Sütőtök csirkével, ideális hétvégi ebéd

Good Food-os recept, azonnal megtetszett, amikor megláttam a fotóját, egyrészt mert nagyon szeretem a tök, a lilahagyma és a zsálya találkozását, másrészt azért, mert 10 perc munkát igényel az elkészítése. Az újságban csak a fénykép szerepelt egy olvasói levél mellékleteként, … Tovább Tovább

Az újságban csak a fénykép szerepelt egy olvasói levél mellékleteként, recept nem volt a képhez, de ezen nincs is mit bonyolítani.
Ideális tepsiben sült ebéd hétvégére, így nem kell szombatot vagy vasárnapot a konyhában tölteni. (lehet helyette pl. levelet gereblyézni a kertben vagy vasalni : ()
A képen dió is volt a fogásban, nekem ez nem volt itthon, kimaradt. Én még almát is el tudok hozzá képzelni, ezt a sütési idő felénél, negyedekre vágva tenném a csirkéhez. Tudjátok, nem vagyok nagy köretes, aki nem elégszik meg a tökkel és almával köretnek krumplipürét készítsen hozzá.

Hozzávalók:
4 csirkecomb (én most csak alsóból sütöttem, lehet egész csirke is feldarabolva, alsó, felső vegyesen, mell, ki, hogyan szereti), 1 kg sütőtök, 2-3 fej lilahagyma, olívaolaj, só, bors, 20 db zsályalevél

1. Tisztítsuk meg, szárítsuk meg a csirkéket, alaposan sózzuk be, daráljunk rá frissen őrölt borsot, tegyük egy nagy tepsire
2. A tököt szeleteljük fel (héjat megmostam, rajtahagytam) tegyük a csirke mellé
3. A hagymát is szeleteljük fel, ezt is szórjuk a csirkére, borsozzuk meg az egészet, dobjuk rá a zsályaleveleket, locsoljuk meg olívaolajjal
4. 220 fokos sütőben süssük 1 órán keresztül. Kb. 30-40 percig fóliával letakarva, majd e nélkül

 
 
 
 
Megosztom
 

21 megjegyzés

  1. Kedves Dolce!
    Nagyon jó recept, készítem is a hétvégén. Valami visszatartott eddig a kommentezéstől, de most megírom, hogy köszönöm a szövegeket, a recepteket,a hangulatot, ami a blogodból árad, sokat ad, borús pillanatokban feltölt és melengeti a szívemet – az őszi képek – is – gyönyörűek! köszönöm! Nekem is van két kicsi gyerekem, gondolom, hogy nem könnyű mellettük mindazt megvalósítani, amit csinálsz, de jó látni, hogy milyen nagy lendületet adhat, ha az ember azt csinálja, amit valóban szeret!Köszönöm, és sok erőt a folytatáshoz!
    ystar

    2009. 11. 20.
  2. Ó. erre jó volt ébredni ezen a ködös reggelen! : ) köszönöm!

    Limara!
    remélem, ízleni fog, sztem nagyon jó ötlet!

    2009. 11. 20.
  3. Sziasztok!

    Ez a kaja nagyon finom! Pluszban jól passzol mellé a birsalma meg a sárgarépa!
    Marcsi

    2009. 11. 20.
  4. Teljes off, csak hátha valakinek van tapasztalata:
    Rendelt valaha valaki Good Fodd-ot közvetlenül az angol honlparól? Ha igen,mik a tapasztalatok? Köszönöm és bocs.

    2009. 11. 20.
  5. Kriszta,
    én is megkaptam ma a könyvedet, nagyon gusztusos! Receptileg és képileg is 🙂
    Köszönöm!
    Zsu

    2009. 11. 20.
  6. Szia Kriszta,
    hozzám is megérkezett a könyv!
    Gyönyörű szép!
    Köszönöm!
    Klári

    2009. 11. 20.
  7. Csatlakozom én is a többiekhez: megkaptam a könyved és nagyon szép, a képek is gyönyörűek: köszönöm. Ez a sütőtökös recept is csábító, mindenképpen kipróbálom!

    2009. 11. 20.
  8. Ezt a receptet nagyon tudom ajánlani, könnyű és fincsi.
    Örülök, hogy gyorsan megérkezett a könyv, annak meg elmondhatatlanul, hogy tetszik! : )

    2009. 11. 20.
  9. Anonymous mondta:

    kipróbáltam, nagyon finom! Az alma tényleg nagyon jó hozzá.
    Remélem, Jézuska hoz a könyvedből egy példánnyal…
    További sok sikert! Imádom a blogod!

    2009. 11. 21.
  10. Nagyszerűen sikerült, én is tettem hozzá almát és a tök, a hagyma és az alma bőven elég volt köretnek. Egészen különleges íze volt a csirkének is, de különösen a töknek. Köszi a család nevében is!
    Úgy tűnik, minden hétvégre kapok Tőletek valami finomat: múlt héten stifado Gabojszától, most ez a remek csirke!

    2009. 11. 22.
  11. Anonymous mondta:

    Elkészült a recept, nagyon finom volt! köszönöm a jó ötletet!

    2009. 11. 22.
  12. Sziasztok, én most csak Annának szolgálnék félinformációval. A (ma direkt megnéztem:) Kálvin tér 5. alatt (nagyjából a DM mellett) van egy külföldi folyóirat és térképbolt, aminek az ajtajára ki van írva, hogy “külföldi előfizetés felvétel”. Csak mert korábban olvastam, hogy sokan küszködnek az ilyen megrendelésekkel a fizetés meg miegymás miatt. Itt hátha tudnak segíteni, de nem ismerem az üzletet, csak villamossal ott megyek el mindennap.
    Marcsi

    2009. 11. 25.
  13. Ma ezt vacsiztuk. Finom lett, de a csirkét szerintem picit jobban is fűszerezhettem volna. A tök pedig pürévé puhult, viszont a lila hagyma kicsit túlpirult. Lehet ezeket később kéne hozzátennem??

    2009. 12. 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.