Napsütötte Umbria

12 óra folyamatos autózás után hazaértünk Umbriából. A részletes, fényképes beszámoló írását lassan elkezdem, addig is egy gyors, a tartományra jellemző recept.Ui.:A paradicsomos pizza a kedvencem, de ez a fehér, gombás egyszerűen mennyei. Pizza al tartufo e porcini, szarvasgombás-vargányás pizza … Tovább Tovább

Pizza al tartufo e porcini, szarvasgombás-vargányás pizza

Hozzávalók 2 nagyobb pizzához: 50 dkg liszt, 3-3,5 dl víz, csipet só, 7 gr szárított élesztő, fél dl olívaolaj, feltétnek: 25 dkg mozzarella, 30 dkg vargánya (vagy kb. 5 dkg szárított, melegvízben áztatott), 1 fekete szarvasgomba (helyettesíthetjük salsa tartufatával, olajban eltett szarvasgomba-szeletekkel vagy szarvasgombás olajjal is, ezek delikáteszekben, Nagycsarnokban kaphatók), fél csokor petrszselyem, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors

1. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk ruganyos tésztát. Tegyük félre keleszteni minimum 2×1 órára (de inkább többre, ha van időnk legalább 5-6 órát keljen a tészta)
2. A vargányát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, olívaolajon pároljuk puhára, adjunk hozzá fokhagymát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Ha kész a vargánya, adjuk hozzá a felszeletelt szarvasgombát
3. A sütőt melegítsük elő a legmagasabb fokozaton. Nyújtsuk ki a tésztát egy enyhén lisztezett tepsire, szeleteljük fel a mozzarellát, tegyük a tésztára
4. osszuk el rajta a gombákat, locsoljuk meg bőven olívaolajjal (szarvasgombás olajjal óvatosan!) és süssük 10-12 perc alatt készre

 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. Kedves Dolcevita!

    Először is, csodálatos a blogod! Minden szabadidőmben megsasolom! 🙂 Sok receptet ki is próbáltam. Csodálatossak a képeid is! Gratulálok!

    Egy kérdésem lenne ami bár nem kapcsolódik ehhez a bejegyzésedhez, remélem segítesz. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudsz aláírást rakni a képekre? Én is szeretnék ilyet de sehol sem találok útmutatást!

    Köszönöm

    2009. 09. 28.
  2. Anna!

    Köszi a linket, idén újra megpróbálom! a héten nekem jó, nem jössz hozzánk? jobb kávét főzök,mint a pentola

    Pocak Panna!
    photoshopban rakom rá, ez egy képszerkesztő program, biztos lehet másban is, olyanban amely automatikusan benne van a windows-ban, vagy jobban hozzáférhető paint, corel?

    2009. 09. 29.
  3. Szia,
    szupi a kep es a pizza is 🙂 egy kerdes a pizza teszta meddig tarthato hutoben? sehol nem talaltam erre valaszt…mi a velemenyed? Koszi!

    2009. 09. 29.
  4. Orsi!

    Sosem tettem még el tésztát, mindig frissen kelesztem, sütöm.
    Remélem, jár erre vki aki ebben a kérdésben okosabb

    2009. 09. 30.
  5. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce!
    Mikor fog megjelenni a könyved? Már nagyon várom!
    a pizza nagyon gusztán néz, ki sajnos a párom nem szereti a gombát, így nem készítem el.
    Üdv.:
    Zita

    2009. 09. 30.
  6. Kedves Dolce vita!

    Biztos vagy benne, hogy a szarvasgombát is rá kell rakni a pizzára a sütés előtt? Én úgy tudom, hogy a szarvasgombát nem szabad hőkezelni, mert elveszíti az ízét.

    2009. 10. 01.
  7. Ricardo!

    Igen, rátették, én úgy tudom, a fehéret nem szabad hőkezelni, a feketét igen, persze nem órákig főzni. A legtöbb helyen szarvasgombás szósz volt rajta

    2009. 10. 01.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.