól! 🙂

    2009. 12. 09.
  17. Zizi!

    a “hagyományos” marcipán alap, bele pár csepp citromlé, egy citrom lereszelt héja, és 3 db 6-7 cm rozmaring ágacska levelei nagyon apróra vágva. minde 85%-os csokival bevonva

    2009. 12. 11.
  18. Nagyon örülök a receptnek, én is nemsokára beállok a szaloncukor készítők sorába! 🙂

    Egy kérdés: mogyoróval is lehet csinálni, ha mogyoró ízesítésűt szeretnék? Mondjuk fele-fele mandula-mogyoró arányban?

    Anna

    2009. 12. 11.
  19. Anna!
    persze, lehet, annyi mogyoró bőven ízesíti a mandulát, de sztem a csak mogyoró is összeáll, nekem a dió megtette

    2009. 12. 11.
  20. Anonymous mondta:

    igen, igen dióval (is) isteni!
    nekem még jobban is ízlik (talán), mint a mandulás.
    mindkettő vészesen fogy….
    lehet, h 23-án éjszaka pótolni kell a megcsappant készletet.
    s már egy csomó ismerőst megfertőztem, akiknek mostantól eszükbe sem jut bolti szalont venni:)
    örök hála,
    Rozi

    2009. 12. 21.
  21. és ha már egy évvel később van és nem vagyok magyarországon, akkor semmi remény a receptre? 🙂

    2010. 12. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések