Mascarponés csokoládékrém

Gyors desszert abból, amit a hűtőben találtam. Tíz perc alatt elkészül, mégsem ciki még vendégeknek sem adni. Mi a vasárnapi ebédet zártuk vele. Elég tömény, a receptben megadott mennyiség 4 főre elég. Szerintem cukor nem kell bele. Hozzávalók: 10 dkg … Tovább Tovább

Hozzávalók: 10 dkg 80%-os csokoládé, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín

1. Vízfürdő felett felolvasztom a csokoládét
2. Hozzákeverem a mascarponét
3. Kemény habot verek a tejszínből, majd óvatosan hozzákeverem a kihűlt csokoládéhoz
4. Poharakba kanalazom, hűtőbe teszem

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Ez a krém nálunk is nagy sikerrel fut. 🙂
    Én torták betöltésére is ezt használom.

    2009. 04. 22.
  2. Nem vagytok valami édesszájúak!
    Mindenből kicsit többet tettem bele, és megmézeztem, mert 70%-os csokival nem találtam elég édesnek, és hármunknak éppencsakhogy elég volt. Még ettünk volna, ha lett volna. Nagyon finommmmm!

    2009. 04. 30.
  3. Szia!
    Én 85%-os csokiból csináltam, szóval tettem hozzá egy kis barnacukrot is. Normál tejszínem nem volt itthon, csak zabtejszín, amivel szintén finom krémes lett az állaga. Ellensúlyozásképp tettem a tálka aljába ribizli szemeket, meg a tetejére is párat. A savanykás ribizli a kesernyés csokikrémmel isteni finom volt! Mi ketten ettük meg ezt az adagot! 🙂
    Köszi a receptet!
    Zita 🙂

    2009. 05. 28.
  4. Anonymous mondta:

    Szerintetek ricottaval is mukodik a recept? Itt nem tudok mascarponet venni…. koszi. Regi

    2012. 02. 15.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.