Újhagymaleves medvehagymaolajjal

Pacojet hiányában nem sikerült 100%-osan visszaadnom a Maligánban evett hagymaleves krémes, friss állagát, de nagyon jó, üde tavaszi leves készült a 3 csokor újhagymából, amit a piacon vettem. A hozzá készült medvehagymaolaj színe pedig nem a képfeldolgozó program műve, ilyen … Tovább Tovább

A hozzá készült medvehagymaolaj színe pedig nem a képfeldolgozó program műve, ilyen gyönyörű, smaragdzöld olajat lehet készíteni a medvehagymából. Aki siet, még szerintem a héten tud venni hagymát, nálunk még ma volt.
Az újhagyma esetében nem volt receptem, egy hasonló, póréhagymaszószom alapján készítettem.

Hozzávalók a leveshez:
3 csokor újhagyma, diónyi vaj, 3 evőkanál tejszín, só, bors

1. Mossuk meg a hagymát, vágjuk fel és pár perc alatt enyhén pároljuk meg a vajon
2. Öntsük fel a hagymát 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk
3. Forraljuk a levest 10 percig, ekkor turmixoljuk le és adjuk hozzá a tejszínt

Hozzávalók a medvehagymaolajhoz (Kachnics István receptje, Maligán): fél csokor medvehagyma, 2 dl szőlőmagolaj

1. Blansírozzuk a medvehagymát: dobjuk forrásban lévő vízbe, majd 1 perc után szedjük át jeges vízbe
2. Szárítsuk meg alaposan, öntsük hozzá az olajat, majd turmixoljuk le a keveréket (nem kell túl pépesre)
3. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára, másnap szűrjük át az olajat (a fennmaradt medvehagymát natúr joghurttal elkevertem, sóztam, ropogós, kukoricalisztből készült, házi tortillát mártogattunk bele)

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Mindig azt hiszem, hogy ennél szebb képeket már nem lehet csinálni és te újra és újra bebizonyítod, hogy igenis lehet! Tátott szájjal bámulok már percek óta, ez annyira gyönyörű! Pedig csak egy “sima” leves.

    A NLKonyha-Fakanálban is nagyon jók a fotók és a receptekért is nagy köszönet.

    2009. 04. 20.
  2. Lilahangya!
    Remélem, az enyém azért hűtőben van

    Ági!

    köszi : )bár én örökké elégedetlen vagyok

    2009. 04. 20.
  3. Jaj, de jó ez az ötlet. Már meg is csináltam. Még volt a hűtőmben medvehagyma. Köszönöm a receptet.

    2009. 04. 20.
  4. Köszönöm ezt az olajat neked! Szerintem az utolsó csomag medvehagymát sikerült begyüjtenem a héten, már meg is találtam, hogy mi lesz belőle! Köszönöm!!

    2009. 04. 25.
  5. Anonymous mondta:

    Szia!
    egy év tálatából meddig maradt használható az olaj (színe, íze)? Válaszod előre is köszönöm
    Ági

    2011. 03. 22.
  6. Anonymous mondta:

    Köszi az info-t, próbálkozom vele
    Ági

    2011. 03. 22.
  7. Visszajelzés: Együnk medvehagymát! | Tiéd a világ!

  8. Visszajelzés: Együnk medvehagymát! | pilot guide

  9. Visszajelzés: Együnk medvehagymát! | pilot guide

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések