A legjobb, ami egy spárgával történhet

Kb. két éve írtam, hogy a fehér színű spárgát nem szeretem csak a zöldet. És azt is csak módjával. Szezononként 3x, 4x veszek, van valami az ízében, amit nagy mennyiségben nem szeretek. Leginkább sütőben sütöm, kis olajjal meglocsolva. Most viszont … Tovább Tovább

Most viszont egy számomra is (és a hétvégi grill partink példája szerint, mások számára is) igencsak tetsző spárga elkészítési módot találtam ki: a citromos, szardellás spárgát. Gyors ebédet kellett valamelyik nap főznöm, ekkor improvizáltam két perc alatt a lejjebb található spárgás tagliatellét. A további lehetőségek pedig azonnal kínálták magukat, úgymint az azonos ízesítésű zöldspárga önálló előételként, salátaként vagy köretként (pl. halhoz). Ha salátaként esszük, hidegen tegyük mindezt, friss, lukacsos fehérkenyér és 2008-as fehérbor társaságában. Köretnek melegen tálalnám. Ha tésztára kerül, karikára vágjuk a spárgát, így készítsük el a recept szerint, adjuk a kifőtt tésztához, majd parmezánt reszeljünk a rá.


Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldspárga, 10-12 szardella filé, 4 gerezd fokhagyma, fél citrom, olívaolaj, egy csokor petrezselyem, só, frissen őrölt bors

1. Pucoljuk meg a spárgát, hagyhatjuk egyben, de fel is vághatjuk 3 részre, kifejezetten sok olajon kezdjük el lassan párolni, sütni
2. Csepegtessük meg citrommal, adjuk hozzá az összevágott szardellát, borsozzuk
3. Pár perc múlva adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, ha puha a spárga, akkor a felarított petrezselyem is jöhet
4. Ha szükséges ízesítsük még citrommal, sóval borssal. Karakteres, friss ízű legyen.

 
 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Ez zseniálisan finom volt, köszönöm! Hajni 🙂

    2009. 05. 06.
  2. Ági mondta:

    ez eszméletlenül finom! bár az előbb ráejtettem a billentyűzetemre egy olajban úszó spárgadarabot, dehát kit érdekel! 😀
    Üdv,
    Ági

    2011. 05. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.