Kelbimbós lepény

Még december elején, a Fakanál magazinnak főztem és fotóztam ezt a receptet, de akkor legnagyobb sajnálatomra nem ehettem belőle, mivel éppen Kristóf brutális hasfájós időszakát éltük. A gyerek már hat hónapos elmúlt, egyre több kanalas ételt kap és már a … Tovább Tovább


A gyerek már hat hónapos elmúlt, egyre több kanalas ételt kap és már a pocija sem olyan érzékeny. Simán ehetek sushit sok-sok wasabival és gyömbérrel (szegénykém korábban ezt sem nagyon bírta, és ha jól emlékszem Wang mester szecsuáni konyhája is szépen betett neki). És újra jöhet minden, ami K-betűs, nehéz vagy csípős. Hétvégén a piacon volt még szép kelbimbó, így újrasütöttem ezt a sós clafoutis-t.
Édes clafoutis receptek: szilvás, meggyes

Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt, só

1. A megpucolt kelbimbókat sós vízben megfőzöm, lecsöpögtetem és egy tűzálló tálba öntöm
2. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat, sózom, majd alaposan összekeverem a folyékony tésztát és a kelbimbókra öntöm
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Én sima habtejszínt szoktam használni, főzőset soha! Az sztem vmi nagyon csúnya átverés

    2009. 03. 16.
  2. Szia Kriszta! Szerinted ez a finomság készülhet más zöldségből is? (ha nem kapnék kelbimbót )

    Köszönöm 🙂
    Linda

    2009. 03. 16.
  3. @dolcevita: hú, hát erre felé (Ancona) pedig szinte mindenhez használjuk a “panna da cucina”-t. Még a carbonara-ra is ezt öntjük. Megnéztem a flakonját, nincs ráírva semmi. Én nem is értem a különbséget hogy őszinte legyek :-(.

    2009. 03. 17.
  4. Anonymous mondta:

    Hali DV!
    Azta, ez klassz lehet, ki is fogom próbálni, de asszem inkább brokkolival (vagy max felesben).
    Nagyon tetszik az oldal és a receptek… húúúúú kész “merénylet” :-))) Sok-sok mindent kell innen kipróbálnom 🙂 Asszem az itt olvasottak alapján kicsit átvariálom az étkezéseinket. Még szerencse, hogy a férjem nyitott az ilyesmire. Amúgy már ott mocorog a tökéletes kenyér tésztája a konyhában. Reggel pedig zsupsz be a sütőbe.
    Szia és szép napot!
    Vöcsök

    2009. 03. 17.
  5. Anonymous mondta:

    en kelbimbo helyett kiprobaltam cukkinivel es csirkemellel, szerencsendioval. Sem a csirkemellett, sem a cukkinnit nem keszitettem elo, csak kockara daraboltam, majd ra a “teszta”. Dupla adagot csinaltam egybol, 10 deka vajjal, az viszont mar soknak bizonyult, egyebkent bejott. agi

    2009. 03. 18.
  6. Anonymous mondta:

    Kedves DV!
    Még sose ettem/ettünk “sós”claufutist,úgyh megcsináltam, nagyon finom lett (igaz kihagytam a tejszínt,mert nem volt itthon)…azóta már több embernek dicsekedtem az ötlettel:)
    Köszönöm,
    zseva

    2009. 11. 03.
  7. Anonymous mondta:

    jaja nagy kultusza van itt az édes változatnak. jó ötletnek tartották és ízlett nekik, főleg ember megint agyondícsért téged:)…na meg odavan a szép fotóidtól is:)
    zseva

    2009. 11. 05.
  8. Zseva!

    A pogácsa, leveles, nagyon könnyű fajta, a sütés napján az igazi: 35 dkg liszt, 3 sárgája, 1 egész tojás, 1 tasak élesztő, tejföl, tej, 20 dkg vaj, só, méz, reszelt sajt
    Élesztőt kevés tejben, kis cukorral felfuttatni liszttel tojásokkal összekeverni, kinyújtani a tésztét, 20 dkg olvasztott vajjal megkenni, reszelt sajttal megszórni, áthajtogatni, majd még legalább 2x hajtogatni, fél óránként, szaggatni, maradék fehérjével megkenni a tetejét kb. 220 fokon sütni

    2009. 11. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.