Sült articsóka koktélparadicsommal

A Lidl-ben vettem ezeket a szépséges, a hazai viszonylatban elég friss és zsenge articsókákat. Áldom érte a cég beszerzőjét, remélem, gyakran tartják majd. A minősége elég jó, persze nem olyan, mint amit Szicíliában most vágtak le a szárról, de nekünk … Tovább Tovább

A minősége elég jó, persze nem olyan, mint amit Szicíliában most vágtak le a szárról, de nekünk olyan itthon nem jut, az ára baráti 250 Ft/db (ne ez sem az 1 euró/csokor, de nem is 600 Ft). És, mi lett belőlük? Remek, könnyű, nyári, vacsora, sült koktélparadicsommal, lukacsos fehérkenyérrel és borral. Aki nem kaparticsókát, készítse el ezt a fogást nyugodtan nélküle, így is zseniális vacsorát lehet varázsolni az édes koktélparadicsom és a fűszeres morzsa segítségével.


Hozzávalók: 4 db articsóka, 25 dkg fürtös koktélparadicsom, 4 evőkanál morzsa, 1 csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj, bazsalikom

1. Nagy lábosban tegyük fel főni az arrticsókákat, forrástól számítva kb. 10 perc alatt főzzük puhára, a pucolás később jön
2. Olívaolajon pirítsuk aranybarnára a morzsát, sózzuk, ha majdnem kész keverjük el benne a felaprított petrezselymet és a fokhagymát, ezekkel kb. fél percig pirítsuk
3. Tegyük a morzsát kerámiatálba, a koktélparadicsomot mossuk meg, tegyük a morzsára és 250 fokon süssük 15 percig, vegyük ki a sütőből
4. A kihűlt articsókákat pucoljuk meg: szedegessük le a külső kemény leveleket, vágjuk le a fej felső 2/3-át, kanállal kapargassuk ki a középső kicsi szúrós leveleket és hajas részt. Mindezek után vágjuk félbe az articsókákat
5. Helyezzük az articsókákat a paradicsomok közé, locsoljuk meg az egészet olívaolajjal és 5 percre tegyük vissza a tálat a sütőbe. Hidegen ettük, friss bazsalikomot szórtam rá


 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Én is megörültem az articsókának a Lidl-ben, de végül nem vettem, mert aszott, főzésre már alkalmatlan példányok jutottak a Kiskőrösi boltjukban, igaz, csak 99.-Ft-ot kértek darabjáért…azért remélem lesz friss is egyszer:-)

    2009. 05. 20.
  2. Brusszelben a piacon 1,25/ 3 db az nem tudom drága vagy olcsó mindenesetre garantáltan friss.

    2009. 05. 20.
  3. Kösz a tippet: épp tegnap vettem 2 db-ot-nem tudtam, mi legyen belőle-még sosem jutottam itthon a közelébe sem!

    2009. 05. 20.
  4. Tünde mondta:

    Lesz egyszer articsóka for dummies bejegyzés?
    Értem ezalatt, hogy hogyan lehet jó articsókát választani, és különösen azt, hogy hogyan kell előkészíteni – fotósorozattal illusztrálva. Úgy szeretném már végre megkóstolni, de mindig csak nézek rá bután.
    OFF: Alakul a könyv? Már nagyon fenem rá a fogamat…

    2009. 05. 22.
  5. Anonymous mondta:

    ez a blog valahogy egyre inkább műanyag. sajnálom.

    doppio

    2009. 05. 22.
  6. ó, ez emberkínzás a friss szardíniai articsóka élményeim után:)lidl sajna nincs a környékemen, de elkezdtem győzködni a zöldségesemet, hogy hozzon már egy rekesszel, hátha…szuper fotó, mint mindig!

    2009. 05. 24.
  7. ó, ez emberkínzás a friss szardíniai articsóka élményeim után:)lidl sajna nincs a környékemen, de elkezdtem győzködni a zöldségesemet, hogy hozzon már egy rekesszel, hátha…szuper fotó, mint mindig!

    2009. 05. 24.
  8. Szia!
    Egy barátnőm által találtam a blogodra. Nagyon szépek a fotók, gyönyörű a blog és rengeteg a számomra is ínycsiklandozó étel.
    Üdv
    Bettyó

    2009. 05. 26.
  9. Scofield!
    Az a normál ára : ( itthon gyakori a 600ft/db : (((
    Tünde!

    Ok, ha nem felejtem, készítek egy fényképes eligazítást

    Chili!
    Asszem, jön ellened az újabb merénylet

    Bettyó!
    Jó olvasgatást!

    2009. 05. 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.