Spenótos frittata

A Nők Lapja Konyha szeptemberi számából. Langyosan a legfinomabb, balzsamecetes zöldsalátával együk. Ha hűtőbe kerül kifagy a lelke, ne hűtsük! Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 6 tojás, 30 dkg spenót, 10 dkg parmezán, 10 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, … Tovább Tovább

Ha hűtőbe kerül kifagy a lelke, ne hűtsük!

Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 6 tojás, 30 dkg spenót, 10 dkg parmezán, 10 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

1. Olívaolajon a felaprított fokhagymával fonnyasszuk meg a spenótot, sózzuk, borsozzuk
2. Lobogó sós vízben főzzük al dentére a tésztát, szűrjük le
3. Verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a reszelt sajtokat, sózzuk, borsozzuk, keverjük el a tésztával
4. Hőálló tálban vagy szilikonos formában 200 fokon 15-21 percig süssük

 
 
 
 
Megosztom
 

19 megjegyzés

  1. Azon gondolkodom, mivel lehetne kiváltani a spenótot, hogy a gyerekeim is megegyék! Nincs ötleted?

    2009. 09. 07.
  2. Délután elolvastam, estére ép megfelelő vacsora kerekedett belőle. Kovászos uborka volt hozzá a “saláta”,nekem nagyon bejött. Köszönöm!

    2009. 09. 07.
  3. ÚÚÚÚ! Ez annyira jó, hogy alig várom, hogy vége legyen a munkanapnak és este feltálalhassam! Kérek engedélyt a saját receptkönyvembe forrással ellátva bemásolni. Ezzel még a spenótkerülő fiam is meg fogja enni a spenótot.

    2009. 09. 08.
  4. mamaka!

    persze : ) az én spenótkerülőm is megette

    Anzsi!

    milyen néven? Anzsi néven nem jött

    2009. 09. 08.
  5. Hol lehet ilyenkor spenótot szerezni? A lehelen egy ideje nem láttam, fagyasztva meg csak a passzírozott van mindenhol… 🙁

    2009. 09. 08.
  6. Arnold!

    Piacon vettem nénitől. Van még ilyenkor spenót, anyukámnál az első fagyig szokott lenni, de volt már, hogy a hó alól szedtük ki. Fagyasztva is lehet kapni leveleset, de valamiért az nagyon drága. Érdemes inkább fagyasztani

    2009. 09. 09.
  7. Én tegnap a zöldségesnél kaptam spenótot.Délutánra el is készitettem.Párom első reakciója:”egy kis húst nem tettél bele?”.Aztán,mikor megkóstolta,már nem hiányolta belőle,sőt azt mondta,nagyon finom!
    Eddig csak a kekszalapú tortáidat készitettem(nagy sikerrel),de ezután a tésztás recepteket is sorra próbálom.Köszi
    Gabi

    2009. 09. 09.
  8. DolceVita, Angéla néven és túrórudi/golyocskákról írtam 🙂

    2009. 09. 09.
  9. Köszi, a borsó jó lesz, de sóskára is gondoltam, azt megeszik 🙂
    Kell az a kis zöld bele, jól is mutat, és gondolom csúszik is!

    2009. 09. 09.
  10. Szia, most sül a sütőben – az illata Isteni, jajjjdeéhes vagyok! A spenót ‘hollétére’ nem tértél ki (lehet, h. Mindenkinek egyértelmű:) én két tésztaréteg közé illesztettem 😉 Te hogy készítetted?

    2009. 09. 10.
  11. Vesta!

    A sóska sztem nem annyira, inkább brokkoli, gomba vagy mint zöld kedvenc a pirított húsos szalonna (nálunk ez az örökzöld a nagyobbiknál)

    Tüncirmos
    elkevertem a tésztával és a sajttal, csak úgy nagyjából, nem rétegeltem

    2009. 09. 10.
  12. Köszönöm a gyors választ, azóta már megettük a nagyrészét, bekerült a top3-ba! 🙂

    2009. 09. 10.
  13. Kb. másfél hónapja itt áll ez a kép, én nagyon szeretem, de nem gondolta, volna, hogy másoknak is ennyire ízlik. Olyan egyszerű, de lehet, hogy csak nekem ennyire természetes, mert többször ettem Olaszországban

    Vesta!

    Az csak javít rajta : )

    2009. 09. 11.
  14. éppen készül 🙂 tettem a penót alá egy kevés újhagymát,h. még zöldebb legyen, viszont ma nem jutottam parmezánhoz 🙁 azért remélem így is finom lesz!!!!

    2009. 09. 21.
  15. a hétvégén ezt főztem, tényleg finom! nem gondoltam volna, h. ilyen kiadós, 3-4 embernek simán elég lenne egy jó salátával. mondjuk gondolhattam volna a 6 tojás miatt. a sajtok nagyon szép ízt adtak neki szerintem.
    és tényleg ne hűtsétek, csak frissen jó.
    köszi a receptet!

    2010. 01. 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.