Torta 15 perc alatt

Valószínű, hosszabb lesz a recept leírása, mint a torta elkészítése. Én kb. 15 perc alatt készültem el vele, pedig még egy majdnem 3 éves és egy 6 hónapos”segítségem” is volt. A nagyobbiknak főleg a keksztörés tetszett, ettől persze úszott a … Tovább Tovább

bb lesz a recept leírása, mint a torta elkészítése. Én kb. 15 perc alatt készültem el vele, pedig még egy majdnem 3 éves és egy 6 hónapos”segítségem” is volt. A nagyobbiknak főleg a keksztörés tetszett, ettől persze úszott a konyha.
Egyedül kb. 10 perc lett volna.

Hozzávalók 18 cm tortaformához: 15 dkg keksz (cukrozatlan teljes kiőrlésű gabonából, én Győri Kolevitet használtam), 8 dkg vaj, 50 dkg ricotta, 1 dl narancslekvár (nekem ebből volt házi, akinek nincs, az reszelje le egy narancs héját, a narancsot turmixolja le és a levesességétől függően annyit adjon a ricottához, hogy ne higítsa nagyon meg, és persze ilyenkor használjon több cukrot ízlés szerint), 2 evőkanál cukor

1. Mozsárban összetörtem a kekszet
2. A vajat megolvasztottam, elkevertem a kekszmorzsával, ezt a “tésztát” belelapogattam a kapcsos tortaformába
3. A lekvárt elkevertem a ricottával és a cukorral, a krém is ment a formába, a forma meg minimum 5 órára a hűtőbe
4. Késsel válasszuk le a krémet a formáról, mielőtt szétnyitjuk

 
 
 
 
Megosztom
 

31 megjegyzés

  1. azt hiszem, én is ezzel a kolevit keksszel csináltam most egy süti alját, mert éppen nem volt más, és szerintem ez egy tragikusan sz.r minőségű fűrészpor, én soha többet nem fogok vele semmit készíteni.

    2009. 03. 09.
  2. azt hiszem, én is ezzel a kolevit keksszel csináltam most egy süti alját, mert éppen nem volt más, és szerintem ez egy tragikusan sz.r minőségű fűrészpor, én soha többet nem fogok vele semmit készíteni.

    2009. 03. 09.
  3. Nekem a tortában jól teljesített, a vajtól és a hűtőben állástól puha és nyirkos lett. Egyik reggel viszont majdnem megfulladtam mikor két szemet elrágcsáltam a reggeli kávémhoz. Magában tényleg fűrészpor

    2009. 03. 10.
  4. Lizi mondta:

    Én az Aldiban vettem teljes kiörlésű vajas kekszet (Monare név alatt Vollkorn Biscuit mit Butter). Az nagyon bevált nekem.

    2009. 03. 10.
  5. ez direkt nem vajas keksz, ha vajas keksszel készítem a plusz vaj miatt a mit hozzáadok nekem már túl tömény

    2009. 03. 10.
  6. Tök jól lehet kekszet törni zacskóban sodrófával. Játék nyújtófával a gyerek is élvezi, és garantáltan nem szemetel.Én úgy szoktam.

    2009. 03. 10.
  7. Anonymous mondta:

    És mi a kötőanyag?
    Már csináltam hasonlóan, és nem jött be…
    Orsi

    2009. 03. 10.
  8. Anonymous mondta:

    én éppen most rágcsáltam el az éjjeli tanulásomhoz két db kolevitet. nekem bejön így is, tényleg fűrészpor, de ropog és semleges ízű, sztem (akár egészségesnek is mondható) éjféli nassnak egy kis kaukázusi kefirrel pl. elmegy 🙂 (bár nem kellene…). remélem a sütiben is működik, mert ki fogom próbálni. de biztos, h összeáll a végére? e

    2009. 03. 10.
  9. Igen, a vaj összeköti. Csak a mennyiségére kell vigyázni, a morzsa ne tocsogjon az olvadt vajban, mert szerintem úgy túl tömény lesz

    2009. 03. 11.
  10. baribali mondta:

    amikor ricottat irsz, az ricotta sajt vagy ricotta turo? vagy a 2 ugyanaz?

    2009. 03. 15.
  11. friss sajt, amit a savóból főznek ki, igazából nem túró, de nálunk tévesen azzal azonosítják.

