Kelbimbós lepény

Még december elején, a Fakanál magazinnak főztem és fotóztam ezt a receptet, de akkor legnagyobb sajnálatomra nem ehettem belőle, mivel éppen Kristóf brutális hasfájós időszakát éltük. A gyerek már hat hónapos elmúlt, egyre több kanalas ételt kap és már a … Tovább Tovább


A gyerek már hat hónapos elmúlt, egyre több kanalas ételt kap és már a pocija sem olyan érzékeny. Simán ehetek sushit sok-sok wasabival és gyömbérrel (szegénykém korábban ezt sem nagyon bírta, és ha jól emlékszem Wang mester szecsuáni konyhája is szépen betett neki). És újra jöhet minden, ami K-betűs, nehéz vagy csípős. Hétvégén a piacon volt még szép kelbimbó, így újrasütöttem ezt a sós clafoutis-t.
Édes clafoutis receptek: szilvás, meggyes

Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt, só

1. A megpucolt kelbimbókat sós vízben megfőzöm, lecsöpögtetem és egy tűzálló tálba öntöm
2. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat, sózom, majd alaposan összekeverem a folyékony tésztát és a kelbimbókra öntöm
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm

 
 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.