Mákos tejberizs gránátalmával

A tejberizs nem tipikusan az az étel, amelyet látványos desszertként felszolgálhatnánk. Azonban ha adunk hozzá minimális plusz hozzávalót, szerintem bátran szervírozhatjuk akár vendégeknek is.Az ötletet a Corriera della sera októberben indított konyhai lapjában a la Cucinában láttam. Nekem nagyon ízlett, … Tovább Tovább

Nekem nagyon ízlett, a mák rettentően feldobja a rizst.

Hozzávalók:
1 bögre rizs, 3 bögre tej, cukor ízlés szerint, 3 evőkanál darált mák, 1 gránátalma, méz

1. Takarékon főzzük egészen puhára a cukrozott tejben a rizst
2. Mikor kész a rizs, keverjük hozzá a darált mákot, fedjük le az edényt, amelyben főtt a rizs és hagyjuk kihűlni
3. Vágjuk ketté a gránátalmát, az egyik feléből szedegessük ki a magokat, a másik felét citromfacsarón facsarjuk ki. A levet keverjük el mézzel/cukorral, sűrítsük be szirupnak
4. Bevizezett kanál segítségével formázzunk kupolákat a hideg rizsből, díszítsük gránátalmaszemekkel és a hideg/meleg sziruppal

 
 
 
 
Megosztom
 

18 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta!

    Ez szuperül néz ki!Biztos finom is! Már csak gránátalmát kell hozzá szereznem. Amúgy milyen a jó gránátalma? Puhának, keménynek vagy milyennek kell lennie? Mert sajnos már jártam vele pórul!

    Anita

    2009. 10. 06.
  2. Pont tegnap vettem egy gránátalmát, de még nem tudtam, hogy mihez. Hát ehhez 🙂

    2009. 10. 06.
  3. Anita!

    ne legyen túl kemény, mert akkor éretlen, így elég savanyú húzós íze van. barna se legyen kívülről, mert akkor vagy összenyomódott vagy túlérett, erjedt lehet

    2009. 10. 06.
  4. Ez nagyon jol nez ki! A ferjem odalesz erte, mert szereti a tejberizst is, a makot is. Koszi a receptet!

    2009. 10. 06.
  5. úúú, azért vagyunk a földön, hogy bűnözzünk 😀 ez nyami:D

    2009. 10. 06.
  6. Jujj,de kár,hogy diétázom 🙁
    Dolce!Már nem bírom, mikor lesz szakácskönyv?

    2009. 10. 06.
  7. e.ke mondta:

    és a mák is az olasz receptben volt, vagy azt te adtad hozzá?? honnan szednek ők mákot? 😀

    2009. 10. 06.
  8. Gitta mondta:

    Borzalmas párosítás a gránátalma és a mák. Ezt a receptet nem ajánlgatnám, mert még a kinézete sem étvágygerjesztő.
    Bocs az off-ért.
    Gitta

    2009. 10. 06.
  9. E.Ke!

    az eredeti receptben is benne volt, tudom szokatlan, mert rajtunk kívül nem nagyon használ más konyha mákot. leginkább díszítésre pár szemet

    Anna!

    hamarosan : ) de nemsokára írok róla, annyian kérdeztétek

    Gitta!
    sztem pont annyira megy hozzá mint a meggy 🙂

    2009. 10. 07.
  10. Anonymous mondta:

    Sziasztok!

    e.ke,
    mi Írországban élünk, mákot a magyar bolton kívül, az egészségboltban lehet kapni, akkora kiszerelésben, mint egy zacskó fűszer. Vicces volt, mikor megkérdeztem, hogy van-e nekik, és a srác a kezembe adta. Itt ausztráliai mákot vettem. Ilyen finomságot, vagy mákos tésztát, gubát, tuti nem csinálnak belőle. 🙂
    Ági

    2009. 10. 07.
  11. Kipróbáltam.Függők lettünk:)
    Igaz én gránátalma hiányában málnával ettem a férjem meg amaréna mártással,de nagyon finom így is.

    2009. 10. 10.
  12. A málna is biztos nagyon illik hozzá, még a ribizli is. ugye mennyre feldobja az a kis mák?

    2009. 10. 11.
  13. Visszajelzés: Mákos tejberizs gránátalmával | one pilot guide

  14. Visszajelzés: Mákos tejberizs gránátalmával | Zamatos Falatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések