Gömbcukkini

Mindig is sóvárogva néztem külföldi magazinokban, gasztroblogokon a gömb alakú cukkinit. Közönséges cukkini íze van ennek is, csak éppen annyira szépen mutat töltve. Most végre kaptam a Culinarisban és kipróbálhattam.Hozzávalók: 2 cukkini (lehet nem gömb alakú is), 20 dkg apróra … Tovább Tovább


Hozzávalók:
2 cukkini (lehet nem gömb alakú is), 20 dkg apróra vágott bárányhús, 10 dkg kuszkusz, 2,5 dl hús vagy zöldséglé, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 dkg fenyőmag, 1 marék mazsola, őrölt fahéj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj

1. Forraljunk fel 2 dl húslevet, öntsük rá a kuszkuszra, fedjük le míg megpuhul
2. A húst pirítsuk meg olívaolajon, adjuk hozzá a maradék húslevet, 15-20 percig pároljuk
3. Adjuk a húshoz az aprított fokhagymát a felszeletelt hagymát, újhagymát, a mazsolát, a fenyőmagot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, csipet fahéjjal ízesítsük. Keverjük hozzá a kuszkuszt
4. Kanállal kaparjuk ki a cukkinik belsejét, töltsük be a kuszkuszt, 220 fokos sütőben kb. 30 percig süssük

 
 
 
 
Megosztom
 

19 megjegyzés

  1. barátosnőméknél is tökként volt számontartva az ugyanilyen kinézetű zöldség 🙂 de hát tulajdonképpen a cukkini maga is tök. amúgy nagyon tetszik.

    2009. 08. 03.
  2. Dolcevita:
    Láttam én is a Culinarisban, de nem volt rá hirtelen ötletem, így ott hagytam, na de majd most! 🙂
    Ezúton is kézcsók a hölgynek a kellemes beszélgetésért szombaton ( a férjednek inkább kézfogás :)), és nagyon örülök tényleg, hogy sikerült megismerkednünk, eleve pozitív kép alakult ki bennem a blog alapján, és ezt a személyes találkozás csak megerősítette.

    Katalin: Ha közelebb esik esetleg, akkor bárány ügyben javaslom a Karinthy Frigyes úti szírt is.

    2009. 08. 03.
  3. Miklós!

    Kösznöm! : )

    Ehran!

    én is örültem, jó, hogy egy-egy olvasói névhez tudok arcot is kötni.

    2009. 08. 05.
  4. Kriszta!

    én is Neked!

    Ősi homár!

    ez is biztos külhonból jött, igazán csak a kinézete miatt vettem, ilyenkor a sajátot szeretem enni

    2009. 08. 06.
  5. ősi homár cukkinije mondta:

    viszont télleg szép, salátában nagyon ütnek a színek

    2009. 08. 07.
  6. szia. megcsináltam, bár nem volt gömb, hanem sima cukkini. a töltelék viszont picit száraz lett, talán legközelebb egy kis joghurt jót tenne hozzá. esetleg más javaslat?
    bárányhús az óbudai piacon is van egy hentesnél mindig.

    2009. 08. 12.
  7. Anonymous mondta:

    Itt nézd meg:
    malackaraj- piactér -gömb cukkini-séf kertje

    2010. 09. 01.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.