    2009. 03. 15.
  12. hallohallo mondta:

    a lidl-ben is lehet kapni teljes kiőrlésű kekszet, ami nagyon finom. ráadásul mindjárt kétféle is van belőle, a zöld és a piros csomagolásos. nem jut eszembe a neve 🙁

    2009. 03. 16.
  13. Anonymous mondta:

    hát, kipróbáltam, nekem nem állt össze a keksz-tészta, pedig tettem hozzá elég vajat, mégis száraz és forgács-szerű maradt. az egész torta szétesett… 🙁 a tetején viszont finom volt a krém. hátha legközelebb! e

    2009. 03. 17.
  14. Mennyire törted össze a kekszet? Akkor hajlamos szétesni, ha túl darabos, különben a vaj összefogja

    2009. 03. 19.
  15. Anonymous mondta:

    igen, igazad lehet. valószínű, hogy a keksztörő-technikámmal volt gond… nem volt túl profi a zacsiban sodrófával püfölés :). legközelebb ledarálom inkább. köszi! e

    2009. 03. 19.
  16. Szia Kedves DolceVita ,

    A ricottatortát is elkészítettem, isteni finom lett, nagy sikert aratott – a 15hónapos Barni Fiam is rendesen cuppogott rajta 🙂 A narancslekvárt Anyukámtól kaptam tavaly Olaszországból, hmmmm és nekünk ez a keksz az olvasztott vajjal is nagyon bevált! Egy a gond (már ha gond:) a tortához az egésznek köze nem volt, kiskanállal ettük meg, mert végül a desszertes tálkákba mértem ki 🙂 A kekszet nem törtem ‘agyon’ és egy egész éjszakát állt hűtőben. Lehet, h. a nagyobb tortaforma az oka? Te rendesen szoktad tudni szeletelni 5órai hűtés után? Ha nem akkor maradunk a kiskanálnál, de semmi esetre sem száműzzük 😉

    2009. 03. 22.
  17. Tünde!

    A kekszet pont, hogy nagyon össze kell törni, különben a vaj nem tudja összefogni kb. mint egy bolti zsemlemorzsa, olyan legyen az állaga

    2009. 03. 22.
  18. Húúú ez klassz, nagyon ígéretesnek tűnik így recept és fotó alapján 🙂

    Egy édességes kérdésem lenne. Ettél már Zabaglione-t? Most láttam egy olaszos boltban és nem igen tudtam hová tenni. Megnéztem a neten, de csak az összetevőit találtam. Hogy szokták fogyasztani? Magában vagy hozzávalóként?
    Szia és szép napot!
    Vera

    2009. 03. 25.
  19. Köszönöm a zsemlemorzsás példát – e szerint fogok eljárni legközelebb :)Itt most feltennék még egy kérdést, bár nem ide vág. Durumlisztet hol tudok beszerezni?? Néztem Intersparban, Aldiban, Cora-ban, a bio-cuccok között is, sőt a kisboltban is – sehol sem találom 🙁

    2009. 03. 29.
  20. Vera!

    Az oldalon találsz narancsos zabaglione receptet, én magában szeretem, de sokszor adják piskótához krémnek

    Tünde!

    Sztem tescóban van,

    2009. 04. 15.
  21. Kedves Dolce Vita!

    A suti ize nagyon finom, de az allaga nekem is inkabb desszertes poharba illo lett annak ellenere, hogy kovettem az instrukcioidat.

    Majd kiserletezek…

    2009. 09. 06.
  22. Anna!

    lekvárral vagy naranccsal készítetted? lehet, hogy a narancs túlhigítja?

    2009. 09. 08.
  23. Kedves Dolcevita:)
    tudnal segiteni abban, hogy hogyan tudnam ezt a tortat kokuszosan elkesziteni? azt gondoltam,h a torta alja kokuszos gyori edes kekszbol lenne,de a kremjet hogy keszitsem el? grazie mille!
    Szuzan

    2010. 01. 30.
  24. Ha nem akarsz zselatint használni, akkor a ricottát kell beízesíteni, 1 dl kókusztejet talán megtart még, illetve reszelnék bele friss kókuszt (hiperekben kapni)
    B verzió kókusztejet, reszelt kókuszt összefőzni, zselatinnal sűríteni, felvert tejszínt bele, így menjen az alapra, majd hűteni

    2010. 01. 31.
  25. Helló dolcevita!

    “Megsütöttem a tortát”, nekünk nagyon bejött, három három éves és egy férj.
    Én darált kekszből csináltam, és a megadott mennyiségű vajjal nem állt össze, így raktam hozzá egy kis házi baracklekvárt-ami amúgy nagyon folyósra sikerült- ide éppen passzolt. Meg egy pár csepp meggylét a magozott meggybefőtt alól. Így szépen összeállt.
    Tetszenek a receptjeid, mert könnyű elkészíteni, igaz soknak az alapanyagát nem ismerem.Még.:-)))
    Ági

    2010. 02. 11.
  26. Ági!

    jó ötlet ez a lekváros összefogás! örülök, hogy ízlett, amit meg nem ismersz, itt (is) találsz ötletet, mire lehet használni

    2010. 02. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések