Kertemből

Hazaérkeztünk két rövidebb, belföldi nyaralásból és ezek a kincsek vártak minket a kertben. A san marzano paradicsomokat magról nevelgetjük február óta. Tegnap este elkészült ez első adag édes, gazdag ízű paradicsomszósz belőle. Ahogy nézem a hozamot, szeptemberig meg sem állunk … Tovább Tovább


Ahogy nézem a hozamot, szeptemberig meg sem állunk a paradicsomfőzésben. A füge fácska 3 éve él nálunk, idén lesz az első jelentősebb mennyiségű termés rajta.
Két hét nem főzés után, holnaptól ismét elfoglalom a konyhát.

 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Otthon, anyukám kertjében is ilyen terem. Meg koktélpari is.

    Kaptam is egy zacskóval. 🙂

    2009. 07. 27.
  2. Én is főztem be San Marzanot a hétvégén, eszméletlen finom lett. Igaz én az alapanyagot a piacon vettem. Az erkélyen nevelt paradicsomjaim aszalás áldozatai lettek és már finom fűszeres, kapribogyós olajban áznak 🙂

    Így, hogy idén bejött az erkélyen a lucullus, jövőre san marzanot is ültetek 🙂 kizárólag magról ismét 🙂

    Füge 🙂 A piacon még mindig nagyon nem láttam, de idén már készült nálam is fügelekvár, mert anyósom volt olyan jó, és hozott nekünk egy kilót 🙂 Remélem még eszébe jutunk….

    2009. 07. 27.
  3. Szüleimnél 3 hét alatt betegség áldozata lett a paradicsom termés, így most csak esszük és mutatóba lesz eltéve pár üveg paradicsomlé.
    Amúgy a képeid alapján nekem a lucullus pari jutott eszembe, ezt a san marzanot nem ismerem.
    (Más: csütörtök – Good Food – okés? 🙂

    2009. 07. 28.
  4. Vera!

    Igen, igen a csütörtök rendben, tudzs küldeni mailben egy tel.számot?

    Hasonlít a lululuszra, talán kicsit édesebb nála. Nagyon finom szósz fő belőle

    2009. 07. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.