Epres ricottatorta

Az olasz Cucina moderna májusi számában találtam ezt a receptet. Tavaly szeptember óta kapom az újságot, de igazán még nem nagyon találtam benne túl sok jó ötletet. : ( Talán ha 5-6 receptet készítettem el belőle.Ez a torta igen könnyen … Tovább Tovább

Ez a torta igen könnyen elkészíthető, szerintem ideális desszert a vasárnap ebéd után. Az eredeti recept málnával készült, mivel ez még nincs, eperre cseréltem és tejszínes eperszósszal helyettesítettem az eredetileg javasolt keserűnarancs-lekvárt. Az egész összességében a rizskochra emlékeztet, noha a hozzávalókban nem sok közük van egymáshoz. Annál azonban könnyebb.

Hozzávlók 18 cm tortaformához: 50 dkg ricotta, 50 dkg eper, 3 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2,5 dl tejszín, 1 citrom, vaj a forma kikenéséhez

1. Keverjünk kb. 10 dkg cukrot a ricottához, keverjük hozzá a lisztet, a 3 egész tojást és a citrom reszelt héját
2. Mossuk meg az epret és kb. 15 dkg-t vágjunk félbe, keverjünk óvatosan a ricottához
3. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel)
4. A maradék epret turmixoljuk össze a tejszennel és ízlés szerint cukorral, ezt az öntetet adjuk a kihűlt torta mellé

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Hmm, te mindig úgy el tudsz kápráztatni a képeiddel és az ételeiddel… 🙂 Ha a blogodat nézegetem, mindig elkap a vágy, hogy kirohanjak a konyhába és neki álljak sütni! 🙂

    2009. 04. 26.
  2. Dolce!
    Holnap délután? Esetleg kedd alkalmas lenne a sale e pepe-re?

    2009. 04. 26.
  3. Ez is szimpatikus recept, kipróbáljuk, egyelőre otthon. 🙂
    Hol lehet igazán jó keserű narancslekvárt venni? Most görögöt (Naoussa) használunk, de nem elég keserű és narancs. A korábbi németet (Schwartau) és angolt (?) nem látom sehol.

    2009. 04. 28.
  4. gyulaia mondta:

    Kedves Dolce Vita,
    Engem is elkapott a vágy, hogy megsüssem, ki is próbáltam, de a torta teljesen gumi-szerű lett..:( Mit ronthattam el??? Köszönöm a választ!

    2009. 04. 29.
  5. Talán sok volt a liszt? Azt tudom elképzelni

    Hapci!

    nem tudom, nekem nincs itthon, de majd hozok Olaszországból

    2009. 05. 01.
  6. A vasárnapi ebéhez deszertnek megcsináltam ezt a süteményt,de nekem is az volt a problémám vele,hogy kicsit gumi állagú lett.
    Pedig minden utasításodat betartottam!:)Én pluszként bele tettem egy fél mokkáskanál vanillia aromát,de szerintem ettől csak még finomabb lett.

    2009. 05. 03.
  7. A sült ricottának van egy kis gumis, nedves jellege, nem olyan tortát kell elképzelni,mint egy piskóta. Nem tudom, ilyen lett-e.
    Nekem nem tűnt fel semmi extra, kiugró gumisság. megsütöm újra, és beszámolok

    2009. 05. 03.
  8. Kedves DolceVita!
    Én is megsütötte ezt a sütit vasárnap, nagy sikert aratott ebéd után 🙂 Szerintem nem volt baj az állagával, pedig én édesítőszerrel sütöttem, és picit nagyobb formában. Egy szelet maradt meg, ami a hűtőbe került, az tényleg gumiszerű lett estére.
    Ki fogom próbálni a málnás-narancslekváros változatot is (én ugyanis csináltam pár üvegnyi narancslekvárt még februárban 🙂 ).
    Köszönet a receptért! 🙂

    2009. 05. 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.