Fehércsokoládés feketeszedertorta

Már mondanom sem kell, keksz alapú. Ma vettem a piacon 3 tálca feketszedret, hazajöttünk és fél óra múlva a torta a hűtőben volt. Eltelt két óra és a fele már el is fogyott. Ezt nem lehet megunni.Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: … Tovább Tovább

Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: 15 dkg keksz (Győri Zabfalatokat használtam), 8 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 20 dkg fehércsokoládé, 1 evőkanál kakaópor, 2 tálca feketeszder, cukor ízlés szerint

1. Mozsárban összetöröm a kekszet (morzsa méretűre)
2. A vajat megolvasztom, elkeverem a kekszmorzsával és a kakaóporral (vagy lehet eleve csokis kekszet használni), ezt a “tésztát” belelapogatom a kapcsos tortaformába, hűtőbe teszem míg a krém elkészül
3. A mascarponét 1 evőkanál cukorral elkeverem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a mascarponéhoz keverem
4. Másfél doboznyi szedret a tortára ültetek (egyben)
5. Ráteszem a krémet, 2-3 órán át hűtöm a hűtőben. Pár szem feketeszederrel díszítem


 
 
 
 
Megosztom
 

19 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki! Sztd magas kakaótartalmú csokival is jó lehet ez a torta?

    2009. 08. 06.
  2. az egyik kedvenc gyümölcsöm a feketeszeder 🙂 finom lehet, én is szeretem ezeket a keksz alapú tortákat, bár én sütni is szeretem a tésztát, ha arról van szó

    2009. 08. 06.
  3. Nagyon jól néz ki. Nekem eddig nem sikrült még fehércsokit megolvasztanom. Te milyen csokit használtál, ha nem titok?

    2009. 08. 07.
  4. ManóAnyó!

    Semmi extra, boci volt. Jó fehércsokit én még nem láttam, fából vaskarika

    Hobbiszakács!

    köszi, pedig szegény vergődik rendesen, hogy semmi sem szép 🙁

    2009. 08. 07.
  5. Áááá…
    Ma ez lesz a desszert. 🙂
    Milka fehércsoki amúgy szerintem mindent ver, ha épp lehet kapni; egy ideje viszont csak a tehéntarkával találkozom. Lehet, hogy rossz helyen lakom?

    2009. 08. 08.
  6. Intersparban van fehér milka ha adhatok egy tippet
    De én speciel sparosat vettem és így is igen jó lett.
    sajnos, csak 22cm-s tortaformám van, úgyhogy kissé lapos lett az alja.
    Egyébként akit érdekel, ha Ti is 100g-os vajt vettetek, ahhoz 187 g keksz kell:D (ezt az infót csak olyanoknak, akik hozzám hasonlóan patikamérleggel főznek nem olyan “jamieolivéresen”) ja mozsaram sincs, de a krumplinyomó remek szolgálatot tett

    2009. 08. 09.
  7. Kriszta!
    Na végre én is beszereztem az Otthon magazint:) Gyönyörű a lakásotok, csak gratulálni tudok!!!
    A közeljövőben lehet, hogy kérni fogok tőled lakberendezési tanácsokat.

    2009. 08. 13.
  8. Anonymous mondta:

    egy kicsit fura kérdés, a tálca feketeszeder alatt mennyi szedret értesz, 1 dobozt, vagy tényleg egy tálcát:D)? tudom hogy buta kérdés, de kezdőként…Köszi a választ!!

    2009. 08. 13.
  9. Vannak ezek a kis műanyag tálkák, amibe kapni lehet (20-25 dekásak talán), szerintem arra gondolt. de az én 22 cm-s tortaformámba elfért egy fél kiló kényelmesen

    2009. 08. 13.
  10. Katina!

    Nekem is 22 centis a tortaformám, zabfalatokból egy csomag és kereken 10 deka vaj tökéletesen jó volt alapnak. 🙂
    Köszi a tippet, vettem fehérmilkát. 🙂

    A

    2009. 08. 13.
  11. Szia, Arnold

    örülök neki:)
    én szerencsére tettem félre 2 szem kekszet, mert sikerült egy adagot kiügyeskedni a tálból, miközben összetörtem, úgyhogy azzal pótoltam:D

    2009. 08. 14.
  12. Kriszta,
    Isteni ez a torta.Én ugyan csak ötleteltem belöle, mert más tortát készítettem, de bizonyára ez is nagyon finom. A zabfalatos keksztorta alapért ezer köszönet! : ))

    2009. 08. 16.
  13. Szerintetek a fehér rétegnek a tetején milyen állagúnak kell lennie? Roppanós, vagy inkább remegős? Az enyém még didereg…

    2009. 08. 19.
  14. Zsiri!

    A hűtőből kivéve szépen vágható, ha felmelegszik ebben a melegben, akkor inkább kicsit remeg. Semmiképpen nem roppanós

    2009. 08. 19.
  15. edit mondta:

    megcsinaltam! fogyasztas kozben csak hosszas “hhhhmmm”-ket lehetett hallani az asztalnal 🙂 irto finom, noha nem gondoltam, hogy ilyen jol magy a picit kesrnyes, picit fanyar szeder a kakaoval es a fehercsokival. amit meg nem gondoltam, hogy ilyen tomeny, laktatos edesseg….

    2009. 08. 23.
  16. Edit mondta:

    ja es a feher csoki nalam is alig olvadt meg, amint belekevertem a mascarponeba, kicsit csomos is maradt, es nem lett olyan szep sima a teteje mint a kepen, hanem olyan … turoszeru lett. de attol meg pillanatok alatt elfogyott … 😀

    2009. 08. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések