Ebédet 10 perc alatt, ha már semmire nincsen időnk

De még milyet! Ez az egyik kedvenc, gyorsan főzzünk valamit ebédre vagy vacsorára tésztám. Szerintem csak koktélparadicsomból működik, abból is akkor, ha finom édes fajtát kapunk. Most kapható, vízízű, paradicsomnak hívott gömbökből ne kezdjük el, úgy nem lesz az igazi! … Tovább Tovább

Most kapható, vízízű, paradicsomnak hívott gömbökből ne kezdjük el, úgy nem lesz az igazi!

Hozzávalók: 50 dkg tészta durumlisztből, 40 dkg koktélparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, rukola, parmezán

1. Tegyük fel a tésztavizet forralni
2. Vágjuk félbe a paradicsomokat, nagy lángon, teflonserpenyőben a felszeletelt fokhagymával, pár kanál olívaolajjal rottyantsunk rajtuk egyet. Ne kevergessük. Hagyjuk, hogy egy kis levet engedjen, de inkább süljön semmint párolódjon.
3. Sózzuk
4. Főzzük al dentére a tésztát, szedjük rá a paradicsomot, keverjünk hozzá rukolát és parmezánforgácsokat szórjunk a tetejére

 
 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Szia!

    Már alig várom, hogy legyen a kertünkben paradicsom ízű paradicsom, most már azért is, hogy kipróbálhassam ezt a receptet. Gondolom az “al dente” azt jelenti, hogy ne főzzük szét a tésztát! Mi a véleményed, érett kecskesajttal a tetején is finom lesz?
    Köszi a receptet: Eszter

    2009. 04. 01.
  2. Anonymous mondta:

    Szia!
    A teljes kiőrlésű és a durumliszt között van különbség?

    2009. 04. 01.
  3. Anonymous mondta:

    Segíts, kérlek!!! Te kaptál mostanában valahol ehető paradicsomot?! Mert csak vergődöm és nagyon-nagyon vágyom már finom és élvezhető paradicsomra. A most kapható csak hulladék 🙁

    2009. 04. 01.
  4. ez egy igazi tavaszias fotó. feldobódik tőle az ember, ha meglájta :] parmezán nélkül lehet kipróbálom majd a napokban (90 naposozunk…)

    2009. 04. 01.
  5. A teljes kiörlésű és a durumliszt nem ugyanaz! A durum az ún, keményszemű búza lisztje, szinte minden nálunk kapható olasz tészta ilyen, nem kell tojás ahhoz, hogy összeálljon

    igazi parit most sehol, majd nyáron, én ilyenkor csak koktélt veszek, annak általában van íze, ez most kifejezetten édes volt, talán lidlben vettem

    2009. 04. 02.
  6. Szerintem Picadilly paradicsommal is működk! 😉
    De jó, végre tavasz van! Szép a kép!

    2009. 04. 02.
  7. Végreeeee! Most végre összeállt a recept 🙂 Kaptam finomnak mondható paradicsomot (Londonban igazi ritkaság…) éééés mennyei szűretlen extra szűz oliva olajat.
    Ez a recept egyszerű és mennyei. Sztem EZ a napfény íze (és nem az unicum 🙂

    2009. 07. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések