Mogyorópuding

A nemrégiben közölt mandulapuding (amellyel még mindig nem tudok betelni) mogyorós-csokis változata. Múlt héten egy barátnőmnél voltam, ő találta ki, hogy süssük mogyoróból, mivel mandulája épp nem volt otthon. A csokit pedig én ötleteltem bele. Meleg, sült nutella, amelyben kicsit … Tovább Tovább


Meleg, sült nutella, amelyben kicsit darabos a mogyoró, így tudnám leírni. Langyosan a legjobb.
Amúgy jól néztünk ki: 2 anyuka és összesen 5 gyerek. Az enyhe felfordulás ellenére azonban erre a sütire jutott idő, tényleg annyira gyorsan elkészül. Sőt még egy isteni, rukolás-koktélparadicsomos-mozzarellás tésztát is összedobtunk. A napokban ezt is elkészítem újra és akkor lefotózom.

Hozzávalók: 20 dkg őrölt mogyoró, 10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejszín, 2 egész tojás, 2 tojássárgája

1. Vízfürdő felett olvasszuk fel a vajat a csokoládéval
2. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót, öntsük egy tűzálló formába
3. 180 fokra melegített sütőben süssük 35 percig

 
 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Milyen fajta mogyoróból sütöttétek? Hajni 🙂

    2009. 03. 18.
  2. Anonymous mondta:

    Jól látom, hogy nincs benne a mogyorón kívül semmi száraz hozzávaló?
    Niki

    2009. 03. 18.
  3. Nem a földi, hanem a másik, a kerek fajta mogyoró mogyoró

    Niki: nincs, szinte diétás : ) ajánlom nagyon a mandulásat is!

    2009. 03. 18.
  4. Szia DV, kérlek rakd ezt be a desszert kategóriába, mert anélkül nehezen találtam újra rá. Hátha másnak is segít. Köszi, Anita

    2009. 10. 13.

Hozzászólás a(z) dolcevita bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések